Gina -> RE: Kaj imate toliko proti verouku v šolah? (8.12.2009 19:35:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Gina ..... Ravno tako ne hrvati, ali kdo drug, tako da če bi v hrvaški ambasadi ali zastopstvu ne vem česa njihovega visela hrvaška zastava medtem ko bi moji otroci imeli tam pouk, bi mi bilo čist ok. Ne vidim težave. ... Popolnoma se strinjam! Mene ne moti da je v cerkci verski simbol, ce bo moj otrok tam imal pouk. Ne vidim tezave. Tezavo vidim, ce bi hrvaska zastava vidsela v OS sred Ljubljane, ker nimamo nic proti hrvatom. No, kaj pa če otrok v šoli pobarva eno božično slikico, kjer je angelček, tak otroški kot iz risanke gori narisan, a to vas moti, ker gre za simbol vere? Al pa če na božično novoletnem koncertu zapojejo odrasli Sveto noč? Meni je to vse ena in ista zadeva. Tocno tako - tebi je to ista zadeva. Zanimivo pa je, da nekatere nikoli nic ne moti, vsaj na papirju. Ampak saj ne govorimo, da bi moral križ viseti v šoli vsepovprek. Jaz tega ne zagovarjam. Govrimo o izjemnih primerih, ko so na eni šoli imeli hudo pomanjkanje prostora in je lokalna skupnost našla edini možni prostor - gasilski dom. In tam so imeli križ gor že leta dolgo in ga niso hoteli sneti, ker jih menda ščiti ali kaj že, ne vem več točno štorije. Pa tudi ne govorimo o tem, da bi morali simboli viset kar vsepovprek. Govorimo o izrednih primerih, ki nekatere ljudi tako zelo zmotijo, da vidijo že vsepovsod simbole in da bo to zdaj ratalo praksa al kaj, ne razumem v bistvu. Pa še zdaj ne vem, ali vas moti, če otrok pobarva božično pobarvanko in jo prinese domov in zgoraj napisano - če kdo na šolskem koncertu zapoje Sveto noč? Res me zanima to, ker kadar na kakšni šoli do tega pride, se vsi bojijo, kaj bo, nekateri se jezijo, najbolj hudi verniki in hudi ateisti. Tisti vmes navadno ne vidijo strahu. Mišek, zakaj ti je zanimivo, če koga te reči ne motijo, meni je to kvečjemu lepo, se mi zdi, da smo ljudje na splošno premalo strpni, preveč obsojamo vsepovprek vsakega in vsako stvar. A ti misliš, da sem samo na papirju strpna do ver al kako, al misliš da lažem vsakič sproti kar tako malo, ker se lahko posledično dajem v zobe tako ateistom kot vernikom, ker na nobeno "uradno" stran ne spadam?
|
|
|
|