piščanc
|
zdaj se začenja vročina in jaz mislim, da je dobro da se nauči vsaj piti tekočino, čaj, sok, odvisno od tvojih namer. Gledati moraš otroka, kako se obnaša, dovolj spi, se igra, če postane tečen....tako da je vse na tebi pred 4 leti je bilo treba začeti po 4 mesecu z sadjenmin zelenjavo, zdaj sem žigu pri 4,5 m začela dodajati dvakrat na dan adapt. melko z malo riža med oborki, da je z žličko, ker ni pridobival na teži (ugotovila sem naključno), pa sploh ni bil tečen, jaz sem bila še vesela, ker je podaljšal čas med podoji, pa ga pri pediatrinji stehtam po enem tednu je pa hujšal - pediatrinja je sicer rekla, da je to zaradi mojega mastitisa, pa njegovega kašlja, ampak kako naj zdaj vem, no in tako zdaj dodajava, je rad, sadje in zelenjava bosta še malo počakala, se pa zdaj uči piti tekočino po flaški, ker se mu tud to ne da. oprosti za dolg spis, vsak otrok je različen, poslušaj domače, odloči se pa sama. vsekakor pa jaz mislim, da je izključno dojenje ali adapt. mleko točno do 6 meseca pretiravanje, še posebej poleti, otroček se mora naučiti vsaj piti tekočino
|