Gina
|
Vsakodnevno srečujem voznike, ki so zelo neodgovorni in spravljajo druge v res hudo nevarnost. Enostavno ne razumem, kako recimo nekdo blenda nekomu pred sabo na prehitevalnem pasu, ko oba vozita krepko čez omejitev, hkrati se mu zalepi za rit, da sprednji ne more niti pod razno normalno odpeljat mimo vozila, ki ga ravnokar prehiteva, niti zmanjšat hitrost, da bi šel na desni pas za vozilo, ki ga prehiteva, ampak mora veselo prehitet vozilo, ki ga prehiteva z nekom, ki mu vozi toliko za ritjo, da mu niti luči ne vidi.... Kaj mislijo ti ljudje? Ne štekam. IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica Mene je v ponedeljek razjezila neka gospa/mamica, ki je svojega otroka, po moji oceni starega pribljižno 5 let vozila nepripetega v avtu (Lj. obvoznica). Ja, tole pa vsakodnevno videvam. Danes sem videla 3 otroke stare od 3 do 7 let na zadnjih treh sedežih brez stolčka, brez jahača in nepripete, katerim poznam ime in priimek in vendarle vem, da lahko tem ali kakšnim drugim podobnim staršem in tem konkretnim otrokom trobim do nezavesti, do česa lahko to pripelje - ne bo razlike, ker se ne zavedajo realne nevarnosti. Strah zanje je pa v teh primerih očitno samo mene, staršev ne. Tretja stvar je ta, da se vsakemu lahko zgodi, da naredi neumnost. Temu se ne moreš izognit - tudi če si zelo spreten in zelo izkušen, se ti zgodi, kaj šele, če morda nisi. Navadno eden naredi bedarijo, drugi pa bedarijo opazi, se ji izogne in nesreče ni. Se pa včasih tudi zgodi ne glede na to nesreča. Zato jaz pravim,d a dobro, da je večina voznikov zavestnih, pa opazijo, če komu kaj izpred oči uide in se na cesti zmoti, zmede ali prezre in njegovo napako popravijo. Je pa hudo, kadar se nekdo zmoti v ocnei. meni se zdi, da se je ženska v tvojem konkretnem primeru zmotila v presoji, morda je bila neizkušena, morda ni precenila dobro razdalje, morda je prepozno zagledala, da tam nekdo stoji, pa ni imela kam drugam kot ven zapeljat.... nimam občutka, da bi se to lahko enačilo z neodgovornostjo, saj menda ni nalašč izsiljevala prednosti.
|