zmajaz -> RE: 4-URNI DELOVNIK (3.12.2009 11:42:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ No, zanimivo. Meni so to po drugi porodniški zavrnili, ker sem imela zaposlitev samo za 4 ure. Ma to so ti smotani CSD-ji, ki si tolmačijo zakone vsak po svoje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Recimo, da si ti že v osnovi iščeš zaposlitev za 4 ure, ker bi rad delal krajši delovni čas zaradi starševstva? Saj ni razlike med osebo, ki je že v osnovi zaposlena za 4 ure in tisto, ki je bila prej za 8, pa so ji potem skrajšali na 4 zaradi starševstva - obema plačuje delodajalec polovico prispevkov. Ali pa recimo če imaš s.p. in si sam plačuješ za 4 ure, csd ti pa za druge 4 ure. Če da ti delodajalec plačuje za najmanj 20 ur tedensko prispevke (ali si jih plačuješ sam iz naslova s.p.-ja), ti CSD mora priznati to pravico in ti plačevati za preostalih 20 ur tedensko, ker ti ta pravica pripada do 3. leta otrokove starosti oz. 6. leta starosti mlajšega otroka, če jih imaš več. Včasih je treba te CSD-je tudi malo sforsirati. Če bi mene zavrnili bi zagotovo vprašala za mnenje še kak drugi CSD, ali pa na ministrstvo - se ne bi kar tako pustila, ker te socialne delavke so ene malo samosvoje. Je bilo že kar nekaj primerov, ki so si morali prav izboriti svoje pravice na csd-ju tudi glede drugih zadev, ker so socialne delavke trdile, da nekaj ne gre skozi, potem so pa na koncu morale priznati svojo napako.
|
|
|
|