riževa kašica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

mamica2009 -> riževa kašica (1.12.2009 17:03:41)

Mene pa zanima ali lahko dam svojemu 4.mesečnemu sinu pri vsakem obroku v mlekeca po eno žličko riževe kašice.?Ali mu naj naredim obrok na žličko?Če ja, koliko takih obrokov na dan?

Hvala za odgovore

leo**tia -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 17:35:35)

jaz sem našoj dajala že s 3mesece zarad polivanja in ker ni dobijala na teži...sem dala po 1-2žličke notri
[sm=smiley1.gif]

mini86 -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 17:40:29)

zakaj bi pa že iz 4 meseci začela s kašico..

mamica2009 -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 17:47:59)

Saj pa se lahko riževa kašica da od 4.meseca dalje?

Katy78 -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 18:16:17)

IZVIRNO SPOROČILO: mamica2009

Lahko, ampak kolikor je meni znano, se daje v primeru da otrok veliko poliva, sploh pa če zaradi polivanja ne pridobiva na teži. S kosmiči se mleko zgosti, da ga dojenček ne polije in pa obrok se kalorično obogati. Če otrok normalno pridobiva na teži in ne poliva prekomerno, potrebe po riževih kosmičih pri 4. mesecih ni. 

miapia -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 18:57:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Lahko, ampak kolikor je meni znano, se daje v primeru da otrok veliko poliva, sploh pa če zaradi polivanja ne pridobiva na teži. S kosmiči se mleko zgosti, da ga dojenček ne polije in pa obrok se kalorično obogati. Če otrok normalno pridobiva na teži in ne poliva prekomerno, potrebe po riževih kosmičih pri 4. mesecih ni. 

Se strinjam s tabo in ne vidim potrebe po tem tako zgodaj, če ni seveda navedenih težav. Mi smo jo začeli jesti kot samostojen obrok po 6. mesecu, ko smo že osvojili sadni in zelenjavni obrok. Za večerjo oz. pozno malico.

mamica2009 -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 19:54:32)

Hvala vam.Tak da je najboljše da mu začnem prvo dajati zelenjavne in sadne kašice in šele nato riževe in ostale kašice zmešane z mlekom.
?

miapia -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 19:58:56)

To sem boš sama odločila, kaj je najbolje. Nekateri so najprej začeli z riževimi kašicami kot nadomestilo enega obroka. Jaz sem začela s sadjem.
Še vedno pa ne vemo, kam se ti tako mudi?

mini86 -> RE: Mene pa zanima (1.12.2009 20:06:09)

js bom januarja začela z zelenjavo in ko bo nadomestil cel obrok mleka z zelenjavo (+dodatki) mu bom šele sadje dala..

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.12.2009 22:29:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mamica2009 -> RE: Mene pa zanima (2.12.2009 7:22:02)

Zdaj pa res ne vem kaj naj mu dam prvo za jest ali naj nadaljujemo samo z mlekom naprej.
Se pa mi zdi, da če nebi ta hrana (sadne, zelenjane, mlečne kašice) bila od 4.meseca naprej za vse otroke, bi verjetno pisalo tudi kaj o tem v navodilih, ali?
Je pa tak, da sem mu tri dni začela dajati naribano jabolko (1-2 čajni žlički na dan) in mi je pojedel znatno manj mlekeca kot ponavadi ( 200 ml), in dvomim da ga je ta žlička ali dve jabolke tako nasitila.
Je pa moje razmišljanje tako, da se bo od mlekeca ziher bolj redil, kot pa od sadja in zelenjave.
Tak da bova kar ostala še kakšen mesec ali dva na mlekecu, dopoldne pa sadni obrok in to je to., in potem bomo vidli kaka bo njegova teža v januarju ko imava pregled in II.obvezno cepljenje.

Hvala vam vseeno za odgovore.

lilka -> RE: Mene pa zanima (14.12.2009 9:37:35)

Jaz sem pri hčerki začela z riževo kašico na žličko pri malo manj kot 6M, sinu sem pa včeraj dala prvič v flaško malo riežvih kosmičev(skoraj5M je star) ker ima enostavno premalo, pogosto je in tudi ponoči zelo pogosto in sem pač sklepala da mu AM pač ni dovolj in sem mu pač dodala, z ostalim bom pa počakala do 6M.

obayifo -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 14:08:03)

jaz imam pa drug problem, na škatli namreč piše, da vzamem pol mleka in pol vode, prevrem in pol nardim kašico. kaj pa če hočem s svojim mlekom nardit? menda ga ne vrem, ali?

kalypso -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 14:19:14)

ne rabiš vret svojega mleka, pravzaprav niti ni priporočljivo, ker uničiš tako vse zdrave snovi. Prevri najprej samo vodo, malo ohladi in potem zmešaj s svojim mlekom v kašo.

mamica2009 -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 16:30:43)

Ali lahko riževo kašico, kjer piše da se dela z vodo, naredim z mlekom?

PC Baby -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 16:35:42)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

nam je P pri prvem na pregledu pri 4m rekla, da lahko zacnemo dajati rizevo kasico... pa ni nic polival, vse ok... sadje smo zaceli dajati kasneje.

Predvidevam, da ga nisi dojila. Ker če otroka polno dojiš potem do dopolnjenega 6. meseca naj ne bi dodajal nič.

mamica2009 -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 16:42:29)

Ne se ne dojiva ampak mu dajem hipp 1

Katy78 -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 18:20:29)

Ali lahko riževo kašico, kjer piše da se dela z vodo, naredim z mlekom?

Če piše, da se dela z vodo, potem ta kašica verjetno že vsebuje adaptirano mleko in jo je zato treba zmežati z vodo. Ko kupuješ te kašice, dobro preberi, kaj piše na škatli - večina kašic se dela z vodo, ker že vsebujejo AM, nekaj pa je tudi takih, ki se zmešajo z mlekom. Torej, če piše, da se zmeša z vodo, zmešaj z vodo.

miapia -> RE: Mene pa zanima (8.1.2010 20:26:23)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Predvidevam, da ga nisi dojila. Ker če otroka polno dojiš potem do dopolnjenega 6. meseca naj ne bi dodajal nič.

Jaz sem dojila 2 meseca in do 6. nisem dodajala nič.

Stran: [1]