petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 Mogoče sem samo jaz dobila tak občutek. Vedno so noter ( pri nas ne grejo ven). Sem pisala samo za popoldanski čas. Ven gredo dopoldne, popoldan pa ne hodijo ven, ne glede na vreme in temperature. Zakaj ne nisem nikoli vprašala, se mi pa zdi logično glede na to, da starši hodijo otroke iskat, da jih ne vozijo okrog. Glej, jaz sem tvoje branje razumela, kot da so cele dneve samo v vrtcu, da tudi na igrišče nikoli ne gredo. Pri nas popoldne tudi ne gredo ven v teh zimskih dneh. Ko se otopli, pa so najprej na balkonu, poleti pa na igrišču ob vrtcu (kjer jih starši potem prevzamemo). IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 ... je samo še ene par otrok, ki sedi kot kup nesreče ... Kakšnega posebnega navdušenja, da bi se kaj igrali ni. Dobiš občutek ko, da vsi res samo še čakajo. Vsaj moj je zelo nesrečen, če mora ostat dalj. Tega si sploh ne znam predstavljati? A otroci samo nekje sedijo, brez da bi se kaj igrali? A se nočejo igrati oz. se jim ne ljubi ali jim ne dajo igrač na uporabo? Pa četudi so brez igrač, se znajo otroci zelo hitro in zabavno zaigrati, če le imajo čas in možnost. Ali morda malo pretiravaš v svojem pisanju? Lej pretiravanje al ne. Med vzdušjem in igro ob 2h in ob 4h je ogromna razlika. Opazi se jo takoj, ko prideš skoz vrata. Mogoče so otroci samo utrujeni al pa kaj vem kaj. Ne bom rekla, da se prav noben nič ne igra ni pa enako. Opazi se. Jaz hodim iskat malega en teden ob 2 in en teden ob 4 (glede na svoj urnik). Če bi hodila vedno ob 4 tega mogoče ne bi opazila. Tako pa opazim. Kaj je krivo, ne vem. Tudi pri nas je velika razlika v vzdušju in igro ob 2h in ob 4h. Ob 2h otroci še spijo ali vsaj počivajo, ob 4h so sredi igre, polni energije, ustvarjanja. Ergo, če pridem po otroka ob 2h, je praviloma slabše volje, kot pa, če ga prevzamem ob 4h, ko je naspan in sit po malici. Kot že zapisano, se pri nas zelo radi igrajo v vrtcu. Nikoli se še mi ni zgodilo, da bi me čakali brez dela in brezvoljno. Praviloma jih moram še malo počakati, da vsaj približno dokončajo svoj projekt. Če bi jaz opažala, da so otroci nezadovoljni, bi na srečanjih povprašala starše drugih otrok, ali se tudi njim zdi, da popoldne ni pravega vzdušja v vrtcu, prav tako bi se pogovorila z osebjem vrtca, kaj menijo o mojih opažanjih. Kakšen pa je tvoj otrok doma ob 4h, kadar ga prideš iskati ob 2h? Je tudi bolj umirjen, že zaspan? Kdaj imajo v vrtcu počitek? Ali tvoj malček v vrtcu spi? Ker če ne spi in če večina otrok ne spi, je veliko bolj logično, da jih proti večeru začne ''zmanjkovati''.
< Sporočilo je popravil petea -- 9.3.2013 19:43:43 >
|