Evo, pa sem se cepila (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

ksenjak -> Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 10:45:18)

Sem ravno nazaj z Metelkove, kjer sem se cepila za pandemsko gripo. Naj povem, da je bila danes že kar gužva, ni pa potrebno naročanje.
Skratka, zjutraj sem klicala pediatrinjo, kaj si misli o cepljenju otrok. Imam dva 4,5 in 2,5 let in je rekla, naj se cepiva samo midva s partnerjem, saj otroka nimata kroničnih bolezni. Sem jo potem vprašala, kaj pa če bi zdaj cepila otroka vsaj za sezonsko gripo pa je rekla, da po novih raziskavah ne bo kaj pomagalo, niti olajšalo v primeru, da dobita novo gripo (pred enim mesecem mi je namreč to cepivo za otroka še priporočala).

No, to je moje poročilo o cepljenju. Bom jutri poročala o morebitnih stranskih učinkih.

lp

mika -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 10:59:49)

Upam, da boš brez kakršnihkoli stranskih učinkov. Poznam nekaj ljudi, ki so se cepili, večina je dobro, dva pa sta takoj naslednji dan dobila vročino 38.6[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]....

madela -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:00:03)

Toliko za informacijo: So ti povedali,da ti ker si cepljena res ne boš zbolela,ampak si pa vseeno prenašalec virusa,če seveda prideš v stik z virusom,ki ga lahko preneseš na otroka? Za družine je bolje,da se cepijo vsi ali pa nobeden.
Tega ponavadi ne povedo!

Anonimen -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:10:02)

jaz grem v petek k pediatru od mojih malih po nasvet. je gospa v lekarbi rekla, da naj kar upostevam njegovo mnenje, saj na polno spremlja cepivo po celem svetu....
mali je astmatik in ne vem kako naj se odlocim. bi pa cepila samo tadeja.
bomo vidli v petek....

mika -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:12:11)

IZVIRNO SPOROČILO: madela

Toliko za informacijo: So ti povedali,da ti ker si cepljena res ne boš zbolela,ampak si pa vseeno prenašalec virusa,če seveda prideš v stik z virusom,ki ga lahko preneseš na otroka? Za družine je bolje,da se cepijo vsi ali pa nobeden.
Tega ponavadi ne povedo!

Res al kaj ? Men je pa prijateljica rekla, da ji je dr. na zavodu za zdravstveno varstvo(ki mu zelo zaupa) rekel naj se z možem  cepita, da potem nista prenašalca. Cepila se bosta pa ravno zato, ker imata otročka starega 8 mesecev.

uškinamama -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:18:35)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Tega ponavadi ne povedo!

Res al kaj ? Men je pa prijateljica rekla, da ji je dr. na zavodu za zdravstveno varstvo(ki mu zelo zaupa) rekel naj se z možem  cepita, da potem nista prenašalca. Cepila se bosta pa ravno zato, ker imata otročka starega 8 mesecev.

Kako nista prenašalca? Če pa naj bi virus gripe preživel x dni  npr. na roki, to roko daš potem otroku v usta (karikiram)  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ma itak je ta gripa ajd čau.

madela -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:19:14)

Tega ponavadi ne povedo!

Ja,res ne vem koliko to drži...meni je to povedala moja botra,ki dela v zdravstvu,da je to tako.

Naj bi tudi tisti,ki so cepljeni,lahko dobili virus,vendar ker že imajo protitelesa(zaradi cepiva)ne zbolijo,medtem,ko ga pa na drugega lahko prenesjo.
Zdaj pa vedi kaj je res.

Anonimen -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:21:11)

Cepljeni prenašalci
8. Je cepljen človek lahko prenašalec virusa nove gripe?

Virus v cepivu je mrtev, zato človek, ki se cepi, ne more biti prenašalec.

http://www.zurnal24.si/slovenija/tudi-zdravi-so-lahko-prenasalci-148263

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.12.2009 11:22:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mika -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:24:39)

madela, imaš prav, na to čist logično razlago pa nisem pomislila. Očitno tud oni ne al pa namenoma zavajajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Še prejšnji teden je bilo na HTV, da so se Hrvati hotli prit k nam cepit, ker je hrvaška kupila premalo cepiva, Slovenija pa preveč, ker se je menda pri nas (do takrat) cepilo le 20.000ljudi, kupili so pa 160.000doz.

Koliko pa traja, da se po cepljenju razvije imunost? Ker men se zdi že malo prepozno, glede nato, da je gripa na pohodu. No, cepit se itak ne mislim.

madela -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:25:47)

Po cepljenju traja cca.14 dni,da se razvije imunost! Mi se tudi nismo cepili.

madela -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:27:09)

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

moj se je tudi želel cepiti v mišljenju da ne bo prenesel k hčeri ali pa k meni ker sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , pa nebi bilo hasko, no ja on nebi zbolel midve pa vseeno.

in to povejo vsepovsod, saj alhko virus preživi na trdi podlagi (kljuka, nakupovalni voziček, pipa, miza tudi do 72ur)

skamp kar so oni napisala je to da ceplejni ne more prenesti virusa ki ga je dobil vase (mrtvi virus) na drugega. če pa bi dobil živi virus, on nebi zbolel oz. bi v milejši obliki lahko pa prenese ta živi virus name.

Sem ravno hotela še to napisat,pa si me prehitela [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:27:30)

Pomoje je tuklaj  misljeno to,da glede na to,da lahko ti ta virus nosis v sebi in ne zbolis,preneses na drugega.Ne pa v zvezi s predmeti in podobno tisto pa je tako znano kako dolgo lahko virus prezivi.

Zdravi prenašalci
5. Smo lahko prenašalci virusa, ne da bi zboleli za novo gripo?

Lahko.

Anonimen -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:28:21)

Aha,no tudi prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mi se nismo cepili.Upam,da mi ne bo zal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

zmajaz -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:33:35)

Najbolj mi je hecno to, ko pišejo - "če pa že zboliš, poteka bolezen v blažji obliki". Čeprav se ve, da po drugi strani imajo nekateri na cepljenje tako reakcijo, kot bi prebolevali tole gripo, pa ne ravno v najmilejši obliki.

Drugače pa tule na RR še vsak, ki je pisal, da jo je prebolel (mnogi tudi s testiranjem potrjeno, da je bila nova gripa), ni bil bolan več kot 2-3 dni. Tudi jaz predvidevam, da sem jo prebolela, ker sem imela vse znake gripe (prehlad zagotovo ni bil, ker nisem bila smrkava niti nisem kihala, pa tudi za prehlad ni značilna tako visoka vročina - 39,4), da je bila to nova gripa si pa mislim zato, ker sezonske skoraj nihče ne preboli v 2-3 dneh, to novo pa mnogi.

KIKI**** -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 11:33:53)

Mi se ne bomo cepili iz enega in edinega razloga, ker si strokovnjaki na tem področju niso enotni. Vsak zagovarja svoja stališča.

Me pa zanima podatek, koliko ljudi, ki se je cepilo proti gripi, je za to gripo zbolelo??

Naja31 -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:03:51)

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

Mi se ne bomo cepili iz enega in edinega razloga, ker si strokovnjaki na tem področju niso enotni. Vsak zagovarja svoja stališča.

Me pa zanima podatek, koliko ljudi, ki se je cepilo proti gripi, je za to gripo zbolelo??

Ta mladi fant ki je umrl včeraj, je bil cepljen,ampak je zbolel 2 dni po cepljenju.

14 dni traja da se razvijejo protitelesa.
Jaz sem naročena za cepljenje v četrtek.

ledenaa -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:07:56)

kateri mladi fant je zbolel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Nikjer nisem prebrala

ksenjak -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:21:58)

Jaz sem se cepila, saj sem se posvetovala s parimi zdravniki kot sem že v prvem postu napisala. In sicer, dva od njih (sta par z dvema isto starima otrokoma kot jih imam jaz in enim mlajšim) sta se cepila, danes pa mi je isto priporočala tudi pediatrinja. Ve pa se odločite po svoji presoji.

Tudi jaz sem bila na začetku proti cepljenju, zdaj pa sem zaradi te gripe iz dneva v dan bolj zaskrbljena. Je pa res, da se otrok ne upam cepit, vendar mislim, da mi pediatrinja ne bi tako svetovala, če se njej ne bi zdelo prav. Glede na to, da se na medicino ne spoznam, se pač zanašam na znanje in mnenje drugih.

lp

zmajaz -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:26:28)

Jaz se še vedno bolj bojim cepiva kot gripe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Onasiss -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:31:31)

saj otroka nimata

Tega ponavadi ne povedo!

Drži.

ksenjak -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:34:12)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Tega ponavadi ne povedo!

Kako nista prenašalca? Če pa naj bi virus gripe preživel x dni  npr. na roki, to roko daš potem otroku v usta (karikiram)  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Si se mogoče kdaj vprašala, kako boš doma skrbela za bolana otroka, če boš tudi sama zbolela?! No, iz tega razloga sem se tudi dala cepiti.

lp

Onasiss -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:38:27)

Mi smo cepili tudi starejšega sina, ker spada v kritično skupino...imel je ponavljajoče se pljučnice.

Sicer pa a ni tako, da si redno umivaš roke in podobno. Včeraj je bil na Metelkovi tudi očka s sinkom, ki sta morala počakati 15 min v čakalnici zaradi reakcije in mislim, da je v tem času porabil vsaj 20 vlažilnih robčkov.

madela -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 12:51:09)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Tega ponavadi ne povedo!

Si se mogoče kdaj vprašala, kako boš doma skrbela za bolana otroka, če boš tudi sama zbolela?! No, iz tega razloga sem se tudi dala cepiti.

lp

Upam,da mi ne bo potrebno! Sicer pa v redu za tebe,če si se dala cepit,jaz sem samo napisala informacijo,ki je mogoče ne poznaš [sm=smiley1.gif]

Sem pa jaz v tisti skupini ljudi,ki me je grozno strah cepljenja,kljub temu da sva jaz in sin v rizični skupini. Jaz hud asmatik,sin srčni bolnik+astma [sm=smiley13.gif]

kallia -> RE: Evo, pa sem se cepila (1.12.2009 13:01:16)

Tudi jaz sem vedno le bolj zmedena kar se tiče te gripe.
Do sedaj me je ni bilo strah, zdaj pa jo imajo v vrtcu, kamor hodi moj sin, sama sem v 14. tednu nosečnosti,.... in res ne vem kaj naj.

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>