A kera pozna (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> A kera pozna (3.12.2009 18:57:26)

Koga od teh devetih ljudi,ki naj bi umrli za novo gripo?Namreč vse skupaj mi je prav čudno ze kako so zaceli umirat,če sploh so.....a ni vse skup le napihovanje in strasenje ljudi,da bi se dali cepit?

CatJa -> RE: A kera pozna (3.12.2009 19:08:02)

Ne poznam.

Splišni -> RE: A kera pozna (3.12.2009 19:08:55)

Ne, ne poznam, ampak sem ptrepričana,d  as ena žalost ne zmišljujejo.

Rožica I -> RE: A kera pozna (3.12.2009 19:20:55)

Na srečo ne poznam nikogar. Poznam pa par ljudi, ki imajo tole famozno gripo in so jo ali preboleli ali pa ravno precej dobro okrevajo [sm=bravo.gif]!

TomTaylor -> RE: A kera pozna (3.12.2009 19:29:11)

ne, nikogar nisem poznala. In naj tako tudi ostane.

Ula3 -> RE: A kera pozna (3.12.2009 19:29:21)

Ne poznam ga, a je ta tazadnji umrli fant prijatelj od moje kolegice. Nas je pretreslo in šokiralo, ker ni imel nikoli nobenih težav. Ima družinico...
pred tem sem tudi jaz imela pomisleke, da je to eno napihovanje novinarjev in ostalih , ki so v to vpleteni!

abc100 -> RE: A kera pozna (3.12.2009 19:34:53)

Osebno ga nisem dobro poznala. Vem pa, da je imel še kar nekaj drugih bolezni, katere je "nova" gripa pospešila. 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.12.2009 19:37:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

anajmad -> RE: A kera pozna (3.12.2009 20:13:06)

Ja. Samo nočem razlagati o tem tukaj,ker je že dovolj hudo za družino,ker to je bil mlad človek.

miapia -> RE: A kera pozna (3.12.2009 21:00:01)

Vsako leto umre določeno št. ljudi za gripo. Le da je letos imenovana kot prašičja, medijsko res preveč opevana, je pa dejstvo, da imamo epidemijo, ki jo itak napovejo vsako leto. Je pa že navadna virozica lahko usodna za ljudi z slabim imunskim sistemom in boleznimi.

ribica. -> RE: A kera pozna (3.12.2009 21:33:51)

Jaz samo vem za tistega 44 letnika iz sg bolnišnice, ki je bil v kritičnem stanju in mu je zdaj malo bolje, da se je dolgo delal da mu nič ni. Hodil je okrog z visoko vročino, v službo in povsod. Baje da so mu že vsi govorili da naj gre že enkrat na bolniško on pa še kr ne. Zdaj je pa tam kot je.

thaiss -> RE: A kera pozna (3.12.2009 22:09:18)

Ja. Samo nočem razlagati o tem tukaj,ker je že dovolj hudo za družino,ker to je bil mlad človek.

isto[sm=smiley19.gif]

thaiss -> RE: A kera pozna (3.12.2009 22:11:32)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Vsako leto umre določeno št. ljudi za gripo. Le da je letos imenovana kot prašičja, medijsko res preveč opevana, je pa dejstvo, da imamo epidemijo, ki jo itak napovejo vsako leto. Je pa že navadna virozica lahko usodna za ljudi z slabim imunskim sistemom in boleznimi.

nimamo epidemijo, ampak pandemijo, kar je huje

anajmad -> RE: A kera pozna (4.12.2009 6:39:09)

Pa ni malo tako,da v slabih 10 dneh umre 9 ljudi? Ne vem,če je vsako leto pri sezonski,tako drastičen upad ljudi, da bi ljudje cepali kot muhe. Izračunaj si: 10 dni ,9 ljudi. Pol pa niti milijon nas ne bi bilo.
Ste pa res brihtole.

Anonimen -> RE: A kera pozna (4.12.2009 7:53:48)

Daj no mir, anajmad. Zakaj pa nikoli ne poročajo, koliko od tistih, ki jih sprejmejo v bolnišnico zaradi nove gripe, lepo okreva in gredo domov? Neee, treba je napihnit samo tistih 9, ki niso imeli sreče. In še od teh jih je bilo 8, ki so imeli že od prej neke bolezni.

Anonimen -> RE: A kera pozna (4.12.2009 7:55:12)

Daj no mir, anajmad. Zakaj pa nikoli ne poročajo, koliko od tistih, ki jih sprejmejo v bolnišnico zaradi nove gripe, lepo okreva in gredo domov?

podpis!

miapia -> RE: A kera pozna (4.12.2009 7:59:27)

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

Pa ni malo tako,da v slabih 10 dneh umre 9 ljudi? Ne vem,če je vsako leto pri sezonski,tako drastičen upad ljudi, da bi ljudje cepali kot muhe. Izračunaj si: 10 dni ,9 ljudi. Pol pa niti milijon nas ne bi bilo.
Ste pa res brihtole.

Zaradi takih ljudi je še večja panika kot sicer. Prašičja gripa spada v skupino influence tipa A, tako kot navadna sezonska gripa. Imenovana je pač H1N1, lahko bi imeli pa epidemijo sezonske gripe. Ali bi bilo potem kaj drugače? Je pa res malo bolj zoprn tip, ker povzroči akutno vnetje pljuč.
O teh zdravih ljudeh, ki so žal preminuli. Lahko si nazunaj popolnoma videti zdrav, pa imaš oslabljen imunski sistem, pa se tega ne zavedaš. Vem iz lastne izkušnje. Bila sem v bistvu zdrava, imunsko pa popolnoma na tleh.
V Sloveniji pa imamo epidemijo, ki je bila tudi par dni nazaj razglašena, ne pandemijo.

liliana -> RE: A kera pozna (4.12.2009 8:31:05)

Ste pa res brihtole.

A niso pred nekaj dnevi dali v javnost tudi podatek, da je zaradi sezonke gripe v Sloveniji vsako leto umrlo okrog 1000 ljudi.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

in glede na to, da sezonska gripa ne "traja" celo leto, ampak kaka dva, tri mesece, število umrlih preračunano na dan tudi ni tako zanemarljivo majhno.....edina razlika je ta, da nas prejšnja leto niso mediji vsakodnevno obveščali o vsakem umrlem v Sloveniji, ki je dobil gripo.......

Tako, da mislim, da smo vsi že kar precej bolj panični, kot bi bilo zdravo.....

Anonimen -> RE: A kera pozna (4.12.2009 8:32:37)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ste pa res brihtole.

A niso pred nekaj dnevi dali v javnost tudi podatek, da je zaradi sezonke gripe v Sloveniji vsako leto umrlo okrog 1000 ljudi.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

in glede na to, da sezonska gripa ne "traja" celo leto, ampak kaka dva, tri mesece, število umrlih preračunano na dan tudi ni tako zanemarljivo majhno.....edina razlika je ta, da nas prejšnja leto niso mediji vsakodnevno obveščali o vsakem umrlem v Sloveniji, ki je dobil gripo.......

Tako, da mislim, da smo vsi že kar precej bolj panični, kot bi bilo zdravo.....

tudi pod to podpis!

oka -> RE: A kera pozna (4.12.2009 9:46:13)

Zakaj pa nikoli ne poročajo, koliko od tistih, ki jih sprejmejo v bolnišnico zaradi nove gripe, lepo okreva in gredo domov? Neee, treba je napihnit samo tistih 9, ki niso imeli sreče. In še od teh jih je bilo 8, ki so imeli že od prej neke bolezni.

Zato, ker to ni novica, ki bi ljudi prepričala v cepljenje in ni novica za polnit strani. Tragedije so pač bolj zanimive kot pa dobre novice pa še narod zaposlijo. Ni mi všeč, da je oseba, ki je od nekoga oče, mama, brat... zaradi tega izkoriščen kot udarna vest na raznih portalih in poročilih in se potem o tej osebi ugiba in proizvaja razne teorije tipa "baje je..." Pa porka duš, govorimo o gripi, ne pa o kugi ali koleri.

pety78 -> RE: A kera pozna (4.12.2009 9:57:59)

Ali je imel še kake druge težave?

*sweety* -> RE: A kera pozna (4.12.2009 10:45:32)

ja poznam in naj ne bi imel nobenih bolezni prej.

Belika -> RE: A kera pozna (5.12.2009 21:44:48)

Jaz osebno poznam oz. sem poznala [sm=smiley19.gif] sorodnico, ki se je cepila, par dni po cepljenju (3 dni) pa je umrla zaradi zastoja srca. Ne vem, če ima ravno cepljenje kaj veze s tem, ampak nikoli se ne ve[sm=zmeden.gif].

Mi je pa danes tudi tašča povedala še za en tak primer (ampak to je tiste vrste primer - meni je prijateljica povedala, da ji je trgovka rekla, da njen zet pozna nekoga, ki mu je povedal, da mu je sestra povedala, da je od sošolke na faksu prijateljica slišala...blablabla).

Eh vedeli verjetno še dolgo ne bomo..... če sploh bomo kaj kaj in koliko je na tem.... je toliko različnih teorij in zgodb....

Anonimen -> RE: A kera pozna (5.12.2009 21:49:04)

tale popolnoma zdrav 31-letnik je bil kar dober prijatelj mojega bratranca. in sem se zadnjic pogovarjala z bratrancevo mami (teto). je povedala, da naj bi bil nesrecnik 3x pri osebnem zdravniku, ki ga ni hotel poslati naprej.ko pa je sel koncno v bolnico, pa je bilo prepozno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

kaya2007 -> RE: A kera pozna (6.12.2009 10:48:56)

to, da bi lagali o smrti, res močno dvomim...so pa te smrti seveda načrtno medijsko prikazane, medtem ko kakšne druge pač niso. in zato imamo občutek, da zdaj zaradi te gripe pa kar umirajo po tekočem traku. širijo paniko, itak.
je pa dejstvo, da zaradi gripe vsako leto umre precej ljudi (ponavadi kroničnih bolnikov), pa tega ne poročajo.
če bi, zdaj ne bi bilo pravega učinka.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>