3XMAMICA -> RE: porod v medenični vstavi - prosim za izkušnje (3.12.2009 23:39:51)
|
Ewo me, rodila v Trbovljah z medeničko. Bilo je res pred 11 leti, pa naj ti opišem. Celo noč so me pustili, da sem se max. odprla, umetni na polno, zjutraj pa akcija. Cela ekipa (bilo jih je 11) trije gin., pediater, anastezisti...Babica stoji le pri glavi. Vse so mi omrtvičili, en gin. te max. prereže, drugi pa izvede vodeni porod. Ritko s križem potegne ven, praktično nič ne pritiskaš, vse naredi on, tudi bolečine ob samem porodu niso več tako hude zaradi analgetikov. Sledi aspiracija otroka....Celotna ekipa je zraven zaradi morebitnih zapletov, priprava na carski rez. Letos sem rodila tretjega otroka glavično, porod je bil hiter in neprimerljiv s prvim kar se tiče okrevanja, saj nisem bila prerezana. Tudi drugi porod je bil glavično, ta pa je bil težji od medeničnega, prav tako velik prerez, pa še potiskanje, pa brez analgetikov. Tako, da najslabša varjanta ta medenička ni. Jaz osebno se za carski rez vsekakor ne bi odločila. Kar se pa tiče EA v Trb., pa naj ti povem, da je skoraj neizvedljiva. Vprašaj jih, koliko so jih letos že izvedli. Problem je v anastezistih, so honorarci in se temu izogibajo. Zelo dobra v tem je bila dr. Pražnikarjeva, ki pa je odšla službovat v Lj. To so moje realne izkušnje, pri čemer pa vedi, da je vsaka mama svet zase in vsak otoček začetek nove pravljice.
|
|
|
|