Urska09
|
IZVIRNO SPOROČILO: vekybel Jaz bi vas vprašala če mi lahko malo napišete kako ste dale skozi CR in kako vse poteka in kako je velika brazgotina-kje ti zarežejo? Hvala vam za odgovore. Jaz sem imela efektivni (vnaprej naročen) CR zaradi medenične lege. Par dni pred CR greš v P na pripravo (vzamejo kri, vodo, naredijo CTG, EKG, pogovor...). Na dan CR prideš okoli 7h zjutraj v P, opraviš vse adm.formalnosti, greš na britje, klistir, potem v porodno in čakaš na prostega porodničarja. Jaz sem imela smolo in je bilo ravno tisto jutro veliko urgentnih CR, zato sem prišla na vrsto šele ob 13h. Skratka, greš v operacijsko, kjer ti dajo narkozo (jaz se nisem odločila za spinalno, ker sem prevelik zajec) in v 2 sec te zmanjka. Zbudila sem se na postelji na hodniku pred porodno sobo, kjer me je že čakal mož z najino štručko v naročju (mož ves čas posega ostane v porodni in prvi dobi štručko in jo tudi potem še carta par ur), jaz sem jo prelubčkala in zraven jokala in potem so me odpeljali na intenzivno. Prvo uro je mal zoprno, ker ti sestra vsakih 15 min pretipa trebuh, če je vse ok. To res boli. Sicer pa ves čas dobivaš zdravila proti bolečinam (Tramal,...), vsake 3 ure ti pripeljejo štruco za dojit in cartat, ponoči so otročki v posebni sobi, da se mamice spočijejo. Po 2 dneh greš na oddelek, prvo noč še nimaš otročka pri sebi, potem pa normalni "rooming in". Če je vse ok greš po 5-6 dneh domov. Bolečina je najhujša prvi dan. Še posebej, ker moraš že po parih urah vstati in iti na wc. To je bilo meni najhujše. Ampak moraš, ker vsakič, ko vstaneš, je naslednjič bistveno, bistveno lažje in manj boleče. Res. Potem je pa vsak dan občutno bolje. Ko prideš domov je pametno par tednov počivat in se fajn čuvat. Prvih 6 tednov lahko dviguješ max. 5 kg.
|