|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukinitev flaške
1.12.2009 21:02:38   
irenchy
zdravo!
naša nika je stara 14 mes. pred enim tednom sem ukinila flaško mleka zvečer, zjutraj mleka ne pije. namesto flaške ji zvečer dam kaj mlečnega za jest, npr. mlečni riž al pa čokolino, griz in ni problema. dva dni je blo v redu, zdej se je pa začela ponoči zbujat vsako uro. kaj je to posledica ukinitve flaške ali se premalo naje( to skoraj da ne verjamem, ker poje ornk porcijo). dudo ima pa še vedno. al je mogoče žejna, ker zdej ne pije mleka zvečer? a sem mogoče prekmalu ukinila flaško? kaj pravite?

lp, Irena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukinitev flaške
1.12.2009 21:04:47   
živa
Jaz sem malemu dala vodo v 2,5-dcl flaško od Jane, če se je ponoči zbudil. Mogoče je res žejna ali pa jo iz tira meče sprememba rutine. Če ti tako fajn je, kar vztrajaj, se splača.

Lp,

živa

(odgovor članu irenchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.12.2009 21:09:48   
naja78
vztrajaj.dovolj je stara da je sploh ne rabi.kak teden pa bote v asu.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.12.2009 22:18:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu naja78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2009 0:23:38   
leo**tia
naš ima 5let pa š vedno pije tu in tam kakav s flaške.kaj je to takega?zakaj bi sploh ukinila tako malemu dojenčku??user posted image naš vsaj nekaj mleka spije prek flaške.no na 2tedna 1x..od znanke otroci še imajo zjutraj in zvečer flaško s čokolinotom pa so vsi stari nad 4let.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2009 8:28:21   
lilka
Ja bravouser posted image , če vam bo ratalo, naša je stara dve in pol in ji še nimama namena kinjat, zobke ima super, pa po laši si itak zbe umijemo, kerje pije med gldanjem risanke, in to je ednio mleko ki ga je pripravljena zaužit, mi jo bomo še imeli.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2009 8:41:50   
bina30
Moj sinek ima 2 leti in pije mleko po flaški zjutraj in zvečer. Meni je to v bistvu čist fajn, ker zjutraj ne gre tešč v vrtec, zvečer pa se, če ni pojedel dovolj večerje, ne rabim sekirat, da bo lačen.
Tudi nimam namena ukinjat še sigurno kako leto ne.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2009 10:19:23   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Moj sinek ima 2 leti in pije mleko po flaški zjutraj in zvečer. Meni je to v bistvu čist fajn, ker zjutraj ne gre tešč v vrtec, zvečer pa se, če ni pojedel dovolj večerje, ne rabim sekirat, da bo lačen.

Podpis... pri nas je čisto enako kot pri Bini 28.

Naša frkolinka je stara 2,5 leta in sama hoče flaško mleka. Tako vsaj kaj mleka spije, ker drugače ji gre malo težje po grlu user posted image

< Sporočilo je popravil RAKICA2007 -- 2.12.2009 10:20:17 >

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2009 10:33:10   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: bina28

Se tudi podpišem. Naš mali je pil mleko po flaši zjutraj in zvečer do starosti nekaj čez 3 leta, zdaj pa zjutraj in zvečer spije skodelico kakava. Zaradi zob se nikoli nisme sekirala, saj potem vedno umijemo zobe, mleko pa itak rabi.

Jaz tako mahjnemu otroku ne bi nič na silo ukinjala. Če ne bi želel piti in če bi vedela, da je drugače zaužil dovolj mleka, ga ne bi silila, ponudila bi mu pa vsekakor.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2009 11:32:46   
mate0ja
malčkom moramo pustiti, da so malčki. Sem spada tudi občasno crkljanje s flaško pa duda za uspavanje pa USPAVANJE. Jest bi ohranila tradicijo s flaško mleka pred spanjem. Mleka ni nikoli preveč (če seveda ni alergij)

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 2.12.2009 11:33:36 >

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2009 11:38:09   
Angel_Tian
Se podpišem pri vseh tistih, ki niste preveč vztrajne glede ukinitve flaške. Mi tudi pri 3,5 letih še pridno pijemo čokolino. Običajno zvečer, pa kdaj kako porcijo tudi zjutraj ali celo čez dan, če se malemu tako polušta. Ampak zvečer se je mali tako navadil na ta čokolino, da ga lahko celo po zelo obilni večerji tudi spije. Če pa slučajno nekak ne poje veliko za večerjo, pa mi je ta flaška tudi potem v tolažbo, da ne bo lakote ponoči.

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2009 11:40:48   
MATEJKA_
naša ima 15,5 m in dobi flaško mleka še zjutraj. zvečer jo je dobivala samo do uvajanja GH, pol sva začeli takoj z mlečnimi kašicami na žlico (razni kosmiči od milupe, zdaj pa kaki rižolino, gris, mlečni riž ipd...). to večerno kašo dobi iz nekje 250ml mleka...  zjutraj pa tud vedno popije 240-250 ml mleka...
to pa bomo ukinili šele, ko bo zansa normalno iz šalčke pit...

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2009 13:52:48   
leo**tia
user posted image user posted image za vse ki otrokom ne ukinjate flaške..kako so napisale,vsaj nekaj poje če nima zadost večerje in potem ko spije veš da jee sit..jaz sem srečna da pije s flaške,ker mleko rabi..noče skodelico hoče flaško in jo dobi.kar se tiče zobkov-noče si jih prat..pa ima lepe zobe..vse.od moje znanke mala ki ni imela flaške(sedaj ima 4leta) pa ima vse zobe ćrne,pa si vsak dan pereuser posted image

(odgovor članu irenchy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2009 18:22:47   
irenchy
no vsaka ima svoje mnenjeuser posted image pri nas ne gre za to, da bi se ful jokala, sploh se ne, samo zbudi se in ji dam dudo in spi naprej, pred ukinitvijo flaške pa tega ni delala. da bi se premalo najedla, to ne verjamem, ker poje še preveč za moje pojmeuser posted image če zvečer poje ornk porcijo iz 2dl mleka se mi ne zdi nič narobe, če ne pije več mleka iz flaške. ga pa pije iz lončka, pa še to iz mojega, ko jst pijem, sej kar dela mami, mora še onauser posted image
bomo vidli, če se bo to nadaljevalo bomo pa flaško spet uvedli, kaj čmo. glede zobkov, jst nisem ukinla flaške zarad zobkov ampak zaradi tega, ker se mi zdi da zvečer dost mlečnega poje in ne rabi flaške za to. čisto enostavno. kar se pa zobkov tiče, ima pa tud lepe zobke, čeprav se ne pusti glih čistit( glede na to da me je ugriznila do krvi)user posted image
pa še to, otrok pri 15 mesecih po moje ni več dojenčekuser posted image

lp Irena

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.12.2009 21:36:50   
nananaja
jst se pa strinjam s tabo, irenchy. zakaj obvezno flaša?
po moje flaša nima kaj dost veze z nočnim zbujanjem, če se tebi zdi, da se naje pri večerji in potem še mleko pije iz skodelice.
fora flaše je, da ponavadi dojenčka ne moreš nahranit s skodelico, ker je pač to bitje s sesalnim refleksom. če se otrok doji, pa mogoče flaše niti noče, pa se zgodi, da pri 8, 9 10 mesecih zavrne dojenje, pa ni nujno pol dat flašo... 15mesečnik je pa že malček, ki lahko pije iz skodelice in kozarcca.
flaša zvečer in zjutrej ni problem tud pri 3, 4 letih, ker to ni duda. se pa kak otrok pocrklja drugače, tvoja npr. ko pije iz tvoje skodelice.

(odgovor članu irenchy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.12.2009 22:48:06   
živa
Meni so pa hecni 3-letniki z dudo ali flašo. Saj vem, da so še majhni, ampak dojenčki pa niso več in crkljaš jih lahko na milijon bolj zdravih načinov. Ne gre le za gnile zobke, ampak tudi za ugriz. Če vidiš, da po flaši ni več potrebe in če še odvajanje ni bilo stresno, kot pravi irenchy, pa zakaj zaboga bi potem spodbujal slabe navade oz. razvade pri otroku?

Irenchy, zdajle je tudi polna luna, moja dva sta na trenutke živ obup, morda je to vzrok za zbujanje - hkrti ob spremembi rutine - in sploh ne ukinitev flaške ali žeja. Jaz bi kar vztrajala.

Lp,

živa

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2009 8:23:55   
irenchy
včeraj ponoč je spala celo noč. zečer se je lepo najedla kot ponavadi, zraven spila lonček mleka in šla spat. tko da flaška je ukinjena for gooduser posted image tko da je bla verjetno res polna luna al pa kej podobnega.
lp, Irena

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Kakšna je zdrava navezanost otroka in star...
Z dr. Gordonom Neufeldom, svetovno priznanim strokovnjakom na področju zgodnjega razvoja in otroške psihologije smo govo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?