|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
21.8.2010 10:07:41   
žabica13
spacebaby jaz sem najprej tudi pred dojenjem ga previjala, pa ga zdaj skoraj vedno po. Ker se mi poliva in sem ga potem morala še enkrat preoblačit, pa zelo rad se mi pokaka po dojenju. Imamo pa še eno "nadlogico", ki jo verjetno še katera mamica fantka ima. Ko ga odvijem, ga vedno s tetra pleničko pokrijem, a mi tako rad lužico spusti in to tako nese, da vse mokro.

Novamami midve sva pa imele isti PDP, joj sem kar raje že s štručko v roki. Ti želim veliko sreče ko boš šla v Rim. Glede rokovanja, ja, v bolnici jih precej nenežno primejo (edino sem bila totalno presenečena, kako nežni so z user posted image  medicinski bratje, na oddelku sta bila 2, in oba veliko bolj nežna z otročki kakor ženske), tako da mislim da ga doma bolj na lepo primem - samo vseeno ker taka štručka ne zna povedat, če ji je ok, me kar skrbi če ji je dovolj dobro. Danes pa gremo skupaj vsi 3 na prvi sprehod, včeraj smo le na terasi bili. Jupi!!

Moram pa našega user posted image  pohvalit da lepo pančka ponoči, danes smo se ob 1-ih zbudili, in nato ob 4.30 in spali do 8. S tem da ta zadnji del spanja spi pri nama, ker se meni ob 4-ih ponoči ne da oz. sem tako zaspana da že rahlo nevarno to počet, sprehajat naokrog in ga raje dam k nama spančkat. Pa se kar fajn počuti zgleda, ker ta ta zadnji del noči najbolje prespi user posted image

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 4476
21.8.2010 11:22:25   
nimanorwen
daaan user posted image

sm vam že prej ceu roman napisala, pa me je itak vn vrglu. mislm halo, še tkt, k se končno prvlečem do neta (klečim ob rač, ker sedet no way niti na šlaufu ne), me pa vn mečeuser posted image user posted image user posted image najprej:
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE CAT ZA LAUROuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE LIMMI ZA ANIKOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKE LEPKI ZA JULIJOuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

VSEM DRUŽINICAM ŽELIM OBILO NEPOZABNIH IN LEPIH TRENUTKOV, LEPO SE CRKLEJTEuser posted image

Nism sicer brala vsega za nazaj, brala sem porodne zgodbe, pa so res same lepe izkušnje user posted image  zoya27, ob tvoji sm se prou nasmejalauser posted image da vm še jest  napišem svojo, upam, da me ne vrže spet vn:
v petek 13.8. se mi je okul 12 začeu čep vn odčepovat. sm glih palačinke za mojga pekla, k je mogu na šiht (je šu vs nesrečn, k je vidu, d ase neki dogaja bogiuser posted image ) ... ob 2 so se začel kr od enkat popadki na 10 min in so trajal do 23.50. niso bli nč bl na pogost, sm mou močnejši so ratal, zatu sm bla zihr, da grem rodit enkat v soboto dop al pa še ksnej. no in glejnoglej, lepu ležim, si pišem popadke in kr naenkat mi odteče voda. mi ni blu nč jasnuser posted image  predn sm do wcja pršla, se je ulil še enkat in pol še enkat, tk da sm se mogla 2x preoblčt, predn smo spokal. kličem mami in gremo. vmes v avtu mi je tut plodovnca začela odtekat, je biu komplet zic prepojen, jest pa tutuser posted image  ob pol 1 zutrej sm bla u sprejemni odprta samo 1 cm. sm si mislna šit, tole bo še trajal. malo morgenuser posted image  user posted image  se je odločila, da se mamici maščuje za vso izpostavljenost rammstein in metallica muzkiuser posted image  in takoj, k sm dobila klistir, se je začel na polno. ob pol 3, k sm pršla u porodno, sm bla odprta 4 cm. pol sm mela pa skus ful močne in goste popadke, samo so bli prekratki in se glavca ni spuščala, zato so mi dal umetne in sm v eni uri pol rodila svojo zojo...je mela prec, k je vn pršla irokezicouser posted image pa full laskuser posted image pa ista je k jest, k sm bla dojenčk, k en klonuser posted image user posted image bla sm sicer rezana, ker je šlu full na hitr use skp in teli šivi mene ful bl bolijo k pa porod sam. oz. porod sm že kr pozabila, šivov pa zlepa še ne bomuser posted image user posted image user posted image drugač pa super, tut moj se je izkazou, ful je blu fajn, tk da zoja definitivno ne bo edinkauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 4477
21.8.2010 11:34:16   
nimanorwen
sm prejšn post raj hitr oddala, da me ne bi spet vn vrglu. zdej pa da vs mejhn na hitr pokomentiram, sm čist za časom:
tinky - upam, da je tvoja user posted image  čimprej pocajta ... upam, da je to ne boli? revček mali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ene gospe morjo pa tut use komentiratuser posted image drugač bod vesela, da maš mejhne , jest mam ogromne že tko, zdej so pa še težke in k dojim, morm zojo 4 kile skor držat pa še joško lih da ne 2 kileuser posted image
spacebaby - joj, jest bi dala vse, da bi me rit bolelauser posted image ker mene tako šivi bolijo, da sploh ne vem, kje mam rit in kje kej druzga ... sploh na wcju jao ej...tut donat ne pomaga tuk, k bi mogu. mi je mami svečke prnesla sm sej ne vem, kam nej jo vtaknem, k me use tuk boli, da ne znam definirat kje je kejuser posted image user posted image ampak sej se bomo že pocajtale nekakuser posted image
mayci - mi notr mamo 25 stopinj, pa jo mam v dolgih rokavih + kratke rokavčke čez + žabice + štumfke. v maternici je blu 37 stopinj pa še termoregulacija tuk mejhnim ne dela še, tk da je kr fajn, da je mou bl oblečena pomoje. sej jo potipaš, pa vidš, če ji je prevroče. zoji kr paše, da je oblečena, ni nč prevroča al pa kej.
žabica13 - boga, si kr predstavlam, kuk ti je mogl bit grozn ... k otročk joka, pa ga ne morš pomirit ... od zdej naprej zmer met zasilno zalogo kje za kšnimi makaroniuser posted image kar se pa rokovanja z user posted image  tiče se mi pa zdi da je okul tega hendlinga čist preveč prahu. važn je, da mu lepu glavco podpiraš pa da ma hrbteničko lepu v loku. k v mš so mene čist prestrašli z nekim raztegovanjem hrbtenice gor in dol ma dej nehi, nimam se cajt še s tem ukvarjatuser posted image na kermu oddelku si pa bla drgač ti?
novamami - upam, da boš tut ti mela tak fajn porod k večina od nas ... avgust blagodejno vplivauser posted image

evo, tuk na hitr. jest sm drgač še zmer presenetljivo slabo. mlek sicr mam, ampak sm izčrpana do daske. ker se dojiva 1 uro do uro pa pou, skus stojim, ker sede ni varjante, leže pa tut ne k mi je ful štorast in mi gre za dojenje ful moči. sej drgač je pridna, sm jes sm pa hin, pa še slabu mi je skus. tk da k gre ajat, se kr zravn uležem, jo gledam in se čudim temu čudežu življenja, ki mi je biu dan ... moj je pravi ati sej pravm, ne morm vrjet, kuk nm je luštn ... tuk sm srečna punce, res ... življenje je res lepouser posted image user posted image  

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 4478
21.8.2010 13:29:10   
žabica13
nimanorwen upam da prideš čimprej k sebi, naj ti kdo skuha kurjo župco, jaz sem jo po prihodu iz P. jedla 3 dni non stop, ker mi jo j e mama toliko nprinesla. Kako so pa mucki sprejeli prihod Zoje - ker naš user posted image  namreč kar s strani nekam gleda proti Davidu.

V P sem bila na C oddelku, razen medicinskih bratov ki sta bila res prijazna in karkoli si ju prosil sta pomagala, ne bi ravno hvalila. Še posebej ker naj bi bila LJ porodnišnica novorojemnčku prijazna - malo več strpnosti in razumevanja za dojenje bi ženske tam lahko imele. Sem se jih že kar bala vprašat, če mi kdaj ko ni šlo pomagajo davida pristavit. Prva dva dni revček ni nič jedel ker mu je bilo slabo (pil plodovno vodo) in sem šele v sredo pozno zvečer dobila malo nadomestnega mleka, rodil se je pa v torek zjutraj. Enako je bilo za rokovanje - ta prvič sem jo prosila če mi pokaže - pa je tako pisano pogledala kakor da prosim da mi da 1000 eur. V porodni sobi so bile pa carice, ta glavna babca je bila krasna, nimam kaj rečt.

Našega Davida sem dala še tu v albumček, ker nismo vse na fb-ju, če bo katero zanimaloo.

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4479
21.8.2010 16:24:23   
zlatolaska
en lep pozdrav od mene user posted image Sem bila bolj slabo aktivna na forumu, nekajkrat sem se oglasila...17. 8. 2010 ob 1.46 je na svet prijokal moj mali zakladek Lovrouser posted image težak 4010 g, dolg 55 cm in z obsegom glavice 35,5 cm. Porod je bil  za prvega otroka  dokaj hiter in nanj bom imela čudovite spomine...že zdaj ne morem nehati podoživljati vsega skupaj user posted image

Se že veselo cartava doma v skrbnem objemu tatija user posted image user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4480
21.8.2010 16:27:03   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: zlatolaska

en lep pozdrav od mene user posted image Sem bila bolj slabo aktivna na forumu, nekajkrat sem se oglasila...17. 8. 2010 ob 1.46 je na svet prijokal moj mali zakladek Lovrouser posted image težak 4010 g, dolg 55 cm in z obsegom glavice 35,5 cm. Porod je bil  za prvega otroka  dokaj hiter in nanj bom imela čudovite spomine...že zdaj ne morem nehati podoživljati vsega skupaj user posted image

Se že veselo cartava doma v skrbnem objemu tatija user posted image user posted image

čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in pa seveda četitke vsem novim mamicamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zlatolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 4481
21.8.2010 17:39:38   
Ploha
ooo polej polej, en kup novih mamic, česittam vsem, pa obilo zdravja in prespanih noči!

Nimanorwen: ma revca si s temi šivi, vem kako je blo pri meti prve 14 dni...tud na šlaufu ni šlo, wc pa cela muka...ma vsak dan je bolje..sicer pa luftaj, da se ti suši! user posted image

jst pa še vedno strašim okol...8 dan čez rok...jutr grem na krvavc na veselico če ne bo nič, za kazen user posted image user posted image ne sej se hecam...kje pa upam, pa 3 cm odprta...loh je zdj zdj...al pa čez 1 teden...ta zdj zdj, čakam že skos in sem skos v stanju pripravljenosti...najbolj da grem res v hribe...me preseneti in letim v rim user posted image user posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4482
21.8.2010 18:57:01   
mayci
nimanorwen, tvoji posti me vedno spravijo v dobro voljo user posted image Za šivčke ti pa želim, da čim prej nehajo bolet user posted image user posted image , da boš lahko vsaj normalno rito na stol položila.user posted image
Naši je bilo v dvojih dolgih rokavčkih prevroče, zato sem ji včeraj zvečer potem dala kratek bodi spodaj in je občutno bolje.. user posted image
zlatolaska, user posted image user posted image user posted image za Lovra. user posted image

Ploha, ti kar udari en maraton po stopnicah gor pa dol, pa kakšen dooolg sprehod (sam ne na Krvavec, da ne bo user posted image planinec user posted image ), pa bo!

Jaz imam pa super izkušnje z osebjem na oddelku, bila pa sem na d-oddelku v ljubljanski P. Tokrat res nisem naletela na nobeno slabovoljno sestro in sem odšla z zares lepo izkušnjo. user posted image

žabica13, kako je bilo na sprehodu, ste šli?

Mi smo šli spet en krog po vasi, se mi je toolk fino sprehajat malo, pa do konca ponosna sem na moja dva cukrčka! user posted image

Zdaj grem pa pripravit večerjo za tavelikega fanta in nahranit malo madam.user posted image

Se tipkamo! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 4483
21.8.2010 22:58:56   
barbet
Evo mene spet pri pisanju.
Najprej ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAMuser posted image user posted image user posted image ! Zdaj gremo pa res po tekočem traku.

Da še jaz z vami delim svojo porodno zgodbo. Sem imela popadke že iz ponedeljka na torek pa v torek, pa iz torka na sredo pa v sredo in vse je bilo rahlo pa neenakomerno pa mal že enakomerno ... in v sredo me je pol že skrbel in sva okoli dveh se šla pokazat. Na CTGju ni kazalo nič in še sestra mi je rekla, če vem, kdaj se pride v porordnišnico user posted image . Potem sem šla še k zdravnici in je vidla, da sem odprta že dobre 4 cm in me je dala kar rodit. Mojega je skor kap, ko me je zagledal v halji user posted image . Potem so me na klistir, mojega dragega pa na urejanje. Na hodniku sva se pa, ko sem bila že izpod tuša srečala in mela čas še zase. Ob 4h sva prišla v porodno, eno uro čakala na dr. - aja po klistirju sem pa imela že redne popadke. Potem mi je pa predrla ovoje in pristala sem v luži pa popadki so se kar naenkrat okrepili in tako je šlo do pol devetih zvečer, ko je mala začela dol potiskat. Potem je bila še izmena in sem dobila drugo babico - to mi je bilo pa čist mimouser posted image , ker prva je bila suuuuper pa navadila sem se že nanjo.  In minuto pred deveto zvečer se je rodila Enja. Tudi meni niso ušli šivi - je pa že mal bolje (mi je pa patronažna rekla, da ni sile in da so ful lepi - vsaj to). Si jih splahujem s kamilicami pa mal zračim, sedim še na obroču pa tudi brez se na postelji že usedem.
Moj dragi se je pa tudi ful izkazal na porodu,ker je mene med popadki najbolj bolel križ in mi je moral nenehno držat roko na hrbtu, sva se hecala, da bi rabil rezervno.
potem sem bila pa na D oddelku  - osebje pa kakor kdo. Eni ful prijazni in pripravljeni pomagat, eni pa kot da je jasno, da že vse veš, čeprav si prvič. Ampak smo se spucale s cimrami in jih prav obraleuser posted image .
Tudi jaz sem imela težave z dojenjem - pa moram reči, da glede dojenja res nimajo pojma. Je res fino, če prej čimveč veš - ampak literatura je eno, praksa pa drugo. Na začetku sem normalno dojila,pol je pa prišel naval mleka, jaz brez nastavkov in Enja se ni mogla priklopit na levo dojko. Pa so mi rekli,naj jo dam na desno, bo že kasneje na levi in tako cel petek popoldne in celo noč in v soboto dopoldne. So mi šele okoli poldneva dali črpalko in je bilo mleka za izvoz. Lahko bi potem ostala zaradi dojenja še v nedeljo, pa sem hvala bogu raje šla domov. Sem doma dojila z nastavki na levo pa masirala pa vroče obkladke dajala, v nedeljo zvečer šele črpalko dobila in sem sam mal na začetku izčrpala in sem tako rešila dojke. Sem imela zatrdline za pop..., pa sem z obkladki in masažo med dojenjem rešila dojke. Potem mi je pa še patronažna mal svetovala in je bilo v torek že vse ok.
Zdaj pa je dojenje prav lepo in nič boleče. Mala je pravi požerušček in se vidno redi (če bo šlo tako naprej bo iz prave suhice postala čisti debelinkouser posted image ).
Glede previjanja se pa še učiva - začenjam po dojenju, ker se mi zdi da kaka le med dojenjem in je potem revica dobesedno čist v dreku. Pa umivamo se tudi zvečer in ne kot v porodnišnici.
Zunaj smo tudi že tri dni - na sprehod pa mal kasneje. Me moj dragi še ne pusti.

Toliko zaenkrat. Nosečke lepo preživljajte zadnje dneve s trubuščki, mamice pa se lepo cartajte s svojimi zakladki.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 4484
22.8.2010 10:28:18   
žabica13
Zlatolaska čestitke za sinka Lovra! Lepo se cartajte, neskončno uživajte in izkoristite vsak ta nepozaben trenutek odraščanja! Pa bravo mami, bravo Lovro user posted image

joj koliko nas je že rodilo, se bomo res vsak čas prestavile pod mamice čvekajo user posted image  Mi včeraj nismo šli na sprehod, ker je pihat fajn začelo, tako da ko se naš mali sonček zbudi imamo namen iti malo do našega grajskega parka po kamenčkih se peljat. Naš David je ponoči res priden, od 24, se zbudi ponavadi, nato nekje med 3-4, nato pa spi skoraj do 8 (samo to spi pri mamici user posted image  - in priznam da komaj čakam da pride ta obrok da ga k sebi dam spančkat).

Sem pa malo napsihirana danes (ne malo, dostzi, ogroooomno). Ne vem kako vam povedat, prav v podzavest se mi je usidral ta strah da morda se ne rokujem dovolj pravilno z našim fantom. En kup videov sem včeraj gledala na to temo, pa še svakinja ki dela na pediatriji mi je malo dodala - samo ona to obvlada in ji je simple, meni je pa še malo znanstvena fantastika. In sem imela prav podzavestne nočne more, o tem dvigovanju. Ker mi svakinja rekla, da le iz boka ga vedno dvigovat, jaz pa sem ga ene parkrat iz posteljice tako da sem mu dala eno roko pod glavo in vrat, drugo pa pod ritko in hrbet - ker iz posteljice ga zelo težko dvignem z boka, ker je tik ob steni. In zdaj sem vsa panična, da mu nisem kaj škodovala, takrat ko ga nisem z boka dvigovala user posted image  Komaj čakam da jutri pride patronažna in da ji vse te moje strahove povem, in da oceni če je moje dvigovanje našega piščančka zanj dovolj dobro.

Nič, hitro pod tuš dokler dete še pančka.

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 4485
22.8.2010 10:58:55   
novamami
Jutro!

Mi še kar čakamo. Čestitke novim mamicam!!!

Nimanorwen držim pesti, da te šivi čim prej nehajo hecat. Pa hvala za želje za lep porod.

Žabica13 ne se tako sekirat glede tega, bolj se boš sekirala, slabše bo (nervozna boš ti in posledično tudi David). Če bi Davida bolelo, ko ga primeš bi on že povedal s svojim jokcom, bodi kar brez skrbi, tudi tako mali otročički znajo pokazat kdaj jim ni ugodno.

Ej punce, jaz ugotavljam, da mi kar nekaj urin hoče uhajat, a mislite, da je možno, da mi tudi voda tako po kapljicah odteka, pa jaz ne razločim, ker je mogoče pomešano z urinom? A je imela še katera podobne težave? Mi je pa to čudno, ker vsak dan delam tiste Keglove vaje. Je pa tudi možno, da mi naša bejba pritiska kam, ker je že velika punca.

Lepo se imejte in se tipkamo!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4486
22.8.2010 11:57:43   
cat
Pozdravljene!
Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam, tiste ki pa še čakate, pa želim da se čimprej zgodi in da boste držale svoje štručke v roki!
Pri nas se je pa vse začelo v nedeljo, ko me je ene dvakrat fajn "zaštihalo" po notranji strani stegen, pa še na sprehodu smo bili v ZOO z obema otrokom, potem pa do večera nič. Nakar me začene v pon. zjutraj (16.avg.) špikat po spodnji strani trebuha, in se nadaljuje celo dopoldne. Nč, jaz pokličem mojga in že sva na sprejemu v porod. ob 13h. Pregled, CTG že kaže popadke, jaz pa 4 cm odprta... Nč, gospa vi boste pa danes rodili. A že!? sem vprašala, imela sem še nekje 7 dni do roka.
Pa sva se šla oba zrihtat(moj po haljo, jaz pa samo pod tuš, ker sem že bila zrihtanauser posted image , pa še klistirja nisem dobila, ker je šlo pri obeh prejš. porodih vse dokaj hitro...
Potem mi ob 15h predrejo plodovne ovoje in začnejo se eni zeloooo rahli popadki. Midva z mojim se snemava in slikava, on poskakuje na žogi, jaz pa komentiram... Potem se ob ene 17.30 uri popadki kar naenkrat začnejo krepiti, in ker sem babici rekla, da sem že obakrat čisto s svojimi rodila, smo še malo počakali z umetnimi... Potem pa se je začelo... Ob 17.45 me vpraša, če želim masko, pa sem samo pokimala, ker sem pravkar predihala močan popadek, potem pa sem malo izgubila film, samo pesmi v ozadju se spomnim (Eros Ramazzoti je pel...). Tako sem predihava z masko nekaj časa kr močne pop., nakar se je ob 18.36 uri rodila prelepa deklica Laura, ki je bila 3320g težka in 52 cm dolga. Oba sva bila presrečna, da sva končno ugledala najino punčkouser posted image .
Čisto malo je pojakcala, oči je prerezal popkovino, potem so jo uredili, in že sva se začeli dojit. Šivana nisem bila nič, tako da danes že veselo skačem naokoli, pa tudi 1. srehod je že za nami. Starejša bratca sta sestrice zelo vesela in mi kar nekaj pomagata okoli previjanja. Drugaće je pa malecka neverjetno pridna samo doji se in spi,(zaenkrat), bomo pa videli, kaj bo ko malo zraste... Potem bo pa začela rjoveti kot levinjauser posted image !
Imejte lep sončen dan še naprej!

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 4487
22.8.2010 12:53:18   
nimanorwen
ojla punce. mogu bi bit še en smajli za mamice, ne sm za user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ZLATOLASKA ČESTITKE ZA LOVRAuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jest sm si dons nalakirala svoje kremplce z rdečo in se spet počutm k jestuser posted image po temle rojevanju in predvsem razkazovanju mednožja se mi zdi, da sm mou identiteto zgubila user posted image user posted image user posted image  dons med južno sm se lahko USEDLA si morte mislt. sicer na 2 blazini, sm se počutila k kraljična na zrnu grahauser posted image  zdržala sm sicer samo 10 min, tuk da sm pojedla, ampak to je že krasno. še kšn tedn, pa bom lhk sede dojila, to bo luxuz! drugač sm šla pa učer na prvi sprehod z user posted image  za 5 min, ker sm preprost mogla vn na zrk, ker me full glava boli. in glih tkt so se zgleda komplet vaški mulci odločil pokazat svoje prdulaste motorjeuser posted image  sva z zojo čist zaplinjeni nazaj pršliuser posted image
žabica13 - ja reva boga no, ne se tuk sekiratuser posted image user posted image user posted image user posted image pa ne teh filmčkov gledat pa to ... važn je, da se tvoj user posted image  dobr počuti in da čuti tvojo ljubezen ... če bi ga kej bolel al pa bi napačno ravnala, bi ti že povedou ... res, ne se tuk sekerat, k zihr tut david to pol čutiuser posted image kar se pa tiče mojihuser posted image user posted image user posted image  ... ena hoče bit skus zravn. in k user posted image  zajokca, prec vklopi en prou posebn "mjavkl"user posted image k da bi njen mladiček jokou, čist tk se obnašauser posted image  tamau Majhen se smuka okul, k jo dam pa zravn, da jo povoha, gre pa prec stranuser posted image  drgač je on zdele biu pogrešan 2 dni skp, sm mislna, da je že km zalutou, sm bla čist nesrečnauser posted image  dons zutrej pa vrata odprem, je pa prletu not, se mi je kr kamnolom od srca odvalu, ne sm kamenuser posted image user posted image  ta tretja mačka je pa čist flegma. briga jo. važn, da ma za jest pa da lahko leži na svojem stolu v kuhni, za ostalo jo prou boli patakuser posted image
ploha - srčno upam in molim, da se kej dogajaaaaaa, sm že jest čist nestrpna user posted image user posted image user posted image
mayci - jest sm bla na c-ju, sm pa kr zadovolna s sestrami. sva pol  pustla 3 vrečke s sladkarijami - za čistilke in strežnce, za sestre in za dohtarce ... jest sm bla ful zadovolna, ne vem, mogoče tut zato, k sm prec lhk dojila? eno sm vprašala, če mi pokaže in sploh ni biu problem ... tut čistilke smo kr mou poklepetale ... prou fajn je bluuser posted image
barbet - naj dojenje lepo laufa!user posted image jest mam tut full mleka, sm bradavice mam mou boge, tk da če ma še kera te probleme, priporočam multi-mam. to so neke kompresice z gelom in je odlično!user posted image

drugač pa zoja je mela učer od 10 do polnoči ceu žur. tuk je jokala, da sm še kr jest jokala zravn, k sploh nism vedla, kaj nej nrdim. sploh ne vem, kaj ji je blu. drla se je k nora, karkoli sm nrdila, nč ni blu dobr. ne duda, ne joška, ne plenička, ne nost, ne ležat, ne kupčka - nič. ni pa mela krčkov. pol pa k bi odrezou -tišina in je spala od polnoči do pol 6 zutrejuser posted image jest sm bla čist nesrečna k sm se tk nemočno pa nesposobno počutila zravnuser posted image upam, da tole ne bo več velikat (ampak najbrž, da bo, je še mejhnauser posted image ).

zdej pa mou ajat, lep dan vam želim

(odgovor članu cat)
Neposredna povezava do sporočila: 4488
22.8.2010 14:26:13   
kai1
ojla punce

Čestitke vsem novim mamicam!

Naša Manca je zelo pridna. Večino dneva prespi, ponoči pa se dojiva 2x.
Probleme imamo sedaj z Anžetom, ki je ljubosumen, hoče 100% pozornost, ne uboga, jezika,...user posted image
Ne veva kaj naj še narediva, saj sva probala že s pogovorom, pa malo bolj na oštro. Nič ne pomaga.
Ali ima katera kakšno idejo, ali izkušnjo s tako težavo?

sprehodi, Manca je bila zunaj že kar nekajkrat, saj jo Mož in mali peljeta na sprehod za cca 15 min.

Žabica13, koliko pa počivaš? Ali piješ kak čaj za dojenje? Jaz imam enega od Holle, pa je odličen. Dnevno ga spije cca 1,5l, pa moram reč, da imam ogromno mleka. Dnevno pa popijem  od 4-5l tekočine.
Glede rokovanja z user posted image  se ne preveč sekirat. Se mi kar smiliš. Bistvo je, da fiksiraš glavo. Prosim, ne preveč gledat in raziskovat, kako naj bi bilo pravilno. Če karkoli ne bi bilo ok z Davidom, te tako P pošlje  k fizeoterapevtu ali v razvojno in te tam vse naučijo.

Kje je pa žabica22? Sva se v P slišale. Ali je vse ok?

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 4489
22.8.2010 16:24:54   
Tinky
FirstTimeMummy sporoča

Mi trije smo končno najboljši par!!! Kimi, Izi in mali Maks, ki se je rodil 22.8.2010, ob 11:33, velik 53 sm in težak 3220g.

ČESTITAM user posted image user posted image user posted image user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 4490
22.8.2010 18:34:45   
mayci
Čestitke za Maksa, FirstTimeMummy!! user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4491
22.8.2010 19:11:01   
žabica13
FirstTimeMummy iskrene čestitke ob rojstvu Maksa. Neskončno uživajte drug z drugim, in veliko prespanih noči user posted image

nimanorwen user posted image  za presedeno kosilo. Bo šlo vsak dan malo na bolje zdaj s tvojimi šivi.

Kai1 čaj pijem, predvsem pa popijem ogromno vode. Danes sem s svakinjo ki je višja medicinska govorila in je mnenja da je ta "manjko" mleka pri meni zaradi mojih težav s ščitnico. Me pa to da mleka nimam dovolj kar malo potre na trenutke in se potem seli še na druga področja, in luknja nezaupanja vase raste. Saj ste to videle zjutraj, v mojih postih. Ker tiste dneve ko se lepo dojiva je tudi zaupanje vase mnogo višje. Punce sorči ker sem vam malo morila user posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 4492
22.8.2010 19:20:35   
Ploha
čestitke firsttimemummy user posted image user posted image

nimanirwen: ne sprašuj, jst sm že čist na konc z živci...nič ne kaže, da bo kej...

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4493
22.8.2010 20:35:03   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13
Me pa to da mleka nimam dovolj kar malo potre na trenutke in se potem seli še na druga področja, in luknja nezaupanja vase raste. Saj ste to videle zjutraj, v mojih postih. Ker tiste dneve ko se lepo dojiva je tudi zaupanje vase mnogo višje. Punce sorči ker sem vam malo morila user posted image

Vse sveže mamice imamo svoje skrbi. user posted image Meni se Val recimo več kot lepo redi. Danes je tehtnica pokazala, da je dobil 90g v dveh dneh samo od dojenja (mineva peti dan brez pikice dodajanja), doji se zelo lepo in pogosto (kar ima seveda svoje minuse, ker me bradavice bolijo za znoret, poleg tega že 3 tedne ne spim več kot 3 ure v kosu) in zgleda vse okej.

Ampak ta otrok zna samo spat, se dojit in se DRET! Ga previjem, podojim, on zaspi, se zbudi čez 10-15 minut in se začne iz lepega dret (ne jokat, poudarjam da se on dere na ves glas!!!) kot utrgan. Preverim, da mu ni vroče ali mraz, niso krči, ker sem videla kako se pači in zvija ko SO krčki, on pa še 1 uro do naslednjega dojenja kar ne utihne niti z dudo, niti v naročju. In kako naj se človek drugače počuti kot nesposobno. user posted image user posted image user posted image

Ahhh, "radosti" materinstva. user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4494
22.8.2010 22:48:42   
Marčevka2010
Najprej iskrene čestitke vsem novopečenim mamicam od kar me ni bilo na RR! user posted image

Mi smo od četrtka doma, ampak ni veliko časa za net, bom morala kasneje vas prebrat in pokomentirat. Naši punci je malo padla teža v porodnišnici, ampak sedaj tako pridno papa, da upam, da bo kmalu na porodni in čez. Je plodovnico popila, pa so jo črpali, a je še ostalo nekaj notri, da je kakšen dan samo ven jo bruhala, bogica. Pa malo je bila zlatenična, a ne tako zelo, da bi jo dali pod luičko. Včerajšnja kontrola je pokazala, da je že bolje.
Sedaj pa pridno je, mleka še nimam dovolj, so mi dali tablete, da se pospeši, tako, da dojim najprej, potem pa dodatek. Če ne bi bila lačna, če bi le moje mleko dobila.
Jaz sem po enem tednu bolje, nič bila rezana, sem imela Dianatal gel. user posted image Drugače pa porodno zgodbo napišem v kratkem, ko bo malo več časa, sedaj čakam kdaj se bo začela oglašat za jest.user posted image

Ven še nismo šli, verjetno jutri. Smo mislili danes, pa sem spala 3 ure popoldne, ker sem kar izmozgana. Se ene 2x na noč zbudi, najdlje je spala prejšnjo noč, skupaj 4 ure, kar je super.user posted image  Je pa ati zelo priden, jo porihta kadar jaz malo počivam, in obratno. Jutri bova sicer sami, ker mora nujno v službo, upam, da bo vredu.

Grem sedaj, pa vas pokomentiram jutri.

Držite se punce!

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4495
23.8.2010 0:27:39   
Lenny1
Nimanorwen - upam, da boš kmalu bolje in se boš lahko pošteno, normalno vsedla... Mene je edino to skrbelo, da bi me rezali in šivali, pa sem resnično hvaležna, da me niso. Tako, da imam že pripravljeno darilce, da ga nesem glavni babici in eno sliko, kjer je ona z našim user posted image  v porodni.

Žabica13 - patronažna mi je rekla, da naj mleko dodajam pri vsakem drugem obroku. Ampak se zdaj rajši držim tega, da mu ga dodam, kadar za njega "vpraša" (beri "joka"). Po moje sedaj poje ravno pol mojega, pol pa dodanega. Je pa vidno zadovoljen in lepo se redi.

Danes smo imeli še drugo welcome party za Robina, za tiste prijatelje, ki so zaradi dopusta prvo zamudili. Je bilo lepo, sonček user posted image  pa tako priden, da so bili vsi kar malo "fovš".

Jutri greva pa z mojim user posted image  uredit očetovstvo. Sploh si ne morete predstavljati, kako se vse zakomplicira, če imaš tujca. Na upravno enoto moraš pripeljat sodnega tolmača...
Sicer imamo pa zdaj že rojstni list in davčno številko, tako da samo še zavarovanje uredim in bo vse. Pa zdravnika tudi že dogovorjenega za 1.9.

Ja pa iskrene čestitke novim mamicam in da boste čimprej doma! user posted image

Lahko noč!  

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4496
23.8.2010 9:11:28   
Tinky
Jutro

Masha_M, naša Maja ima tudi obdobja, ko se na ves glas dere.
Ona se sicer potolaži, ko jo vzameš v naročje, a kaj ko ni možnosti jo 24 ur na dan crkljat. Jaz jo pustim ene par minut jokat v vozičku in, če res ni druge šanse jo vzamem za par minut in jo spet položim v voziček. Ne smem jo navadit bit skozi v naročju, ker ko bo mož šel v službo, takega tempa z dvema otrokoma ne bom mogla nadaljevat.
Bi jo dala v gugalnik a je še premičkena. Teo se spomnim, da je znal tudi po celo uro bit v gugalniku in opazoval dogajanje okoli sebe.

Lenny, a kar tolmača moraš imet za priznat očetovstvo? Noro!!

žabica, čimmanj se sekiraj, drugega nasveta nimam. Nismo rojene mame in se počasi, sproti z otrokm učimo, kako z njim ravnat. Pa konec koncev ti že sam pove, če mu kaj ni prav.
Delaj po občutku.

Se je že zbudila, moram šibat

< Sporočilo je popravil Tinky -- 23.8.2010 9:24:37 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 4497
23.8.2010 11:46:39   
Ploha
pa sem spet nazaj...10 dni čez rok, pa še mal bom, nasledni pregled v sredo.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4498
23.8.2010 12:24:22   
solis
Dan,

vikend je za nami in imeli smo se super, fino, fajnuser posted image user posted image user posted image . Nina je prišla v petek domov in veselja z njene in najine strani se sploh ne da opisat. Moj user posted image  je bil v petek na dopustu in tako smo bili tri dni cele dneve skupaj. Nina je v soboto praznovala rojstni dan in je bila zelo vesela vse pozornosti in torte in daril. Ana pa je mirno prenašala vse ljudi in smeh in glasne pogovore in se je zbujala samo, da sva se previli in najedli. Veliko smo bili tudi na sprehodih. Skratka lep vikend je bil, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Danes je šla Nina po treh tednih spet v vrtec in me je user posted image  klilcal, da je jokala, ko je bilo treba iti v skupino user posted image . Ko to slišim me kar srce boli in bi jo najraje takoj šla iskat, ampak si pa po drugi strani ne predstavljam, da bi bila sama doma z obema user posted image .

Tinky a Teo ne hodi v vrtec?

FTM in zalatolaska iskrene čestitke ob rojstvu vajinih fantov.

Ploha želim ti, da čim prej spoznaš svojega user posted image .

Žabica13 probaj se čim manj sekirat. Pri dvigovanju pazi samo, da podpiraš glavico.  Handling ti bodo že pokazali pri pediatru, če bo potrebno.

Masha_M user posted image  upam da se bodo Valovi napadi dretja čim prej nehali in da boš odkrila načine, kako ga umirit. Kar se tiče občutka nesposobnosti pa mislim, da ga na trenutke poznamo vse. Sploh v situaciji, ko otrok neutolažljivo joka in ne veš kako bi ga umiril. Jaz se npr. počutim nesposobno, ker se mi zdi mission impossible sama peljat obe hčeri naenkrat ven, ali pa biti cel dan sama z njima brez pomoči kogarkoli. Odkar imam dve hčeri imam pa tudi velikokrat slabo vest - ko se ukvarjam z Nino in se ne odzovem takoj na Anin jok in ko se ukvarjam z Ano in zato nimam več toliko časa za Nino user posted image . Jah, kakor si rekla "radosti" materinstva . Je pa res, da so vsi taki težki dnevi hitro poplačani in pozabljeni, ko začutiš kako ti takšni mali vragci vračajo ljubezen. Že en sam nasmeh ali objem in takoj je vse pozabljeno user posted image .

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4499
23.8.2010 14:01:55   
Tinky
Ploha, da nam ne boš zbežala med septembrke user posted image Se malo hecam. Mora bit pa full stresno bit tolko čez rok. Držim pesti, da boš čimprej rodila!

Solis, Teo gre zdej prvič v vrtec. V sredo začnemo z uvajanjem.
Bom pa dva tedna v mesecu popoldne z otrokoma sama, ker mož ima izmensko delo. Se mi kar rola, ko pomislim, kako bo. Upam, da bo Teo v vrtcu izpraznil baterije, da bo doma priden. Mali je živ kot poper in se je treba aktivno z njim ukvarjat.
Sicer računam tudi na mamino in fotrovo pomoč, da ne bom pregorela prve mesece.

Naša gospodična je končno zaspala, je bla budna od 8:30. Vmes je prišla še patronažna, da jo je skopala. Jo je pa tko, da boh pomagaj. Laske ima še vedno tako mastne, da je prav grdo videt.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 4500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  178 179 [180] 181 182   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?