Ščitnica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Pelko -> Ščitnica (21.6.2005 12:02:32)

Pozdravljene vse!:)
Že dlje časa spremljam vaše pogovore na Forumu. Zbrala sem pogum in se odločila, da se vam predstavim. Vse vsebine so zanimive, pa četudi še nisem mamica. Kot ste opazile sem nova obiskovalka vašega Foruma. Že dlje časa se z možem trudiva, da postaneva starša. Večarj sem zvedela, da imam povečana ščitnico. Po vsej verjetnosti bom začela z terapijo tablet. Zanima me, ali je priporočljivo v tem času zanositi? Oziroma, na kaj treba paziti, ko zdraviš ščitnico.

Hvala vam in na veliko pogovorov. LP, Pelko:rozica:

TVN -> Ščitnica (21.6.2005 12:55:50)

Dobrodošla, Pelko!

Tudi midva sva zelo dolgo čakala na najino pikico, ampak sedaj jo pridno čuvam in božam trebuščka. Hočem ti torej povedati, da nikar ne obupaj.

Na žalost s ščitnico nimam izkušenj, sem pa vesela, da si se nam pridružila.

Kaj več bodo pa še druge punce povedale!

Vse dobro!:rozica:

Pikabu -> Ščitnica (21.6.2005 13:14:53)

Jaz tudi nimam izkušenj glede ščitnice, verjetno ti bodo pa povedali, ko boš dobila tablete, če pa ne bodo nič rekli, nikar ne pozabi sama vprašati glede tega. Vem, da je moja teta imela nekaj s ščitnico in ta čas ni smela zanosit. Ti jih le vprašaj.

Dobrodošla na RR. :rozica:

Pelko -> Ščitnica (21.6.2005 14:11:07)

Pozdravljene!
Hvala za dobrodošlico in spodbudne besede. Brez skrbi se bom pozanimala, kako naprej med zdravljenjem. Večina mi pravi, da odsvetujejo zanositi med zdravljenjem ščitnice. Pač življenje teče dalje in mi veselo zraven.

LP, Pelko

Dadi -> Ščitnica (21.6.2005 14:12:20)

Pozdravljena...no samo da se boš pozdravila ker je težava s ščitnico tudi velikokrat razlog da ženske ne morejo zanosit.....glede zanositve med terapijo povprašaj zdravnika.

Grascakinja -> Ščitnica (21.6.2005 15:19:59)

Ojla,

pa vprašaj tole še na forumu Zanositev in ovulacija, tam ziher še bolje vejo.
Ti želim najprej veliko zdravja, pol pa eno zdravo sončece :duda:!

spella -> Ščitnica (21.6.2005 21:59:40)

Hojla!

Zaradi povečane ščitnice sem bila operirana novembra lani(odstranitev ene polovice), konec decembra sem zanosila, januarja, so mi sporočili, da je bila odstranjena polovica rakasta:((. Odločila sva se (pop dolgem premisleku in mnenju vseh zdravnikov)da drugi del ščitnice odstraniva šele po porodu, ker je najina :duda: zdrava in tako komaj čakamo september, da jo končno lahko primemo v naročje (po vsem hudem kar smo dali v našem zdravstvu skozi). Že celo nosečnost jem tablete Euthyrox, ker so na hormonski osnovi, nimajo drugačnega vpliva (enaka osnova, kot jih proizvaja telo samo). Ne vem kakšno terapijo so ti predpisali, ampak, če je na hormonski osnovi ni panike in lahko normalno zanosiš.

Če želiš vedeti še kaj več piši privat ;).

Lp Špela:rozica::rozica:

Natasa-6 -> Ščitnica (22.6.2005 7:01:20)

Tudi jaz sem imela težave s ščitnico in se zdravila, 3 leta nisem mogla zanostiti, po 3 letih mi je uspelo, hkrati pa sem še vedno zdravila preveč delujočo ščitnico. V 10.tednu sem imela splav, takrat pa sva se z možem odločila, da si dam ščitnico operirati. Popolnoma so mi jo odstranili, zdaj jem vsak dan ščitnične hormone. Pol leta po operaciji sem zanosila in po 9 mesecih rodila popolnoma zdravo punčko.
Če te še kaj zanima, se mi oglasi na privat.
Pa kar pogumno!

Anonimen -> Ščitnica (22.6.2005 8:04:56)

Če boš začela s hormonsko terapijo zaradi znižane vrednosti hormonov, potem jih boš prav gotovo jemala vse življenje v večjih ali manjših dozah, odvisno od hormonskih vrednosti.
Zanosiš lahko brez problema, pomembno je le, da ti bolj pogosto kontrolirajo hormonsko stanje in glede na to prilagajajo dozo.
Sicer pa bo najbolj primerno, da vprašaš svojega zdravnika. Če načrtuješ otroka, ti svetujem, da naj ti to tirolog zapiše v izvid, da boš na podlagi tega imela pravico do teh dodatnih preiskav (pri nas sicer hormonsko sliko kontrolirajo na leto in pol).

Stran: [1]