Colt
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada Na Facebook-u skupina z imenom "Proti veruku v šolah" vztrajno raste - članov je vedno več. In več, kot jih je, manj mi je jasno, kaj imajo ljudje toliko proti. Jaz sem ateistka, moj mož tudi, najina otroka nimata pojma, kaj je Bog, pa vseeno nimam nič proti, če bi jim dali kakšno uro tedensko verouka v šoli. Saj verouk ne pomeni prerpičevanje v verovanje (zame, no), ampak učenje o veri, v čemer pa ne vidim nič slabega. Pa naj se otroci naučijo, kakšna verstva vse obstajajo na tem svetu in kako so sploh nastala. Jasno, da bi bila pri nas krščanska vera v ospredju, ampak morda bi pa otroci tako vsaj spoznali kakšno od krščanskih vrednot (ki v svoji osnovi sploh niso slabe) - ali bi jo potem upoštevali ali ne oz. ali bi potem verovali ali ne, je pa njihova stvar. Saj so v OŠ že dovolj stari in inteligentni, da se sami odločajo. Ljudje pa ne in ne in proti do amena. Tudi meni se cerkev kot ustanova zdi skorumpirana, ampak to še ne pomeni, da je vera slaba. Slabi so ljudje, ki vodijo cerkev (pa še to ne vsi). No, ja... ste za verouk ali proti njemu - in zakaj? Zelo lepo napisano Foxy No, jaz nisem ateist, temveč sem katolik. To pomeni predvsem da verjamem v večno ljubezen in v Očeta in Sina in Svetega duha Kar pa dandanes v Sloveniji ni preveč enostavno...Namreč odziv na Fačabooku je samo prezentativni primer nestrpnosti ki je nekako na vrhuncu do vsega krščanskega ki se dogaja pri nas. Deloma je za to kriva 60 letna gonja priti Cerkvi, deloma pa nekritičnost in vodljivost naroda. Narod sploh ne razmišlja, temveč sledi nekim trendom. In če dandanes pljuvaš proti Cerkvi, potem si nekakšen frajer. Hecno pa je, da ravno ti pljuvalci nimajo najmanjšega pojma o tem, kaj Cerkev sploh je. Ne vedo, da je Cerkev tudi tista redovnica ki redno kuha za klošarje na prešernovi, ne ve da je to tudi tista vzgojiteljica ki v Afriki dela po 16 ur, da bi pomagala k večji civiliziranosti populacije, ne ve da je to tudi trojni doktor v tretjem svetu ki se trudi ZASTONJ pomagati revčkom ki so brez vsega. Da pa ne bom izpadel zaslepljena ovca, pa moram vseeno povedat da je za vso to gonjo deloma kriva tut Cerkev sama, ker se premalo trudi popucati pedofilske izprijence v lastnih vrstah. In tega se naši vrhovi Cerkve zavedajo in to tudi večkrat povedo javno. Foxy Lady...kot vidiš jaz osebno kot kristjan, ne grizem in sem sposoben spodobne komunikacije. Bodo tudi proti meni uvedli Fačabook stran? Čudil se ne bi Grega