mleko iz kozarčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


PC Baby -> mleko iz kozarčka (5.12.2009 19:57:29)

Zanima me vaš nasvet kako naj naredim, ko bom ukinila nočno in večerno dojenje. Naš (7,5 mesecev) namreč sploh ne zna in ne zna piti ne iz flaške s cucljem ne z lončka s kljunčkom. Probavamo že 2 meseca vsak dan ampak sploh ne gre in konec.
P mi je rekla, da je to super, naj gremo direktno na kozarček. Vodo mu dajemo iz kozarčka, malo se mu še zatika in ko spije preveč zraka tudi malo bruhcne, ampak mleka ponoči mu pa vendar ne morem dati iz kozarčka.

Kaj mi svetujete?




Petka09 -> RE: mleko iz kozarčka (5.12.2009 21:37:24)

Ojej, to pa je kr problem, ja. Sicer je moja kolegica imela enak problem. Vendar je vztrajala in tamalo res vztrajno navajala na flaško. Ji je čez dan velikokrat rinila flaško z vodo, pa tudi s sokom, čajem, mlekom - ker je mislila, da je mogoč finta v okusu, da noče pit iz flaške. No, pa jo je navadila, je pač vztrajala in večkrat na dan z njo na tleh sedela in so se igrale s flaško, pa probavale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, potem jo je sprejela in od ukinitve dojenja mala lepo pije mleko iz flaške. Ampak če ti praviš, da ne gre..... Hm... Kaj pa če bi poskušala še na slamico? Sicer si ne predstavljam ravno, kako bi to zgledalo.

Sicer pa, zakaj bi ukinila dojenje? Sicer je tudi kolegica namerno ukinila in začela dajat AM, ker si je mislila, da samo dva obroka dojenja na dan več ne bosta dajala dovolj mleka in bo samo še crkljanje.




PC Baby -> RE: mleko iz kozarčka (6.12.2009 15:31:49)

Ne, sej sem se nerodno izrazila - ne bom ukinjala dojenja dokler bo šlo. oz. rada bi dojila do enega leta in potem še zjutraj prvih par mesecev ko bo šel v vrtec. Ampak če se bo recimo ponoči zbujal za pit, ali pa za večerno mleko (recimo ko bo star 1,5 let), kako naj mu ga dam? To me bega.




Čebel@ -> RE: mleko iz kozarčka (6.12.2009 15:38:05)

ne sikeraj se že sedaj kako bo,ko bo mali star 1,5leta.....furajta tako kot sedaj še naprej in pusti času čas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




midvasva -> RE: mleko iz kozarčka (6.12.2009 15:56:44)

Mi smo pri 7 mesecih in pol začeli uvajati skodelico Doidy cup. Na začetku je bilo veliko politega, po 14 dneh je pa steklo. Vodo dobi samo preko skodelice.




PC Baby -> RE: mleko iz kozarčka (6.12.2009 20:44:54)

Hvala midvasva. Tega pa ne poznam. Zanimivo...




Urska09 -> RE: mleko iz kozarčka (17.12.2009 14:00:13)


IZVIRNO SPOROČILO: midvasva

Mi smo pri 7 mesecih in pol začeli uvajati skodelico Doidy cup. Na začetku je bilo veliko politega, po 14 dneh je pa steklo. Vodo dobi samo preko skodelice.


Hmmmm, kako se pa tole obnese ponoči? Naša ponoči pije vodo po flaški. Je ne dvigam iz posteljice. Kar leže.




Stran: [1]