šivilja -> RE: Z-majčki 2009 - 7. del (24.12.2009 9:19:34)
|
Nekaj receptov za Flasko: ČOKOLADNE LUNICE Z GLAZURO 18 dag masla 18 dag sladkorja 6 rumenjakov 4 rebra čokolade 18 dag moke 6 beljakov ščepec soli Glazura 35 dag sladkorja v prahu sok ene limone rum po potrebi Maslo penasto umešamo in postopoma dodajamo sladkor in enega za drugim rumenjake, dodamo še stopljeno čokolado. Nato moko in beljake z žlico previdno umešamo v testo. Maso pečemo približno 20 min v pečici ogreti na 180o. Sladkor, limonin sok in rum zmešamo v gladko maso, s katero polijemo pečeno testo in s pomočjo kozarca narežemo lunice. KAVNI PIŠKOTI S ČOKOLADO 125g masla 50g rjavega sladkorja 3 žlice instant kave 2 žlici tople vode 1 jajce 150g moke 50g mletih mandljev 150g drobno zrezane jedilne čokolade Maslo in sladkor penasto umešamo. Kavo raztopimo v vodi in jo primešamo kremi. Dodamo še jajce in dobro stepemo. V kremo presejemo moko, na koncu vmešamo mandlje in čokolado. Na pekač, obložen s peki-papirjem, polagamo žličke testa; kupčki ne smejo biti preblizu skupaj. S hrbtom žlice jih rahlo potlačimo. Pečemo jih 15 minut v pečici, segreti na 180oC. KOKOSOVE KROGLICE 15 dag jedilne čokolade 15 dag sladkorja 15 dag kokosove moke 1 jajce rum Čokolado stopimo v posodi nad soparo. Dodamo sladkor, razžvrkljano jajce, nazadnje kokos in rum. Dobro premešamo in oblikujemo kroglice. Povaljamo v kristalnem sladkorju in pustimo, da se strdijo. KUKIJI S ČOKOLADO SESTAVINE: 90g masla 200g rjavega sladkorja 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja 1 jajce (razžvrklano) 175g moke 1žlička pecilnega praška ščep soli 60g sesekljanih orehov 90g čokolade v obliki drobnih koščkov (kapljice ali narezana čokolada) Stepemo maslo s sladkorjema, ko je gosta krema dodamo jajce. Nato dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešamo. Testo zajememo z spomočjo dveh žlic in polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pazimo, da so kupčki dovolj narazen in jih malo potlačimo. V ogreti pečici pečemo približno 15min pri 180 stopinjah. Pustimo malo na pekaču, da se rahlo ohladijo, nato pa preložimo na mrežo, da se do konca ohladijo. V testo lahko zamešamo tudi druge sestavine po okusu (npr. suho sadje...)
|
|
|
|