nincrli -> RE: Kako rečete ljudem s prekomerno težo? (3.12.2009 9:17:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark Še malo v drugo stran, kako rečeš nekomu s prekomerno težo, da naj malo pazi na težo oz. proba shujšati. Imam sestro, ki ne iz leta v leto debelejša. Živi sama in imam občutek, da čas ko je doma samo je. Kupuje si samo čudno hrano požre, ni da ni. Kje pa da bi ona popila kozarec vode, ali pa pojedla kaj zdravega in se vsaj malo omejila. Nekajkrat sem ji že rekla, pa me nazaj zabije, poglej se kaka si. V času dveh porodov sem se zredila in kil se nisem znebila, ampak nisem tako debela kot ona. Trebuh ima kot da bi bila noseča. Hudo mi je zanjo, ker to ne pelje v nič dobrega, ampak ne znam narediti nekaj, da bi vsaj malo poslušala. Težko te bo poslušala dokler sama ne bo opazila, da je res. Če ji boš govorila, da je debela in naj shujša bo še več jedla, ker bo jezna zakaj jo nekaj napadaš in soliš pamet. Mislim, da pri teh zadevah mora vsak sam "gor priti" in spremenit navade. Mogoče, če imaš kakšne slike, kjer je bila bolj suha pa jih tak za foro glej pa reči kolk je bla lepa tam al pa neki... Pa se ji bo stožilo po manj kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|