RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


brbončica -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 14:12:15)

IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

Za krvavice  vem tako točno, ker je izrecno omenjena in dovoljena v tej Montignac knjigi, ki jo imam jaz. Korenček je pa prepovedan.
Pa ne delite si takih preglav, saj krvavico ne ješ vsak dan, če potem in prej gledaš, da ješ čimmanjši GI potem ne more bistveno škodovati. Sicer je odvisno tudi od kombinacije živil kaj je potem dovoljno in kaj ne. Včeraj sem dobila moje 3 knjige s recepti od Montignaku , kjer so vsi recepti označni s 1 ali 2 stopnjo in veste kaj v ne malo jedeh za 1 stopnjo je tudi manjmastna smetana notri. Tko da je očitno odvisno od kombinacije živil v jedi in ne samo GI. Kakor sem brala določenaživila drugim znižije GI ali nekaj tako podobno.

No se bom začela hudo sekirati stem, če mi kg ne bodo šli dol. Zaenkrat gredo fajn dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Kako je naslov tej knjigi, a je to: MONTIGNACOVI RECEPTI IN JEDILNIKI-JEM TOREJ HUJŠAM V PRAKSI
ali PREHRANA PO MONTIGNACU?
lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





brbončica -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 14:13:23)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?


Jaz si jo naredim z bučnim oljem, tega pa ne dam stran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Teya D. -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 14:18:14)

IZVIRNO SPOROČILO: brbončica

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?


Jaz si jo naredim z bučnim oljem, tega pa ne dam stran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Mene po bučnem boli trebuh, zato naredim s sončničnim, pa tako kot je rekla brbončica, ne dam stran! Ker solate z limono nemrem jest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 14:46:52)


Kako je naslov tej knjigi, a je to: MONTIGNACOVI RECEPTI IN JEDILNIKI-JEM TOREJ HUJŠAM V PRAKSI
ali PREHRANA PO MONTIGNACU?
lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


[/quote]
MONTIGNACOVI RECEPTI IN JEDILNIKI
JEM TOREJ HUJŠAM


To sta naslova dveh njegovih knjig. Jaz sem si glih na netu posikala Recepti in jedilniki, Jem torej hujšam pa tudi mam na računalniku




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 15:06:08)

Ma katera to knjigo Recepti in jedliniki?
Jaz sem zdaj glejala in me nekaj zanima; jedilnik je napisan za 3 mesece. In to npr.kar piše da ješ v ponedeljek za kosilo lahko vse ješ, ali izbereš eno izmed stvari?

Da vam podam en primer, tiste ki ne razumete mogoče.

KOSILO:
-motovilec v solati
-piščanča prsa z limeto
-stročji fižol
-plošča s siri

ALi to lahko vse poješ za kosilo ali nekaj od tega?




brbončica -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 15:16:06)


To knjigo imam tudi jaz z neta dol potegnjeno.
To, kar je za kosilo napisan, lahko vse poješ, isto za večerjo.

A uno knjigo PREHRANA PO MONTIGNACU je že kera brala ozir. listala?




tasa_m -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 15:16:42)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Ma katera to knjigo Recepti in jedliniki?
Jaz sem zdaj glejala in me nekaj zanima; jedilnik je napisan za 3 mesece. In to npr.kar piše da ješ v ponedeljek za kosilo lahko vse ješ, ali izbereš eno izmed stvari?

Da vam podam en primer, tiste ki ne razumete mogoče.

KOSILO:
-motovilec v solati
-piščanča prsa z limeto
-stročji fižol
-plošča s siri

ALi to lahko vse poješ za kosilo ali nekaj od tega?

jaz sem to razumela da lahko vse to pojem, saj je večerja pol spet posebej napisana..
Sir pa si jaz narežem kar v solatko...stalno malo, da ga ne jem posebej.




tasa_m -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 15:16:46)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?

jaz z olivnim oljem.





tasa_m -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 15:18:18)

IZVIRNO SPOROČILO: brbončica

A uno knjigo PREHRANA PO MONTIGNACU je že kera brala ozir. listala?

ne, jaz še ne...ker so pr nam v knjižnici vse na izposoji te knjige [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Tak da sem prebrala samo Jem torej hujšam in recepte sem si dol potegnila oz.jedilnike iz neta.




_ella_ -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 15:39:05)

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Ma katera to knjigo Recepti in jedliniki?
Jaz sem zdaj glejala in me nekaj zanima; jedilnik je napisan za 3 mesece. In to npr.kar piše da ješ v ponedeljek za kosilo lahko vse ješ, ali izbereš eno izmed stvari?

Da vam podam en primer, tiste ki ne razumete mogoče.

KOSILO:
-motovilec v solati
-piščanča prsa z limeto
-stročji fižol
-plošča s siri

ALi to lahko vse poješ za kosilo ali nekaj od tega?

jaz sem to razumela da lahko vse to pojem, saj je večerja pol spet posebej napisana..
Sir pa si jaz narežem kar v solatko...stalno malo, da ga ne jem posebej.



komplet kar piše se je in sicer po tem vrstnem redu kot piše.

najrej solata ( ker ima najnižji Gi in stem tudi znižije GI sledečih živil, torej je pomembno da se je prej) potem piščančje meso z limeto zraven pa stročji fižol, kot poobedek po kosilu pa sir , če ga daš v solato uničiš moč solate, da znižuje GI drugi hrani.


Jaz imam pa to knjigo doma
[img]http://www4.slikomat.com/09/0109/8yx-tt-009.jpg[/img]

Solato si obelim s olivnim oljem, kar je najbolj priporočeno olje poleg ribjemu olju ( ki ima veliko omega 3 maščobe) v Montingacovi metodi, je pa tudi bučno olje dovoljeno in sončično




Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 16:32:08)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Kako si mešate solato? Z olivnim, sončničnim oljem?


z olivnim in včasih rastlinskim




brbončica -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 17:02:24)


ELLA
, ta knjiga je pa najnovejša od njega, kajne?
A je kaj novega notri, so kakšni dobri recepti?

Jaz jo v knjižnici ne dobim, je skos izposojena, tako kot knjiga Prehrana po Montignacu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tasa_m -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 17:15:47)

IZVIRNO SPOROČILO: _ella_

komplet kar piše se je in sicer po tem vrstnem redu kot piše.

najrej solata ( ker ima najnižji Gi in stem tudi znižije GI sledečih živil, torej je pomembno da se je prej) potem piščančje meso z limeto zraven pa stročji fižol, kot poobedek po kosilu pa sir , če ga daš v solato uničiš moč solate, da znižuje GI drugi hrani.

O, hvala tega pa nisem vedela. No, ne bom več...




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 18:21:27)

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C




Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:17:29)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C



ne vem če lahko uporabljaš te dve moki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

a kvasa tukaj ni?




Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:18:34)

jz sem to knjigo vidla v knjigarni je kar bla zaoblena cena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




brbončica -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:24:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

jz sem to knjigo vidla v knjigarni je kar bla zaoblena cena[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Ja, ni poceni, zato bi jo pa rada najprej v knjižnici dobila.

Sem ravnokar povečerjala, konec papanja za danes.
Jedilnik:
Z: PZ hrski, marmelada, bela kava
K: goveja juha( čista), govedina, popečeni šampinjoni in bučka, solata
M: mandarine, rebro temne čokolade
V: paprika, sir, jogurt lahki

pozdravček![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:27:42)


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C



ne vem če lahko uporabljaš te dve moki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

a kvasa tukaj ni?


Ajdovo kašo lahko jemo, kaj pa moko? [sm=zmeden.gif]

Ne kvas ni bil napisan, nisem še delala tega kruha, našla sem na netu recept, baje je ful dober, kvasa pa ni poleg. Je verjetno bolj nizki, da ne naraste[sm=zmeden.gif]






Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:30:58)

jz sem pa ob 17h povečerjala narejeno kot solata kuhano govedino pa nisem lačna,, sam zdele pa moj možek in sinko jesta obležene kruhke z šunko in sirom in mi delata tojk luštov da sem kr stran obrjena da ne bi zagrabla enega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:32:44)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C



ne vem če lahko uporabljaš te dve moki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

a kvasa tukaj ni?



Ajdovo kašo lahko jemo, kaj pa moko? [sm=zmeden.gif]

Ne kvas ni bil napisan, nisem še delala tega kruha, našla sem na netu recept, baje je ful dober, kvasa pa ni poleg. Je verjetno bolj nizki, da ne naraste[sm=zmeden.gif]





čudn kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:34:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Spet imam vprašanje

A ajdovo moko lahko uporabljaš? Kaj pa rženo?

Pa še recept za sojin kruh
-500 g pirine moke
-100 g sojine moke
-žlička soli
-0,5 l mineralne vode

Vse skupaj zmesimo in pustimo počivati 40 minut, nato pečemo 40-50 min na 200°C


ne vem če lahko uporabljaš te dve moki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

a kvasa tukaj ni?



Ajdovo kašo lahko jemo, kaj pa moko? [sm=zmeden.gif]

Ne kvas ni bil napisan, nisem še delala tega kruha, našla sem na netu recept, baje je ful dober, kvasa pa ni poleg. Je verjetno bolj nizki, da ne naraste[sm=zmeden.gif]





čudn kruh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]





Brez kvasa je, sem zaj šla poglejat recept.Baje je ful dober. Moram moko nabavit in bom ga spekla




Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:36:34)

mamica2009: no k ga boš spekla in sprobala pa povej kakšen je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:39:36)


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

mamica2009: no k ga boš spekla in sprobala pa povej kakšen je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



v redu, bom. enkrat po 15.1. ko grem v nabavo




Anonimen -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 19:43:01)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009


IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

mamica2009: no k ga boš spekla in sprobala pa povej kakšen je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



v redu, bom. enkrat po 15.1. ko grem v nabavo


ok




mamica2009 -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (9.1.2010 20:06:19)

Ena je spraševala kolko ma puding GI 45

Pa še nekaj receptov da vam nebo dolgcajt

RECEPTI za jedi z nizkim GI

Polnozrnati kruh
1000g pšenične moke iz polnega zrnja
300g ržene moke
200g ječmenove moke
45g kvasa
30g soli
800ml vode
5g sladkorja
Kvas vzhajamo v 400ml vode, ki smo ji dodali sladkor. Moke presejemo in stresemo v večjo posodo, kjer bomo zamesili testo. Moko solimo, sol dobro vmešamo med moko, kajti ne dobro če sol pride v stik s vzhajanim kvasom. Dodamo vzhajani kavs in iz vseh sestavin zamesimo testo, ki ga dobro pregnetemo Testo pustimo počivati vsaj pol ure. Ponovno pregnetemo, ker imamo večjo količino teste lahko oblikujemo3 ali 4 manjše hlebčke in jih pustimo vzhajati na toplem 40minut do ene ure. Pečemo pri temperaturi 2200C 35 minut. Čas peke je odvisen od velikosti hlebčka.
Ker je peka kruha v vsakdanjem hitrem tempu življenja skoraj nemogoča in nam vzame veliko časa le namig tistim, ki bi se želeli kljub vsemu pocrkljati s sveže pečenim domačim kruhom. Lahko si omislite » avtomat za peko kruha«. Na slovenskem tržišču jih je moč dobiti kar nekaj. Avtomat opravi vse namesto vas, le sestavine mu je potrebno odmeriti v posodo in nastaviti željen program. Sam nato meša, gnete, pusti testo počivati, vzhaja in na konci še speče. Za vse, ki vas zanima kako speči ovsen ali pirin kruh boste našli recept v nadaljevanju besedila.

Kruh iz pirine moke ( recept za pripravo kruha v avtomatu)
400ml vode
2 čajni žlički soli
600g pirine moke
2 čajni žlički sladkorja
1 ½ čajni žlički suhega kvasa
Sestavine po zgoraj opisanem vrstnem redu stresemo v posodo avtomata za peko kruha. Nastavimo osnovni program, ki traja časovno 3 ure in zapremo pokrov. Ko je kruh pečen nas zvočni signal opozori, da kruh vzamemo iz avtomata, ga zavijemo v prtič in počakamo, da se ohladi. Tako imamo v treh urah brez pretiranega napora sveže pečen kruh, brez dodatkov ki gre v slast prav vsem, po kuhinji pa lepo diši po sveže pečenem kruhu kot nekoč iz kuhinj naših babic.

Ravioli z rženo ali ajdovo moko in mesnim nadevom
nadev:
150g špinače
50g puste šunke
180g mlete govedine
sesekljan peteršilj
1 jajce, sol
Vse sestavine drobno narežemo, zmešamo v maso s katero nadevamo testo in oblikujemo raviole.
testo:
500ml ržene ali ajdove moke
500ml pšenične moke
2jajci, sol
150ml do 250ml vode
1 žlička mleka
V veliki skledi zmešamo moko in sol. posebej zmešamo jajca, olje, mleko in 150ml vode, dobro premešamo. Postopoma dodajamo jajca z dodatki v moko. Po žlicah dodajamo preostalih 75ml vode in oblikujemo čvrsto a volno testo. testo naj počiva v plastični foliji v hladilniku vsaj pol ure. Nato ga razdelite na štiri enake dele. Prvi del stresite na nekoliko pomokano delavno površino, sploščite in
tanko razvaljajte na 2 mm debelo. Razvaljano testo narežite na 10cm dolge trakove. Nanj naložite nadev v razdalji po 1 cm.z rumenjakom namažite stične robove, prepognite testo na polovico po vsej dolžini in razrežite da razrežite v raviole. Raviole kuhamo v slanem kropu 3 do 5 minut.

omaka iz jajčevcev in paradižnika:
50g oljčnega olja
600g svežih na koščke narezanih, olupljenih paradižnikov
250g paradižnikove omake iz pločevinke
100g jajčevcev narezanih na trakove
sol, pimet, bazilika, rožmarin,poper
V veliki posodi na zmernem ognju segrejemo olje in na njem prepražimo jajčevce in strok česna, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik, paradižnikovo omako in začimbe. Omako na zmernem ognju dušimo 30 minut, nato posodo odkrijemo in kuhamo še nadaljnjih 30 minut, da se omaka zgosti, občasno omako premešamo.

Ajdova kaša z jurčki
300g kuhane ajdove kaše
150g čebule
30g suhih jurčkov
100ml nemastne smetane z kuhanje (10% maščobe)
peteršilj, česen, sol, olivno olje
Na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo, dodamo strok sesekljanega česna. Praženi čebuli pridenemo predhodno v vodi namočene jurčke, solimo. Tako pripravljenim jurčkom dodamo kuhano ajdovo kašo in smetano premešamo in ponudimo, kot samostojno jed s skledo zelene ali sestavljene solate.

Praženi polnovredni kosmiči
sestavine za 1 osebo
5žlic mešanih kosmičev ( rženi, ovseni, pšenični in ječmenovi)
1 žlička margarine
1 žlička medu
250ml posnetega mleka
Toplo ali hladno mleko vlijemo v skodelico. V ponvi segrejemo margarino in na njej opražimo kosmiče, na koncu dodamo med (med naj karamelizira). Tako pripravljene kosmiče stresemo v mleko. Tako pripravljeni kosmiči so bolj hrustljavi. Mleko lahko zamenjamo tudi z jogurtom, tudi sadje lahko narežemo kar med kosmiče.

Testenine s čičerkino omako sestavine za 4 osebe
300g polnovrednih testenin (špageti ali makaroni)
30ml/2 žlici oljčnega olja
200g tanko narezana čebula
300g narezana rdeča paprika
250g svežega olupljenega nadrobno narezanega paradižnika
300g kuhane čičerke
30ml/2 žlici kaper
5ml/1 žlička origana
sol,poper,bazilika
Testenine skuhamo po navodilu al′dente. V posodi segrejemo oljčno olje, prepražimo čebulo in papriko toliko časa de se zmehča, dodamo paradižnik in kuhano čičeko,skupaj z tekočino, ki je ostala pri njenem kuhanju. Po okusu solimo, dodamo začimbe in kuhamo še15 minut. Omako primešamo testenine, pogrejemo in jed ponudimo vročo s parmezanom in svežim origanom




Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>