picola1 -> RE: oče kopa hčerko - primerno/neprimerno (3.12.2009 12:36:04)
|
Joj, babe, dejte se mal umirit, no...Sicer izjave obiskov sigurno niso ble čist na mestu...Lahko bi pa komot imeli v mislih to (kot je že ena napisala), da je tudi očka to pripravljen počet (nekateri moški niso pripravljeni npr. previjat svojih otrok (hvalabogu je takšnih čedalje manj) in ženska, ki je pač tega navajena, bi lahko pri kolegici izrazla začudenje nad tem, da njen mož tudi previja njeno hčerko-in ona si lahko to narobe interpretira). Lahko pa vam iz lastnih izkušenj povem, da imamo ljudje, ki smo bili v otroštvu spolno zlorabljeni, strah pred pedofili veliko bolj izražen, kot pa ljudje, ki tega nikoli niso doživeli. Morda pa je obiskovalka (ali obiskovalec doživel ravno to). In naši predsodki glede spolnosti so tako globoko zakoreninjeni, da jih tut ne moremo kar tako vsevprek obsojat...Imamo jih več ali manj vsi (eni več, drugi manj-mislim, da na tem forumu ni skor nobene, ki je njen otrok ne bi vsaj enkrat spravil v vsaj rahlo zadrego s svojimi direktnimi vprašanji-v kolikor sploh ima seveda toliko stare otroke in v kolikor so ji kdaj postavljali takšna vprašanja) in hvalabogu, če si se jih uspela rešit ali pa jih starši niso v preveliki meri prenašali nate...Nekateri so pa na žalost imeli hudo konzervativno vzgojo in od njih pač ne moreš pričakovat, da bojo pa na te stvari zdej gledal tako svobodnjaško kot ti...(sploh pa če ne delajo nič na tem) V glavnem kaj hočem povedat? Jaz osebno takšne izjave obiska ne bi jemala za slabonamerno ali celo pedofilsko (kot ste nekatere izjavile-mene bi bolj skrbelo, če bi nekdo z nekim čudnim tonom (namesto odkritega začudenja) vprašal:O, a kr očka ji gre ritko obrisat, kaj?), ampak bi pač sama pri sebi rekla, da ima človek pač predsodke in je to njegov problem in ne moj...In mi je žal, da pač človek tako razmišlja. Ker najbrž ne zmore v polnosti uživat s svojimi otroci, ampak ga nekje preganja nek strah...(tako kot mojega moža, ki je bil ravno tako spolno zlorabljen in tako kot mene, ki se včasih vprašam, kdo lahko vse na takšen način prizadane mojo hčerko ali druge otroke) Drugače pa TT, ti si že nekajkrat odprla kako temo v zvezi s pedofili...Očitno te preganja nek strah...Zakaj? (upam, da nisi imela v otroštvu kake takšne izkušnje)
|
|
|
|