Kombiniranje dojenja in goste hrane (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

majcimajci -> Kombiniranje dojenja in goste hrane (4.12.2009 19:39:44)

Izkušene mamice prosim za nasvet. Naša sončica je stara 8,5 meseca in zaenkrat imamo tak sistem hranjenja: zjutraj dojenje (cca 8 zj), potem sadna malica (cca 11 zj), sledi dojenje (cca 2-3 pop), nato zelenjavna malica (včasih grisek oz. žitna kašica, zelenjavna juhica, kaka jed z rižem, krompirjem), za lahko noč pa spet dojenje. Rada bi vključila kosilo namesto popoldanskega dojenja (se pravi, da bio dojila le še zjutraj in zvečer), pa ne vem, če bo dojenje dvakrat dnevno zadoščalo? Za vsak nasvet bom zelo hvaležna. 

Tea 1 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (4.12.2009 20:16:21)

Moj je star isto in pri nas je tako:

-ob 7 dojenje
-ob 10 sadje
-ob 14 zelenjava, meso, jajček, testenine...
-ob 18 žitna kašica
-ob 20 dojenje
okrog 3 ponoči dojenje, včasih 2 krat na noč

Lp

majcimajci -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (4.12.2009 20:30:09)

Tea 1, hvala za odgovor! Ko naša mala poje zadnji obrok, spi celo noč. Zato me skrbi, če bi bilo mleka premalo.

Tea 1 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (4.12.2009 20:35:26)

Super, ste pridni, ko spite celo noč, upam, da nas kmalu doleti ta sreča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Dej mi prosim povej koliko ti poje recimo na obrok. Moj  poje 100g z veliko težavo.

majcimajci -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 10:54:07)

Kar se kašic tiče, ji dam kar cel velik kozarček (kadar ji dam kupljeno kašico, ko pa sama nardim-dam podobno količino)-220 g in brez problema poje. In, ko vidi koga drugega, da jé, bi še kr jedla-in jé praktično vse kar ji daš. Je pa po svoje hec, ker smo bolj lahke kategorije.

PC Baby -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 12:06:47)

Naš 7,5 mesečnik pa takole:

8.00 - dojenje
11.00 - sadje
13.30 - zelenjava, meso ipd
16.00 - dojenje
18.30 - mlečna kašica
20.00 dojenje

+ ponoči 1x dojenje

Mene tudi skrbi, da ko bomo popoldansko dojenje nadomestili z GH bo imel premalo mleka.

Tea 1 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 16:41:55)

Zakaj vas skrbi, da bodo imeli premalo mleka, če ukinete eno dojenje....
Pa saj pojejo tudi kakšno skuto, jogurt,mlečno kašico verjetno...

Majcimajci, ja, je hec, ker mi smo pa xxl kategorije in mi nihče ne verjame, da noče veliko pojest.
Je pa res, daod 6 meseca, ko sem začela uvajat gosto hrano ni dobil več kot 200 g teže-praktično nič.
Ampak mamo zaloge.....12 kg.....

Katy78 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 17:27:26)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Naš 7,5 mesečnik pa takole:

8.00 - dojenje
11.00 - sadje
13.30 - zelenjava, meso ipd
16.00 - dojenje
18.30 - mlečna kašica
20.00 dojenje

+ ponoči 1x dojenje

Mene tudi skrbi, da ko bomo popoldansko dojenje nadomestili z GH bo imel premalo mleka.

Glede na to, da imaš za dopoldansko malico sadje, je še najbolj logično, da mu boš za popoldansko dala jogurt, skuto, kefir in bo mleka, kamor štejejo tudi mlečni izdelki, kljub ukinitvi dojenja dovolj.

PC Baby -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 19:50:39)

Super, hvala.
Sej vem, da prej ali slej itak vse nadomestijo z GH, ampak kar nekako čudno mi je po 7 mesecih dojenja...

Petka09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 21:07:27)

PC Baby, evo, to sem tut jaz malo "zaskrbljena" glede te nenadne "izgube" obroka mleka, ki se bo zgodil ob morebitni zamenjavi AM.
Ker naša 7-mesečnica ima pet obrokov:

7h - AM
10h - sadje
13h - kosilo (zelenjava, meso, OH)
16h - AM
19.30 - AM

Saj vem, da je logično, da bi popoldan jedla skute, jogurte ali mlečne kašice... Samo me mal skrbi to uvajanje popoldanske malice, ker sm ji že probala dat navadn jogurt, pa sadnega.... pa kr nekak ni marala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. A je možno, da recimo tega ne bi hotla jest?? Če ne, ji bom dajala mlečno kašico, sam če bi šle kam ven, potem ne more tega jest nekje na poti. Pa še nad mlečnimi kašicami se nekaj mršči zadnje čase, tko da ne vem.
In nekak se tut jaz zdej v redu počutim, ko vem, da spije stekleničko AM in sm kao "pomirjena", da dobi dovolj mleka.

PC Baby -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 21:19:57)

Ja, hudič je to.
Naš se recimo tudi zdaj nekaj zmrduje nad mlečnimi kašicami. Ampak to se tako spreminja, da me ne skrbi več. Trenutno je v "fazi jogurtov", ki jih požira, ga pa že vidim čez kakšen teden, ko se bo kisal ob njih...

Petka09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (5.12.2009 21:28:30)

Ma, sej mene bo tut nehalo skrbet, mi gre pa včasih na živce, res.... Ker zdej noče nobenga frišnga sadja, samo kupljene sadne kašice, mlečnih tut več ne... Pa tle punce lepo svetujejo, da naj popoldan damo navadno skuto oz. navadn jogurt pa same not sadje vmešamo - yea right [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], to bo naša glavo stran obračala, hehe. Ni variante, da bo to jedla. No, bomo pač probavali in probali spet vse sorte... Enkrt bodo že jedli.

Katy78 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (6.12.2009 14:05:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Ma, sej mene bo tut nehalo skrbet, mi gre pa včasih na živce, res.... Ker zdej noče nobenga frišnga sadja, samo kupljene sadne kašice, mlečnih tut več ne... Pa tle punce lepo svetujejo, da naj popoldan damo navadno skuto oz. navadn jogurt pa same not sadje vmešamo - yea right [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , to bo naša glavo stran obračala, hehe. Ni variante, da bo to jedla. No, bomo pač probavali in probali spet vse sorte... Enkrt bodo že jedli.

A si poskusila skuto in noter naribano svežo hruško? Ko hruško naribaš, dobiš, če je res zrela, skoraj samo sok in to se super zmeša z navadno skuto. Je res njami, moj Nik to obožuje. Ali pa kaki tudi fajn paše v skuto. V jogurt ali pa kefir pa našemu diši banana, ki naredi zadevo bolj gosto. Za skuto pa je, kot sem ti napisala prej, fajn izbrati tako sadje, da je sočno, da ni potem vse skupaj pregosto in prepocasto.

Katy78 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (6.12.2009 14:06:18)

Ma, sej mene bo tut nehalo skrbet, mi gre pa včasih na živce, res.... Ker zdej noče nobenga frišnga sadja, samo kupljene sadne kašice, mlečnih tut več ne... Pa tle punce lepo svetujejo, da naj popoldan damo navadno skuto oz. navadn jogurt pa same not sadje vmešamo - yea right [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , to bo naša glavo stran obračala, hehe. Ni variante, da bo to jedla. No, bomo pač probavali in probali spet vse sorte... Enkrt bodo že jedli.

Če pa noče svežega sadja v skuti ali jogurtu, ji pa noter vmešaj kupljeno sadno kašico.

Petka09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (6.12.2009 20:28:13)

Katy, hvala za nasvete... Bom probala te variante, ki si jih navedla in bom vidla.

Urska09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (7.12.2009 9:45:39)

Pa tle punce lepo svetujejo, da naj popoldan damo navadno skuto oz. navadn jogurt pa same not sadje vmešamo - yea right [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], to bo naša glavo stran obračala, hehe. Ni variante, da bo to jedla. No, bomo pač probavali in probali spet vse sorte... Enkrt bodo že jedli.

He, he kot bi našo situacijo opisovala. Naša dela tko kislo faco, kot bi ji v jogurt vmešala kis za vlaganje [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Urska09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (7.12.2009 9:50:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Tea 1

Moj  poje 100g z veliko težavo.

Tea, naša je prava mišelinka (9,5 mes, 75 cm, 10,5 kg), pa tud poje cca. 100ml na obrok. Razen mlečne kaše, ki jo dobi zvečer. Tisto pa zmaže tud po 200 ml. Seveda, ker je industrijska [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Petka09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (7.12.2009 17:05:45)

No, jogurti ji ne pašejo.... nobeni... Ne sadni, ne navadni z domačim sadjem... nič.. skuta tudi ne! Mogoče se zdaj ne sekiram, ker komaj začenjam nadomeščati popoldanski obrok... Ampak mi vseeno ni jasno. Kukr berem tu po forumih še nism menda zasledila, da kateri dojenček ne bi maral skutk in jogurtov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Saj mogoče bo prišla "na žmah" in se bo popravilo kasneje, samo me vseeno zanima, a je možno, da tega ne bo hotla jest??? Ok, sej vem, da je možno, čudno sm to vprašala.... Ampak, kaj pa ji nej pol dam za popoldanski obrok oz. malico, če skut in jogurtov ne bo hotla?
Dopoldan dobi sadno kašico... mlečna ji trenutno tut ne diši.... Kaj pa naj dam popoldan?

Urska09 -> RE: Kombiniranje dojenja in goste hrane (7.12.2009 17:55:47)

Petka, a si probala dati v sadje čist mal skute ali jogurta? Tako,da okus sadja prevladuje. Npr.: pol velikega kakija (kaki vanilija) + 2 mali žlički skute. Ali pa jabolko+pol banane+ 1 velika žlica jogurta. Mogoče bo pa šlo [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]