|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
8.2.2010 18:58:15   
žabica13
Prazničen pozdrav!

Moonika dobrodošla in lepo nosečnost! Pa čestitke za dobro opravljeno nuhalno!

Kako ste preživele kaj prazničen dan? Midva z mojim dragim sva šla malo plavat danes, malo sem kolebala ker nisem bila prepričana če to ok, ampak glede na to da v tem bazenu (Atlantis) organizirajo tudi telovadbo za nosečnice naj bi bila voda taka kot mora biti. In sem ful uživala da sem lahko malo plavala, najbolj mi je bilo fajn v tako imenovanih kaskadnih kopelih, to so 3 taki malo manjši bazenčki s slano vodo, in sva imela z mojim enega čisto zase, sem tam ene pol ure migala. Sem pa videla da imajo tudi organizirano telovadbo v vodi za nosečnice, in me skoraj bolj mika kakor pa klasična aerobika ali kaj podobnega. To bi sicer kasneje hodila, ko bo buši malo večji, za zdaj pridno vsak dan hodim na sprehode.

Tiste ki imate jutri nuhalno držim pesti!! V sredo pa čaka mene - malo me je strah, ampak ne preveč, ker sem našo pikico v četrtek videla in je lepo migala. Ima še katera v sredo nuhalno pri dr. Strah?

Pa še eno vprašanje - a še katero matra, domnevam da pritisk na sramno kost. Mene vsakič ko sedim recimo več kot pol ure in vstanem tako tišči tam spodaj, da potem hodim kakor raca naokrog. To se mi zdaj dogaja že praktično vsakič ko vstanem po malo daljšem sedenju.

Lep konec prazničnega ponedeljka želim, komaj čakam ob 20 na pop tv en filmček s salmo hayek o nosečnosti in zapletih ob tem.

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
8.2.2010 19:41:35   
DanijelaNeli
Moonika...dobrodošla s tvojo user posted image
Druge pa jutri lepo poročajate od vaših nuhalnih!

Oooo  Žabica...lepo,da sta se domislila plavalnega dneva.user posted image
V Ljublajni itak imate ful na voljo od telovadb do bazenov.Tale telovadba v vodi za nosečnice je res super...mislim,da je ful koristna,...kakor sem brala in jo kar priporočajo.
Se moram pozanimat če imamo tudi mi na obali kaj takega..bi rada hodila v dopoldanskem času,ko je ta mala v vrtcu.

Hvala za informacijo o filmu! user posted image

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 8.2.2010 19:42:24 >

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
9.2.2010 7:52:00   
spacebaby
Pozdravljene!

Tudi jaz sem si včeraj privoščila malo plavanja. Z mojim sva se odpravila na morje in sva se lepo počasi razmigala v Bernardinu v slani vodi, pa je bilo božansko. Ravno prav topla voda je bila, tistih vročih kotlov se je pa baje kar potrebno izogibati, tako da sem jih le na daleč gledala.
Drugače pa tudi pri nas ni kje pametno za plavati po bazenih, kaj šele da bi imeli za nosečnice organizirano user posted image

Žabica, tudi mene kdaj takšna bolečina muči, vendar vsake toliko časa, ne prevečkrat. Imam večje težave s križem in sedenjem...

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
9.2.2010 8:14:13   
Amoss
moonika dobrodošla, še ena mariborčkančka, sem vesela,mislim da sva ediniuser posted image
Tako danes nas pa ima kar nekaj NS, jaz se grozno veselim, imam občutek da bo vse o.k in upam da bomo izvedli spoluser posted image
Sicer pa tudi mene grozno mučijo kolki in križ, včasih me kolki tako bolijo da me kar cela noga boli.Drugače pa mislim da se naš user posted image  že kar veseo premika, se mi zdi da sem zdaj dva dni ga čutila.Sicer v prvi nosečnosti sem čutila user posted image  v 16 tednu, sedaj pa ne vem ali je to to ali imam bujno domišljijouser posted image user posted image user posted image , bom danes na NS vprašala mojo G.
Vsem ki imate danes NS želim da se vrnete pomirjene s samimi dobrimi novičkamiuser posted image , jaz imam NS popoldne tako da se zvečer oglasim kako smo urediliuser posted image

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
9.2.2010 9:49:51   
spacebaby
Joj, jaz komaj čakam, da bom kaj čutila! Zdaj sem v 16. tednu, je pa prva user posted image  in kakor sem brala, prvič čutiš kasneje, ker so mišice še močne. Upam, da bo kmalu...

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
9.2.2010 11:00:13   
Amoss
spacebaby, jaz sem prvič čutila v 16 tednu bilo pa je na Božični večer, mislim da tega nikoli ne bom pozabila, je čudovit občutek ko prvič začutiš svoje malo bitje v trebuščku, res izjemnouser posted image
Je pa res da veliko berem da nekatere čutijo zelo pozno.

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
9.2.2010 11:13:47   
DanijelaNeli
Naj bi se drugo user posted image prej čutilo.
Jaz sem Neli začutila pri 4 mesecih in nekaj dnevih.Zdaj pa nič še,sem pa v 16 tednu.
Danes sem se zbudila na trebuhu,..pa me neka podzavestna panika prime. Verjetno bolj kort neka nesigurnost... pa si pol kej podložim in je OK.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
9.2.2010 11:26:09   
Tinky
Dan,

jaz sem v prvi nosečnosti gibe začutila full pozno, v 23. tednu. Zdej pa še čakam na ta megastičen občutek.
DanijelaNEli, jaz pa skozi na trebuhu spim, mi bo prav grave, ko bo nastopil dan, ko ne bom mogla več tako spat. V prvi user posted image nisem sploh našla pravega položaja in sem neštetokrat bila prav nespočita, ko sem se zbudila. To premetavanje sem pa tja, ni prav nič prijetno.

V torek 17. imam genetski posvet, 23.me čaka ac. Prej sem na monu prebrala, da je ena zraradi ac splavila v 18. tednu. Kr panika me grabi. Ampak skušam bit optimistična!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 1033
9.2.2010 11:32:05   
Balonchy
Ojla... Sam Tinky bom pozdravla. Bejbi, se še nism prov navadla, da te tuki berem user posted image user posted image user posted image ...

Lepo nosečnost vsem tukaj zbranim želim... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
9.2.2010 11:36:31   
DanijelaNeli
Tinky...jaz pa kar neki vztrajam na bokih...In ti povem,da je od začetka prav muka tako spat.Ker jaz sem od malega navajena spat na trebuhu.Zdaj pa bom kar izkoristila še kak teden spanja na trebuhu.
Saj je rekel Dr.Pušenjak,da lahko spimo na trebuščkih.Našim pikicam ne škodimo nič,ker so dobro zavarovane.

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
9.2.2010 12:27:59   
Aisha86
Hej hej!
No pa sem se tud jst zbudila...kadar delam popoldne si kr prvoščm dolg spanec. user posted image Sm pa s5 sanjala da sem v hlačkah zagledala kri in pol me to zbudi in se še par minut tresem od te nočne more. Ne vem...to sem zdej v enmu mescu že v tretje sanjala!? user posted image
Prejšnji teden sem si kupila od Sanosana kremo proti strijam, tuš gel pa že imam pa mi oboje zelo diši. Tko, da zdej se bom kr s tem mazala. Je pa zelo zelo gosta in tud vpije se v minutki.
Sem pa danes dobila en preblisk...mogoče če katera ve - ali te dohtarce za NS imajo kje zapisano ali bo tvoj otrok punčka ali fantek. Namreč...mi2 sva šla na NS k dr. Babnik v Dravlje in sva bla tolk navdušena in fascinirana, da sva popolnoma pozabla prašat, če bo P ali F!?! user posted image In na poti domov mi moj reče: "kaj na listu piše kaj bo?" OOOOO šit! user posted image    No in zdej sm razmišljala, da ko smo vstopili v njeno ordinacijo, da so nam dali eno knjigo, kjer ona vodi te primere...in tud, ko sva šla nama je dala eno anketo, ki ji jo potem pošljeva nazaj - kao da ona preverja svoje ugotovitve (al je F ali P, ali je bil zdrav otrok in še velik druzga...). Potemtakem nekje more imet svojo evidenco? Mislste, da bi blo smiselno klicat nazaj in povprašat? NS sem pa imela 28.1.

No, grem zdej jst...lepo dan želim vsem! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1036
9.2.2010 12:40:55   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: Balonchy

Ojla... Sam Tinky bom pozdravla. Bejbi, se še nism prov navadla, da te tuki berem user posted image user posted image user posted image ...

sej tudi jaz se še nisem navadla bit tuki....pa sem že 17 t noseča. Nenormalno hitro čas beži in se niti obrnila ne bom, bom že kričala na porodni mizi user posted image user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
9.2.2010 12:42:30   
Tinky
Aisha, jaz sem bla v prvi nosečnosti pri Babnikovi, pa naju je kar sama vprašala, če želiva vedet spol. Če pa kam to vpisujejo nimam pojma.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
9.2.2010 12:43:52   
Tinky
Teo je zmazal kosilo in že pridno dremucka, mene pa čaka kuhinja, da si ji malo posvetim, pol se pa vržem na kavč!

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
   RE: Avgustke 2010
9.2.2010 12:49:26   
novamami
LenaSmol pozdravljena!

Sem opazila, da imaš 17.2. NS, tudi jaz jo imam takrat in tudi jaz jo imam v Lj v porodnišnici, mogoče se vidiva. Jaz jo imam ob 16h se mi zdi. Kaj pa ti?

(odgovor članu LenaSmol)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
9.2.2010 13:00:09   
Aisha86
Aja, še neki sm tela prašat...ko ste že lih prej govorile o plavanju v bazenu. Ma jst sm enx brala al poslušala (sej ne vem več?)...da je lahko zelo nevarno, da lahko stakneš kakšno (vaginalno) bakterijo?? In da če že greš si morš kukr neke tampone vstavit, ki se jih kupi v lekarni??? Kaj je zdej to kej res al se jst s5 neki brezveze strašim? user posted image

Tinky- naju pa ni nč prašala, sam če si želiva filmčk na CD... Drgač pa je bla zlo prjazna in topla oseba. Kr se strokovnosti tiče pa se ne spoznam, da bi lahko ocenjevala. Vidm da vse hodste k dr. Strah. Ne vem al je ta Babnik kej slabša od nje al kako to gre?

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
9.2.2010 13:12:04   
Tinky
Aisha, Babnikova je zelo v redu, Strahova je le bolj "popularna", tko kot Pušenjak.

Glede plavanja v bazenu, mi je ginekologinja absolutno prepovedla, ker je baje zelo nevarno zaradi okužbe s kakšno bakterijo. Dobesedno je rekla tko: Če ljudje, ne bi bli taki pr..ci, ne bi blo panike, ampak glede na to, da vemo, kaj vse se "dela" v vodi, za nosečnico ni ok.
Pušenjak sicer pravi drugače, vendar jaz ne bom riskirala.
Meni je že to blo full čudno, ko smo šli v Čateške toplice je Teo vedno dobil izpuščaje po telesu, pa četudi sva ga vsakokrat stuširala. Očitno je nekaj v vodi.
Ne vem no. Vsaka najbolje ve zase.

< Sporočilo je popravil Tinky -- 9.2.2010 13:13:38 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
9.2.2010 13:39:24   
žabica 22
Čav user posted image
Dobrodošla moonika in user posted image .user posted image
Vidm da debaterate o spanju user posted image   sem mela same probleme nikakor se nism mogla navadit spat na bokuuser posted image . Zej to pridno počnem vsako noč user posted image in komej čakam da bo to zamano da se lahko spet na trebuh uležem.Drugače se pa matram tudi na hrbtu samo potem se na noč zbudim najman 5x, pa se mi tudi zdi da se ne naspim dovolj dobro. Nam je pa sestra drugače v začetni materinski šoli svetovala, naj probamo spati v položaju za nezavstnega.
Plavanje: jaz bi tudi šla sam kokr je tinky rekla bakterije na pohodu, pa še G ne priporoča.user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
9.2.2010 14:13:38   
Anneda
Javljam se po dolgem času. Imam polne roke dela v službi, pa še doma z dvema šolarjema. Nuhalna je za mano, rezultat je odličen ns 1,9 in razmerje 1:15480, tako, da sem zelo vesela. Mi je pa datum poroda premaknila za cel teden, tako, da je zdaj namesto 20.8 14.8.2010. Trebušček se že čisto malo pozna.

No upam, da se počasi stvari umirijo in se bom lahko pogosteje vključevala v vaš pogovor. Vsem, ki ste dobro opravile nuhalno in preglede, pa vse čestitke. Čuvajte svoje pikice.

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
9.2.2010 14:26:10   
novamami
Živijo punce!

Spet se javljam po dolgem času. Prejšnji teden sem namreč obležala z neko zoprno virozo. No pa naj bi bila danes zdrava, pa sem včeraj spet začela šmrkat. Hja kaj čmo, je pač tak čas, tako da jaz komaj čakam pomlad, da se tele viroze in prehladi nehajo, ker jaz jih imam že pošteno polhn kufr.

Drugače sem pa včeraj imela en majši preplah, sem namreč malo zakrvavela, tako da sem potem danes šla h ginekologinji. No nasrečo je vse o.k., bila je baje neke vrste vgnezditvena krvavitev. No, kakorkoli že, zdaj je ni.

Sporočam pa, da sem videla user posted image in je zdaj že 4,5 cm velik. Je pravi velikan. Se tipkamo!

(odgovor članu Anneda)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
9.2.2010 15:18:10   
Anonimen
Živjo,

tudi jaz se javljam, pa parih dneh... NS OK, čakam še na rezultate DHT. Sem bila pa tudi jaz v Dravljah in traja 14 dni user posted image

tinky, že zdaj srečno na AC pikapoka Jaz se bom odločila po NS+DHT. Koliko si pa imela rezultat? Ura je nemogoča, ker je dr. Pušenjak rekel, da to dela zjutraj pred službo, da je rutinski poseg in se ni treba nič bati..... pa vseeno, nikoli nisi čisto miren, a ne.

Tudi jaz sem obležala z virozo, smrkam, kiham, grlo me boli.. V službi še nisem povedala in bom še ta teden anonimna, potem se pa dodan na seznam user posted image Upam, da se hčerka ne naleze.. danes je sicer v varstvu, včeraj sva bili pa cel dan sami user posted image

Lep pozdrav sem, grem nekaj skuhat.... pa nimam neke prave ideje, mi možgani slabo funkcionirajo user posted image

l.

(odgovor članu žabica13)
  Neposredna povezava do sporočila: 1046
9.2.2010 15:36:12   
novamami
Hej punce!

Sem pozabila prej vprašat, a je mogla katera dobesedno izsilit slikico iz ultrazvoka, al se samo moji G neki dogaja. Pa še zaračunala mi je, in to brez računa. Mislim, me je tako razkurila user posted image user posted image user posted image , ampak sem čisto mirno odreagirala, ker sem pač hotla slikico, da jo bo lahko še moj dragi videl. Mi je rekla, da mi ne more dat računa, ker to ni njihova osnovna dejavnost, mislim kr neki, pa da tole printanje čas vzame. Kr neki, sej sem res smešna, to je pa ja velik časovni zalogaj, da pritisneš PRINT na napravi. No ja, se mi zdi, da so pri vsakem G kakšne takšne podobne fore. Moja sestra je mogla pa Materinsko knjižico plačat, ker pač ni vedela, da ti jo mora G dat zastonj, se mi zdi, da celo v knjižici to piše, ker je neka fora, da to zdravstvo krije al nekej podobnega. Ti presneti ginekologi, sej so čedalje bolj podobni vodilnim managarjem podjetij, ki stremijo in vse delajo samo za dobiček! user posted image No, pa sem se malo spucala, tudi to kdaj rabimo, a ne!?!
Sporočte kakšne imate izkušnje na tem področju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
9.2.2010 15:42:07   
sasa36
Hojla  souser posted image !
Tudi jaz se vam naj malo oglasim.Počutje je kr ok,razen občasnega špikanja,ki sem ga navajena že od začetka.Tudi mene 19.2.čaka AC in ko dam to skozi se resnično sprostim in začnem uživati 100 na uro.
Danes ponoči se mi je sanjalo,da sem rodila punčko težko 2650g in veliko 52cm z čudovitimi modro sivimi očkami.A mislite,da sanje lahko kaj pomenijo,čeprav mi noben G še ni povedal spola mojeuser posted image ???????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
9.2.2010 17:08:57   
liam.90
novamami ¸, jaz imam tudi ns 17.2. in to ob 16:15=) najverjetneje se vidiva
joj, jaz sem že zelo neučakana, čeprav spol me niti ne toliko zanima, ker nekako že vem da je punčka,..čutim, mislim, da sem prav prepričana že=)
lp vsem nosečnicam, še posebej tistim, ki prenašate te zoprne slabosti, meni s nočejo in nočejo končat. Upajmo na bolje,..
lp

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
9.2.2010 17:21:24   
žabica13

Anneda čestitke za rezultate nuhalne, Amoss zate pa upam da si danes dobro opravila in da nam čimprej sporočiš dobre rezultate!

Saša36 uauu, za sanje seveda. Jaz kar verjamem v določeno vrsto sanj, ne seveda v vsake, ampak jih ločim poo tistem občutku ko se zbudim. Ene so prav doživete, skoraj resnične... Morda pa se bo zgodilo prav to1

Moram priznat da me je danes zajela prava mala panika glede tega včerajšnjega plavanja v bazenu. Sem kar jezna nase, da se nisem prej bolj temeljito pozanimala o možnih stranskih učinkih. V članku o nosečnosti plavanje v bazenu ni bilo odsvetovano, danes pa sem na forumu našla cel kup nasvetov kontra plavanju. Uf, kar je je, sicer sem enkrat (v istem bazenu) plavala ko sem bila že noseča, pa še vedela nisem da sem nosečka. Sicer se v vodi nisem ravno namakala, odplavala kar sem hotela, nato pa sem šla takoj pod tuš. Jutri imam pa nuhalno, držite pesti!

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......