|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mojci 9000 na včerajšnje vprašanje in morda š...
21.6.2005 9:51:42   
manja11
Živjo Mojca,

danes sem prebrala tvojo včerajšnjo temo in me je kar malo stisnilo. Naj povem, kakšne stvari se meni dogajajo. Ali zdravniki nič ne vejo ali nočejo povedat????
Naj te spomnim, kdo sem, sem fosilka, po dveh letih še vedno NIČ, kljub laparo in treh neuspešnih IUI.
Po prvi IUI s Klomifenom so se mi začele dogajati čudne stvari: napenjalo in plinilo me je najprej enkrat mesečno, nato enkrat tedensko, zdaj imam te probleme vsak dan in včasih se mi zdi, da je za znoret. Stvari so se močno stopnjevale po tretji IUi (stimulacija z Gonalom). Čeprav je že dva meseca od tega se stvar ni normalizirala. Vmes se mi je sesula ščitnica - jem tablete. Julija bom morala na kolonoskopijo. ZAKAJ? Osebna zdravnica meni, da so mi verjetno sesuli hormonski sistem hormoni, ki sem jih jemala, ali vsaj sprožili. Zakaj tega nihče prej ne opozori???? Poskušala sem vse: od lanenega semena do donata, čaji, kapljice ipd pa nič bolje. Še najbolje pomagajo tablete Sab simplex, za razbijanje plinov na drobne mehurčke (se uporablja tud pri dojenčkih).

Tako, da sem zaenkrat zaključila z reprodukcijo, totalno besna na našo sodobno medicino, mislim, da bom počasi poskusila kakšno alternativno medicino, kljub skeptičnosti, ki jo sicer gojim do teh stvari.

Veliko sreče ostalim puncam.:miska:

Neposredna povezava do sporočila: 1
21.6.2005 9:58:47   
Špelka
Manja - :(:(:(:(:(:(

Tvoja zgodba me je globoko ganila, čeprav sem sama skoraj na istem. Novembra bo 2 leti... res, novodobni vseznalski zdravniki res niso vredni svojih licenc - vsaj nekateri. Pišem pa ti zato, ker se tudi sama zadnje čase podajam v bolj alternativne vode - obiskala sem bioenergetuka prej. teden. Prezgodaj je še, da bi videla, če so kakšni rezulati. Pa tudi če niso - ti ljudje so vsaj zares ljudje, vsaj prisluhnejo ti in te obravnavajo kot človeka, ne pa osebje zlasti na GK, kjer imam vsaj jaz vedno občutek da sem le številka. :(:(:(:(:( Pa ne bi bilo treba, da je tako. Ah, kruta je tale naša razmnoževalska pot. Kdo ve, ali pridemo kdaj do konca? Jaz že počasi obupujem. :((

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.6.2005 10:13:43   
manja11
Hoj Špelka,

a veš, da sem jaz tudi čist obupala :((:zmeden:!? Zdaj bo en cel kup avtoimunskih bolezni v meni, za katere se ne ve vzroka, se je pa pojavilo po hormonih? Saj vemo, da je vse to močna kemija, ki je sposobna narediti marsikaj....
Zdaj pa namesto, da bi se trudila z zanositvijo, čakam in cvikam kaj mi bodo našli na kolonoskopiji. Misli haloooo!? In ja na gineko vse koordinira med. sestra,iz ene IUI v drugo, brez da bi se sploh posvetovala z zdravniki, šlamparija.

Sej bo boljš, ne???:ups:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.6.2005 10:19:49   
Špelka
Poglej na privat!

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.6.2005 11:18:05   
Vilma
Čaki Manja, poleg zjebane ščitnice moraš zdaj še na kolonoskopijo? A ni to tisto, ko ti pregledavajo debelo črevo? Nič ne razumem, v kakšni povezavi je IUI s kolonoskopijo?
Sory, ker tako sprašujem, ampak res me zanima, ker imam občutek, da so tudi mene čisto sesuli. Ampak o tem napišem kasneje kaj več.

Pozdravček vsem borkam! :rozica:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.6.2005 11:22:46   
Sulfinija
Ojla!!!!!!

Najprej lep sončen pozdrav pošiljam.
Ha ko sem prebrala tole zgodbo sploh ne vem kj naj vama napišem,...Da bi to delali ti hormoni,pa to ni skoraj mogoče.Jaz sem pri sebi vzrok ugotovila,da sem se zabasala s trdo hrano tile pikniki,nič juh in premalo sem pila,...
Jaz sem hormone jemala štiri mesece+3 mesece sedaj in,ko pridem v MB na kliniko sploh niamm občutek,da sem samo številka temveč se mi res posvetijo,...Pa to skoraj ni mogoče.
To pa niti slučajno,da bi ko sem sedaj na pravi poti obupala,...Pa ni šans upanje umre zadnje in drug teden bova z mojim :love: žer na :morje: se odpočila in nabrala novih moči ali za ivf ali pa za najino :duda:,ki jo bova mogoče sedaj spočela.
Midva sedaj pridno in veselo :sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek: saj sem v času ovulacije in enkrat že bo.
Glede bioenergetika pa takole.Tudi sama sem že enkrat bila pri njem in me je vprašal za težave in je bil odkrit in mi je rekel,da naj raje posegam po tej medicini,ki sem že na dobri poti,kajti sam se ne upa vmešavat saj dekla to čist na drugačen način in ne garantira za možnisti naj raje prepustim zdravnikom,...

No vsaj pove torej svoje mnenje.

Ubema skupaj lep pozdrav in prosim vaju ne mislit na najslabše in ne še obupat je še prehitro,kajne?

LP Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.6.2005 11:35:59   
manja11
Hoj Vilma,

ja to tudi mene zanima. Glede na to, da poznam medicinsko stroko in po tem, ko sem sem posvetovala z osebno zdravnico, sva prišli do zaključka, da če že ne vzrok, so bili hormoni za stimulacijo (pred IUI) vsaj sprožilec vseh mojih težav. Dejansko nobenih težav nisem imela pred tem. Ja kolonoskopija je pregled debelega črevesja.

In še za Mojco: srčno upam, da je šlo pri tebi le za težave zaradi hrane. Sprva sem tudi sama tako mislila pa se je kljub dietam stanje le slabšalo...

Morda res zgleda, da sem totalen pesimist in jamrač, ampak po dveh letih začneš malo razmišljat....:zmeden2:

Ostalim pa: kar korajžno naprej....

:miska:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.6.2005 12:03:32   
MašaS
Manja, res grozno, da se ti je to zgodilo. To res ni prav. Ampak ne obupaj! Vedeti moras pa se nekaj, tudi razni bioenergetiki, zdravilci ipd. ti lahko naredijo se hujso skodo, tako telesno kot tudi dusevno in duhovno. Lahko cisto nenamerno.
Tudi sama sem bila kaj jaz vem kje ze vse in pocela ze "svega i svasta" pa ni nic pomagalo. Dosegla sem kvecjemu to, da so se mi prej redne menstruacije cisto zmesale in sedaj sploh ne morem nikakor izracunati ne plodnih dni ne planirati datuma za operacije (laparoskopija, histeroskopija ipd.) V glavnem vse se mi je pobrkljalo. Pa do sedaj se nisem jemala nobenih hormonskih tablet in stimulacij.

Prosim, ne prenagli se in sedaj cez poletje cim vec uzivaj na svezem zraku, na morju, v hribih ali kje drugje, kjer ti je vsec in zaupaj, da se bo vse uredilo, tudi tvoj imunski sistem. Otrok pa bo tudi prisel, sigurno bo, ko bo pravi cas zanj. Verjemi in ne obupaj!

MasaS :rozica: :rozica: :rozica: :rozica: :rozica:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.6.2005 12:07:46   
manja11
Hvala Maša!!!

:angel:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.6.2005 12:19:39   
Sulfinija
MASA S!!!!

Lep pozdrav zate.In zate sevelik veliki :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: in velikanski šopek :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: ti pošiljam.
Veš,ko sem prebrala tole sporočilo je tudi mene kaj prešinilo in kar prestrašila sem se in sama sebi dejala takole:res bo naša pikica :duda: prišl k nam,ko bo čas za njo.Ne poiskušat z nobenimi bioenergetiki,ne vem s čim še ne,kajti iz nas samo vlečejo denar,ravno tako je z testi več nobenega ne bom naredila pustila bom času čas.Kajti drage borke,če bomo vse poslušale kaj nam kdo reče bomo od tega hin,nič ne bo boljše samo slabše,....
Jaz zaenkrat še le zaupam naši medicini in drugemu nobenemu,kajti tu imam vse brezplačno in verjamem v njihove čudeže in vem,da tam nisem samo navadna številka.

Vsem ki se še borimo za naše male :duda: želim,da jih bomo čimprej cartale in razvajale v našem toplem naročju in objemu.
Maša S še enkrat iz srca ti najlepša hvala.

Mojca:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.6.2005 13:15:57   
TANTRA
Drage moje,
verjamem, da je dolgotrajna pot do željenega otročička posejana z marsikaterimi težavami in nevšečnostmi, ki jih pozabiš ko v naročju stiskaš ljubljeno bitje.:rozica:
V današnjih časih smo res postale marsikje le številka in bile izpostavljene malomarnosti. Tudi sama sem to doživela in veliko krivdo za moj ss pripisujem malomarnemu načinu obravnave.Da ne pomislim koliko dolgo časa sem se hormonsko zdravila in si nakopala kup zdravstvenih problemov, ker sem bila dobesedno zastrupljena. In ko pride tako daleč, da ti vidno škoduje je že prepozno.... Pa ne moreš nič drugega, kot to, da začneš razmišljati o alternativnih metodah zdravljenja, da se izgneš kemiji. In tu sem sama imela izredno srečo, da sem spoznala nekoga, ki zdravi ljudi z dušo in vsem srcem in mu je to poslanstvo in ne zaslužek.
Res sem srečna, da sem spoznala tako čudovito osebo, ki je svoje življenje posvetil drugim, da jim pomaga, tako ko je pomagal sebi, ko je bil na istem. Je prava cvetka v poplavi ponudb in če lahko kateri pomagam, naj mi privat piše...
Verjamem pa da tudi obstajajo zdravniki, ki so več kot to, ki so poslani, da pomagajo z vsem srcem. :rozica:, saj se organskih stvari tudi z alternativnimi metodami ne zna opraviti.
Zato drage moje, upanje je zadnje, ki umre. Tu smo zato, da si med seboj pomagamo, tolažimo in nenazadnje sočustvujemo. :miska:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.6.2005 13:56:35   
manja11
Tantra in Kira,

zlate ste, mislim, da ste našle prave besede...., hvala! Tantra se ti oglasim privat.

Za vse :angel:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2005 8:13:51   
Špelka
Čao, Klara, kakor tebi ni dalo, da se ne bi oglasila, tudi meni zdaj ne da. Ampak v prvi vrsti ti moram reč, da ne bit huda, užaljena ali kakorkoli drugače prizadeta, ko boš brala moj post. Ne leti nate in zagotavljam ti, da sem človek, ki sprejema drugačnost od sebe - tako telesno kot miselno. Torej - pri tvojem postu lepo in prav, da si se ti pač odločila, da se s tem ne boš ukvarjala.

Zmotila pa me je beseda eksorcist in izganjanje hudih duhov ter njegova poslanost od uradne cerkve. Se opravičujem zdaj vsem, ki ste krščene, birmane, cerkveno poročene ali kako drugače povezane s katoliško cerkvijo, ampak moje osebno mnenje je, da je katoliška cerkev le institucija, v kateri najvišje položaje zasedajo tisti, ki so najbolj napiflani, najbolj grebatorski ali ki imajo preprosto srečo. To, da je tale eksorcist govoril o zdravilcih kot o povzročevalcih največjega zlega pa je le odraz strahu katoliške cerkve pred izgubo vernikov in s tem vira dohodkov. Zakaj mislite, da je novi papež kot največjo grožnjo katolicizmu navedel skeptičnost in zdaj ne em, kako se je izrazil - multivernost? Ker se razblinja njihova centralna vloga!

In taki ljudje naj bi meni pomagali pri osebnih težavah z neplodnostjo??? Nikoli! Ker 1) niso za to poklicani; 2) ne verjamem da so se sploh kdaj tega učili, ampak je eksorcizem le dodeljena vlga ki jo imajo znotraj cerkve; 3) ker sem sama videla več čudežev izpod rok zdravilcev kot od "boga poslanih pastorjev".

Ok, bom nehala, ker sem že tko dolga. Hotla sem povedat vsem, da so pač verovanja ljudi različna, da ima vsak pravico verjeti v karkoli, če mu to le pomaga. V krizi neplodnosti je vsako še tako malo upanje še kako pomembno. Torej - naj obstajajo taki in drugačni ljudje, če vsaj eni taki kot sem jaz pomagajo je veliko!

Vsem želim čimprejšnjo izpolnitev največje želje!

LP, Špela :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
:angel::angel::angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.6.2005 8:44:29   
manja11
Klara,

mislim, da je vse skupaj vzeto iz konteksta, pravzaprav tvojega maila niti ne zastopim - bi te prosila, da mi logično razložiš, kaj ima dajanje energije z "zli duhovi" v primeru bioneregetikov recimo. Pustimo črno magijo, belo magijo in podobne ekstremne alternative, s tem se pač nobena od nas ne bo ukvarjala. Ampak bioenergija, in ali sploh veš kaj je homeopatija?????? Le ta je recimo v Avstriji zakonsko priznana možnost zdravljenja, torej dobiš zdravila v lekarnah.

Pa brez jeze prosim!:angel:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.6.2005 12:17:48   
Špelka
Klara, :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: dobro napisano, sej sem tud jest tko rekla, pa bom šeenkrt: bolj kot iščeš prave poti in več kot jih poskusiš, več imaš možnosti, da bo ena pa le delovala, ne? Pa še to, riziko je vse, tudi živeti, hoditi po pločniku, se voziti z avtom... Riziko je sestavni del življenja in to pač moramo sprejeti!

Strinjam se stabo, da je treba pa vse dobro premislit!!! 8)8)8)8)8)

Lepo bodte, punce in za vsako eno poletno :rozica:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.6.2005 12:52:00   
manja11
Klara,

ma saj ni bilo nobene hude krvi, vsaj z moje strani ne. Naj ti povem, da sem tudi sama katoliško vzgojena, vendar se trudim razmišljat široko in ne pretiravat v ničemer. Rabim pa utemeljene razlage, da v nekaj verjamem, ker sem skeptik že po naravi.

Je pa tako, če si ne bi pomagale s sodobno in drugo medicino, bo človeštvo kmalu izumrlo. Kajti neplodnost je močno v porastu, vsaj kar se evropejcev tiče. In če samo čakamo, da bo prišlo po naravni poti, bomo prenekatere močno razočarane. No zdaj sem se pa zafilozofirala...:zmeden:

Klara prosila bi te, če mi podrobneje napišeš, razlago, ki si jo slišala, glede bioenergije, me zanima že iz čisto znanstvenega stališča..

Pa lp:miska:

(odgovor članu manja11)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?