Mleko - koliko časa... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


spacey -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 10:21:11)

...lahko že pripravljeno (pol)adaptirano mleko stoji na enaki temperaturi (npr.: v grelcu)? A se mleko, ko stoji pokvari ali kaj? Kaj pa moje izčrapno mleko na sobni temperaturi, koliko časa lahko počaka na obrok?
Mene moj mali piškotek vsake toliko malo heca...je kao lačen in med tem časom ko mu jaz pripravljam flaško, on pozabi na lokoto :zmeden: in ko mu ga ponudim, ga enostavno noče. Pa mi ga je "škoda" zlit stran. :ups: Ja no, mleko ni glih poceni in ga ne bi kar tako metala stran, pa tut dnarja ne pobiram po cesti. :ups: :zmeden:

Kaj pravite ve?

Hvala za vsako info in lep dan. :rozica:

:kuza:




ZARA -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 10:25:47)

Men so rekli,da adaptirano mleko lahko stoji največ do ene ure in pol,mogoče dve,potem ga je treba zavržt...
Jst sem Zaro isto skoz hranla po obrokih,no jo še,ker nikol ne spije vsega naenkrat,ampak ji je treba čez ene pol ure spet dat flašo,da popije do konca...




spacey -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 10:29:43)

Tnx Zara :rozica:

Ja malo prej je popil flaško, ki je stala cca. 1,5h in jo je z veseljem popil, pa tut nč še ni bruhil ven, tko da predvidevam da je bilo mleko še ok, saj ga če ne verjetno ne bi pil ali pač? :zmeden2: 8)




dory -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 10:30:14)

max dve uri pol je zanic...jest sem ga zlila stran v roku ene ure vedno...sem rajs nardila novga..ce smo pa kam sli pa sem vzela termovko in mleko in delala sprot :)




dory -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 10:32:35)

o marija da ne govorim kaj sem jest nardila eno noc...prejsnjega obroka ni popil pa sem ga dala na mizo,da bom zjutri pomila...sem bla cist izmucena...ko se je zbudu za drug obrok sem vsa zaspana mislila,da sem bla ze tok pridna in nardila novga:zmeden:...vmes je minil vec k 5 ur..in tamalmu zvesto dam tisto mleko..je tko pil k se nikol...ko se je revez najedu je takoj zaspal...jest pa voham flaso kuga ma tko cudn vonj...sem se prec zbudila in tamalga gledala,ce bo kej reakcije da koj letiva...k srec ni blo nc:zmeden:...od takrat sem koj metala proc..




spacey -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 11:01:36)

A veš Teja, jst sm pa glih vceri kupla termovko, da bom lahko toplo vodo s sabo nosla, ko bova za več ur šla pohajkovat. In seveda, da bom doma imela pripravljeno toplo vodo, tako bo ponoči še hitreje narejena flaška, pa čez dan tut. :) Mater sem komot ratala. 8) :)-

Ma veš kaj Teja, po mojem ni ne vem kakšne panike, če je 1x dobil mal bolj postano mleko :) tko se mu je samo imunski sistem ojačal. V škatlico in celofan pa jih tut ne smemo dajat. :)




tinatona -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 11:32:45)

Haj!

Jaz sem si pa kar nekaj časa zvečer naredila flašo mleka in jo dala v hladilnik za čez noč, pa ni bilo nikol nič narobe. Zdej je pa ponoč poraba manjša, tko da si am ravno prav toplo vodo v termovko in pol mleko sproti nardim.
Sicer majo pa tud v porodnišnici mleko že narejeno cel dan v grelcu... tko daa bo že moglo bit vredu.

LP Tina :rozica:




tinatona -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 11:38:14)

pa še to... Včasih se mi zgodi da full malo poje pri enem obroku... takrat dam mleko v hladilnik (če je sveže) in ga potem samo pogrejem.

LP




dory -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 11:45:30)

Men so v porodnisnic rekl,da naj tega doma ne izvajam,ker ni dobro...da je ze bols delat mleko sprot..pa sej ne zavzame niti cajta niti energije,pa tamal ma vsaj svez obrok...sej ma sam mlek,nej ma saj tist ornk :)




tana 1 -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 12:29:30)

Jest si pa prekuhano vodo dam v stekleničko pa v grelec in je voda skoz prave temperature za pit. Potem pa samo dodam mleko in je gotovo. Predvsem za ponoč je to super , pa čeprav se zbudimo samo enkrat.
Lep dan vsem




dory -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 12:30:43)

Mi smo mel tud termovko...mal vode takoj v flaso,malo pa tik pred obrokom pa je blo zmer glih prou toplo pa se sveze...ponoc se mi druga varianta res ni dala :)...




spacey -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 13:31:02)

Ja sej jst tut tako izvajam ponoči, bolj me je zanimalo koliko časa lahko stoji flaša mleka, če ga tamau noče popit, ko je na sveže pripravljena. ;) ...cca. 2h, a ne?

Teja koliko flašk si pa imela, mislim na Chicco Primigiorni in do katerega meseca se jo da uporabljati? Jst imam eno za mleko in eno za čaj...pa skos to pranje... :zmeden: Kaj pa ostale?

Lp
:kuza:




dory -> Mleko - koliko časa... (21.6.2005 13:44:19)

Jst sem mela tole flasko ena dva meseca..pol sva presaltala na aventove...k sreci jo je dobreo sprejel..




Stran: [1]