Za tiste, ki imate kamnin (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


BISKVITKA -> Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 12:45:29)

Pozdravljene

Imam en problem in sicer s kaminom oz. pečjo (France Turbo). Naj povem, da je ta peč oz. kamin ful dobra, fajn greje, ne porabi veliko drv. ne rabiš vsak dan pucat pepela ampak na vsake 14 dni, zelo pa me moti to, da moram vsak dan spucati vrata oz. steklo na vratih. Gor se naberejo saje in vrata so črna tako, da ne vidiš ognja. To me res moti. Dimnik oz. izgorevanje je ok, tudi drva so 100% suha.
Ali imate mogoče tudi vi take probleme in kako jih rešujete. Ali obstaja kakšen premaz za steklo na vratih ali kaj podobnega.

Hvala za odgovore in toplo ter zdravo zimo vam želim

LP





ANITA D. -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 17:28:16)

Jaz spucam vrata z sprejem za pečice(pošpricam po steklu pustim 1uro in obrišem z vlažno krpo).




janapan -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 18:58:53)

Mi čistimo saje nekje na 1 teden. Nam se zadimi če dimnik slabo vleče in to je običajno ko je zunaj nizek pritisk - slabo vreme. Takrat se ful kadi. Mi to rešujemo z regulacijo, sigurno ima tudi tvoj kamin.....to bi morala biti ena ročica ali gumb za pretok zraka v dimnik. Če to odpremo na ful skoraj ne zadimi, sam moraš potem spet zmanjšati, ker na ta način drva ful hitro zgorijo. To pomeni da se toplota hitro prevaja v dimnik namesto da bi se ,,muvala,, v peči kar bolj segreje peč in prostor sam...




TomTaylor -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 21:12:47)

ja, mi imamo tudi Turbo France (okroglo) in ravno včeraj sem spet drgnila kot budala tisto šipo. Ćistilo za pečice in kamine je slabše kot voda! Glavnino sem dol spravila s tistim strgalom za šipe..Priznam, da smo imeli doma celo moje življenje tovrstne peči (kiperbuš) pa so se stekla ćistila samo z vodo in časopisnim papirjem, nikoli nobene težave s tem in šipe so se čistile tam 1x tedensko. Pri teh turbo france pečeh je pa kot bi se saje notri v šipo vžgale..Pa zakuriš 1x, pa je šipa že čist črna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
S čim pa vi kurite? Mi kurimo z bukovimi in hrastovimi drvmi in mogoče pa to ni okej?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Aja, peč (pepel) se pa čisti cca 2x sezonsko, nin treba na 14 dni, ker služi kot izolator oz. zadrževalec toplote.





TomTaylor -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 21:19:23)

IZVIRNO SPOROČILO: janapan

Mi čistimo saje nekje na 1 teden. Nam se zadimi če dimnik slabo vleče in to je običajno ko je zunaj nizek pritisk - slabo vreme. Takrat se ful kadi. Mi to rešujemo z regulacijo, sigurno ima tudi tvoj kamin.....to bi morala biti ena ročica ali gumb za pretok zraka v dimnik. Če to odpremo na ful skoraj ne zadimi, sam moraš potem spet zmanjšati, ker na ta način drva ful hitro zgorijo. To pomeni da se toplota hitro prevaja v dimnik namesto da bi se ,,muvala,, v peči kar bolj segreje peč in prostor sam...


ne, s turbo france ni takšnih težav, ker se ne zadimijo, oz. se res minimalno.

25 let že kurim peči na drva, a na tej mi je ta šipa totalni tabu..Peč sama je pa vrhunska.




abc100 -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 21:22:17)

Moja mami čisti z vodo in pepelom. časopisni papir namoči malo v vodo, potem pa v pepel, ki je v kaminu in s tistim spuca šipo. Vse gre lepo in brez problema dol. Je imela neko čistilo prav za kamine, bilo je full močnega vonja, pa nič ni šlo stran. Probejte s pepelom. 




mojčika -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 21:25:17)

Punce, nasvet, šipa umita tik tak brez čistil. Vzamete papirnato brisaco, zmočite in jo mokro potapkajte v pepel v peči, nato pomijete šipo. Vse bo šlo dol v minuti, spaca, a potem še enkrat voda in papir in bo. Minuta dela.

Stara metoda kot svet [sm=smiley36.gif], čistila se po teh šipah ne smejo uporabljati.




mojčika -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 21:26:00)

No se je že ena, ki to ve[sm=bravo.gif]




TomTaylor -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 21:38:13)

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

Stara metoda kot svet [sm=smiley36.gif] , čistila se po teh šipah ne smejo uporabljati.


Predvidevam, da nimate te turbo france peči, ker ta stara modrost tukaj kej dosti ne pomaga, pravzaprav nič ne pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bskrle -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 22:50:53)

Mi uporabljamo papir in saje. A imate dodtok zraka zaprt do konca?




TomTaylor -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (8.12.2009 22:53:19)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Mi uporabljamo papir in saje. A imate dodtok zraka zaprt do konca?



Na začetku so dovodi vsi odprti, dokler orenk ne zagorijo drva. Potem pa dotoke (trije so) deloma zapremo, ker čene bi bila peč razbeljena.




daga79 -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (9.12.2009 6:45:16)

v merkurju se kupi prav čistilo za kaminska okna . pošpricaš in pustiš ... vzameš viledo ( kar kuhinjsko ki je za posodo z grobo stranjo) namočiš v pepel v peči in drgneš ..vse spraviš dol... je pa mogoče problem pri šipah kjer niso kvalitetno kaljena .. kak risek ...




daga79 -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (9.12.2009 6:46:49)

ne pa nimam te peči ampak imam piazzettin vložek ...




daga79 -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (9.12.2009 6:50:59)

aha še nekaj sem opazla da kurite z bukovimi in hrastovini drvmi??? Jaz ne vem kaka je ta peč ampak kamin je treba kurit samo z sadnim drevjem in brezo... mogoče je v tem tvoj problem... še nikoli nisva kurila s temi trdimi drvmi...grem pogledat kak je ta peč ...[sm=zmeden.gif]




mika -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (9.12.2009 7:18:18)

mI KURIMO samo z bukovimi drvi, včasih z brezo, z ostalimi pa ne. Bukova drva imaj največji izkoristek.

Moj mož čisti steklo z Lidlovim razmaščevalcem za štedilnik. Pošprica in pusti 10min. Čisti pa vsak dan, ker je steklo čist črno. Imamo litoželezni kaminski vložek.




mojčika -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (9.12.2009 8:03:11)


IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

Stara metoda kot svet [sm=smiley36.gif] , čistila se po teh šipah ne smejo uporabljati.


Predvidevam, da nimate te turbo france peči, ker ta stara modrost tukaj kej dosti ne pomaga, pravzaprav nič ne pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Ne nimam, sem pa šla tudi sama pogledat, kakšno peč imate, pa se od naše kaminske peči razlikuje samo v obliki. Očitno imate neka čudna stekla, moje steklo se spuca s pepelom do popolne čistoče. Rabim minuto s par potegi, nobenega čakanja.




Anonimen -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (9.12.2009 8:11:58)

ri nas se steklo 123 zamaze, se se drva dotikajo le tega. ce pa drva lepo boljstran pa trajaaaaa in traja da se umaze. spucam pa kar z unim rumenim razmascevalcem.
seveda ko je sipa cisto ze mrzla.




tofsi -> RE: Za tiste, ki imate kamnin (10.12.2009 22:27:07)

Mi kurimo z bukovim drvami. Šipo sčistim 1x tedensko - ni zelo umarana. Običajno uporabljam razmaščevalec za kuhinjo, sperem z mokro krpo in do suhega zbrišem z časopisnim papirjem ali papirnato brisačo. Dobro se ščisti tudi z čistilom za steklokeramično ploščo.




Stran: [1]