|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na pomoč visoka TT
1.12.2009 7:12:13   
brigita23
MAMICE POMAGAJTE

z fantom oba prebolevama gripo ne vem katero ali sezonsko ali pandensko v glavnem jst v zelo hudi obliki visoka TT bolečine v mišicah neznosen glavobol, bolečine v žrelu  itd., In seveda se ni dalo izogniti temu, da gripe ne bi dobil tudi naš 7 mesečnik Nikuser posted image . Včeraj mu je nenadoma narasla vročina na 39 katero sva z Paracetamolom zbila na 38,5 tako je bilo vso noč. Vročina pa kar raste in raste. Dajem mu krompir na nogice in rokice, pa obhladke na glavico. Ne vem kaj naj še storim. Uporabljava Paracetamol svečke. Ali katera ve za kakšno drugo stvar , ki bi malčku bolje zbila vročino. Noče piti razen zizati, ne vem kaj naj storim. Kdaj se lahko da pesin sok pit? Kako dolgo bo trajale, tiste ki ste se že srečale s takim primerom?

Hvala vam

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 7:22:19   
OliveOyl
Zdravnik ti lahko predpiše Voltaren svečke,te hitro zbijejo vročino.

Drugače pa mlačne kopeli,pa obkladki s kisom baje tudi pomagajo.Jaz sem mu enkrat krompir gor dajala pa ni temperatura nič padla.

Naša 6 mes.je bila tudi bolna sam nad 38,7 HB ni šlo.Držim pesti,da se čimprej pocajtate-vsi.user posted image user posted image
Srečno

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 7:22:27   
jasnika


Oprosti samo se včasih ne morem vzdržat ko pa take neumnosti sprašujete tukaj,mogoče bom res nesramno izpadla, ampak najbolje da še tukaj gor sprašuješ za nasvete, namesto da se TAKOJ spraviš z njim k zdravnikuuser posted image
ti še noben ni povedal da če ma tak visoko vročino in noče pit, ...da lahko tak otrok v zelo kratkem času dehidrirauser posted image

Kakorkoli želim vama zdravja

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 7:23:39   
Anonimen
jaz tudi pravim k zdravniku pojdita. verjetno vam bo dal svecke. ne vem, moji otroci se niso imeli tako visoke TT. drzim pesti, da boste vrocino izbili.user posted image

(odgovor članu jasnika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 8:32:49   
ajataja
zakaj takoj k zdravniku user posted image otrok ima vročino od včeraj ne pa cel teden,otroka pri vročini ne pelješ takoj k zdravniku razen če je še kaj drugega zraven ,zbijaš mu vročino najprej doma,če pije mleko potem je tudi to tekočina se mi zdi.Če vročina res nič ne pade po treh dneh pa k zdravniku,otroka pa opazuj da ne bo preveč mlahav postal potem je to dehidracija,pa kar v kopel ga daj ,lahko pa pokličeš P za nasvet in da boš bolj mirna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
1.12.2009 9:35:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 9:40:54   
Anonimen
To,da se se dojita je v tem primeru anjboljse kar je lahko.Cimvec ga pristavljaj.Poklici zdravnika,ce bi ti lahko predpisal recept za svecke Voltaren,ki so po mojih izkusnjah dosti mocnejse in res zbijejo temperaturo.

POVIŠANA TELESNA TEMPERATURA
Normalna telesna temperatura je dokaj stalna in znotraj dneva niha v razponu 1° C. Zjutraj je nekoliko nižja, proti večeru pa se dvigne. Odvisna je tudi od starosti, zaužite hrane in telesne vadbe. Otroci imajo na splošno nekoliko višjo telesno temperaturo kot odrasli.

VZROKI
Povišana telesna temperatura je simptom, ki kaže, da se organizem bojuje proti bolezni. Najpogostejši povzročitelji so:
- bakterijske in virusne okužbe,
- pretoplo oblačenje
- daljše izpostavljanje soncu (sončarica),
- imunizacija,
- piki insektov in
- rakasta obolenja, obolenja ščitnice ...
O vročini govorimo, če je merjena pod pazduho in preseže 37° C. V ustih izmerimo za 0,2° C višjo, v danki za 0,6° C, v ušesu pa 0,5° C višjo vrednost.

Vročina je eden od glavnih znakov bolezni pri otroku. Večina otrok z vročino ni videti zelo bolna ali prizadeta.

KDAJ UKREPATI
Povišane telesne temperature ne znižujemo vedno. Pri bakterijskih in virusnih okužbah je celo zaželena, saj olajša imunski odziv in preprečuje širitev okužbe. V tem primeru je treba le piti dovolj tekočine in počivati, prostor, v katerem leži bolnik, pa naj se večkrat prezrači. Seveda nasvet ne velja za otroke s previsoko temperaturo (nad 39° C), ki poškoduje tudi telesne celice. Meja za ukrepanje je 38,5° C, lahko pa je tudi nižja, če vročina slabi otroka in mu povzroča neugodne občutke. Zniževanje telesne temperature je življenjsko pomembno pri epileptičnih napadih, šoku, po operacijah in pri oslabelem srcu. Posebej ogroženi so otroci nagnjeni k vročinskim krčem.

SPLOŠNI UKREPI
- otroku s povišano telesno temperaturo ponudimo več tekočine (mlačni napitki, čaji, voda, sadni sokovi)
- otrok naj bo lahko oblečen s oblačili, ki "dihajo" (na sebi ima le toliko obleke, da se ne počuti neprijetno - pižama, bombažen pajacek). Ne smemo pa otroka z vročino bolj obleči, ker ga s tem pregrejemo in se temperatura še poveča
- temperatura bivalnega prostora naj bo 20 - 22° C.
- otroka pokrijemo le z rjuho
- če se otrok poti (ko temperatura pada) ga je potrebno večkrat preobleči, prav tako posteljino, če je mokra

ZA ZMANJŠANJE ZVIŠANE TELESNE TEMPERATURE UPORABLJAMO:
- naravne metode
- zdravila

NARAVNE METODE SO:
Če ima otrok vročino pod pazduho namerjeno 38° C ter mrzle rokice in nogice lahko damo zdravilo(Calpol, Lekadol, Paracetamol v obliki svečk) in počakamo, da vročina poneha naraščati, potem mu lahko naredimo še kopel ali ovitke. Če pa ima otrok pri 38° C tople rokice in nogice nam temperature ni potrebno nižati, ker ne bo več naraščala.
1. Mlačne kopeli
Otroka golega položimo v banjo napolnjeno z vodo, ki je segreta na 1 stopinjo manj od njegove trenutne telesne temperature, torej če ima otrok 39° C naj bom voda najmanj 38° C, če bo nižja temperatura bo otrok ričal, kopel pa ne bo imela učinka, ker se bo telo pospešeno začelo ogrevati in stvar lahko še poslabšalo. Nato vodo postopoma ohlajamo z dodajanjem hladne vode do normalne telesne temperature. Otroka po nekaj minutah vzamemo iz banje ga obrišemo in oblečemo. Ne bojte se, otrok pri takšnem zniževanju ne bo še bolj zbolel, lahko pa mu boste preprečili vročinske krče.
2. Mlačni ovitki
Otroka do golega slečemo, ga zavijemo v rjuho, ki smo jo prej namočili v mlačno vodo (ne mrzlo) in jo oželi, ga pokrijemo z odejo in počakamo nekaj minut. V primeru, da temperatura ne pade, postopek lahko 2 - 3 krat ponovimo. Nato otroka dobro obrišemo ga oblečemo in položimo v posteljo.

ZDRAVILA
Proti vročini so na vrsti številna zdravila v obliki sirupov tabletk in svečk. Otroku dajemo ta zdravila, če ima temperaturo nad 38,5°C merjeno pod pazduho in 39° C merjeno v ritki ali ušesku in sicer 3 - 4 krat dnevno. Izjemoma dajemo zdarvila pri nižji temperaturi otrokom z vročinskimi krči.

PREHRANA OTROKA Z VROČINO
Če otrok na hitro zboli in ima visoko vročino, nekaj časa odklanja hranjenje.
Nekaj ur otroka ne silimo s hrano. Ko postane žejen, mu ponudimo čaj po žlički ali steklenički. Paziti moramo, da naenkrat ne popije preveč tekočine, ker jo bo sicer verjetno kmalu izbruhnil.
Ker otrok z vročino in potenjem izgublja veliko tekočine, zato je pomembno, da tekočino nadomeščamo, pomembno je da otrok veliko pije.
Otroka z vročino ne silimo z gosto hrano,če hrano odklanja mu jo vseeno večkrat ponudimo v manjših količinah. Priporočamo lahko hrano z manj maščobami in bogato z ogljikovimi hidrati. Ponudimo mu tudi veliko sadja in zelenjave v obliko kašic, sokov, kompotov. Ko se otrokovo stanje popravi preidemo čim prej na starosti primerno prehrano.

KDAJ K ZDRAVNIKU
Zdravnika boste morali obiskati, če temperatura ne upade v treh dneh, oziroma preseže 39° C in jo nikakor ne morete znižati. Obisk zdravnika zahteva tudi povišana telesna temperatura skupaj z drugi simptomi, kot so izpuščaji, krči, kašelj, oteženo dihanje, močan glavobol in če je otrok mlahav, bled, slabo odziven.

VROČINSKI KRČI

Pri povišani telesni temperaturi se starši najbolj bojijo vročinskih krčev.
Vročinski krči so najbolj pogost nevrološki problem v zgodnjem otroštvu. Pojavijo se po 6. mesecu starosti in ponehajo okoli 5. leta. Otrok ima lahko tudi večkrat vročinski krč.

Krči se pojavijo, ko se vročina na začetku bolezni zelo hitro dvigne. Na nenadno spremembo telesne temperature se še nezreli otroški možgani odzovejo z vročinskimi krči. Nagnjenost vročinskim krčem je delno podedovana.

OPOZORILNI ZNALI
- otrok se najprej zelo slabo počuti, nato dobi visoko vročino in nenadoma tudi krče, ki se kažejo kot trzljaji v mišicah
- do 3 minute je lahko brez zavesti
- telo mu otrdi, oči obrne navzgor, zobe stisne
- krči se navadno končajo v dveh minutah, otrok se za kratek čas zave nato pa zaspi

ZDRAVLJENJE
Pomembno je, da otroka med krči ne pustimo samega. Položimo ga na bok in ga zadaj podpremo z ovito brisačo. Glavo mu obrnemo na stran, de se med slučajnem bruhanju ne zaduši.
Če je otrok nagnjen k vročinskim krčem, nadzorujemo temperaturo med vsakim prehladom in pri vsakem zvišanju telesne temperature.
Če se otroku telesna temperatura dvigne nad 38 C mu damo v zdravila za zniževanje telesne temperature, če se krči vseeno pojavijo damo otroku v ritko raztopino diazepama (Stesolid), ki jo je ob prvem pojavu krčev predpisal zdravnik.

Ko pride otrok k zavesti, ga je potrebno ohladiti. Z mokro krpo mu umijemo obraz, roke in gornji del telesa, nato ga nežno obrišemo. Če je vročina še vedno zelo visoka ga lahko zavijemo v vlažno brisačo.
Če krč in izguba zavesti trajata več kot 2 minuti, je potrebna zdravniška pomoč. Ob prvem napadu vam bo zdravnik verjetno svetoval sprejem v bolnišnico, kjer bodo s preiskavami ugotovili ali gte za vročinske krče ali druge bolezni (meningitis, epilepsijo,....) Tudi ob ponovnih vročinskih krčih naj otroka pogleda njegov izbran zdravnik.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 9:53:35   
eva1
JASNIKA; MIŠKa M......Ja nekatere ste pa res brihtre..ona in mož prebolevata gripo, prav tajko otrok in tak človek naj bi šel v ZD? Ne POKLIČE SE ZDRAVNIKA, KAR VSI POVDARJAJO in se nikamor ne hodi, če pa zdravnik reče da se priditre pokazat, vsa bodo sigurno dali nekam v karanteno in ne boste čakali tam med drugimi otroci! Joj sem jezna na take starše ki ob vseh priporočilih gredo z vsemi znaki gripe med polno čakalnico ljudi!!!!

Kar se tiče vprašanje o viskoki TT? pediater ti lahko predpiše voltaren svečke(mislim da je doza 2mg/TT, kar ti bo seveda pediater izračunal)...ta svečka vsaj malo pomaga..drugače pa čimveč se dojit, da ne dehidrira, in pokliči v ZD ter se posvetuj z zdravnikom!!! Pa srečno!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 9:59:10   
lillchy123
kot so ti že punce povedale.. pokliči P in mu razloži kako in kaj, pa ti bo še najbolje svetoval.
drugače so pa eni ootročki bolj nagnjeni k visoki vročini- moj jo ima v parih urah 41, dokler je nima 39 mu je sploh ne zbijamo, s tem, da mu paracetamol svečke sploh ne primejo!!
Moja sestrica pa je imela, ko je bila dojenčica že pri 38 vročinske krče...
veliko pijte, ti pa sploh, ker piješ za tri!!!

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 10:23:35   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Mima83

Joj ne morem verjet, da vedno, ko odprem kako temo da bi jo prebrala, naletim na pljuvanje ali nesramne odgovore. Jasnika to sploh ni nobena neumnost, če punca pač sprašuje kako bi otroku zbila vročino!!! Mislim!!!!user posted image  Verjetno je to Brigitin prvi otroček, je nevedna, brez izkušenj in se boji zanj... Takih komentarjev se raje vzdržite!!!!! Tega mlada mamica zagotovo ne rabi, saj je prosila za pomoč!!!!

Drži, kar je napisala Ajataja. Se podpišem!


Pod tole se pa podpišem z velikimi črkami. Sej ne morem verjet! Ženska je obupana, ne ve kaj bi, prosi za kakšen nasvet in kaj najprej doživi? Nesramnost in aroganco "pametne mame"! Da te ni sram JASNIKA!!!!!! Lahko je srat drugim, če si anonimen, a ne??

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 10:46:34   
anika87
Ko smo mi imeli virozico, je imel Nejc vročino okoli 39°, je rekla dežurna (poleg svečk, ki smo jih dobili), da ga naj kopam v mlačni vodi in, da naj ga ne oblačim preveč, seveda ne premalo, ampak nekatere mamice pregrevajo otroke.... po moje sem ga tudi jaz prej preveč oblačila za spat... user posted image Zdaj ga podobno kot sebe. 

_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 11:10:35   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

zakaj takoj k zdravniku user posted image otrok ima vročino od včeraj ne pa cel teden,otroka pri vročini ne pelješ takoj k zdravniku razen če je še kaj drugega zraven ,zbijaš mu vročino najprej doma,če pije mleko potem je tudi to tekočina se mi zdi.Če vročina res nič ne pade po treh dneh pa k zdravniku,otroka pa opazuj da ne bo preveč mlahav postal potem je to dehidracija,pa kar v kopel ga daj ,lahko pa pokličeš P za nasvet in da boš bolj mirna.
user posted image user posted image user posted image
meni je rekla P. da ko ima 3.dan vročino,naj pridem, prej pa naj probavam zbijat.

Probaj mu zbijat tudi z kopeljo.

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 1.12.2009 11:11:51 >

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 11:11:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

JASNIKA; MIŠKa M......Ja nekatere ste pa res brihtre..ona in mož prebolevata gripo, prav tajko otrok in tak človek naj bi šel v ZD? Ne POKLIČE SE ZDRAVNIKA, KAR VSI POVDARJAJO in se nikamor ne hodi, če pa zdravnik reče da se priditre pokazat, vsa bodo sigurno dali nekam v karanteno in ne boste čakali tam med drugimi otroci! Joj sem jezna na take starše ki ob vseh priporočilih gredo z vsemi znaki gripe med polno čakalnico ljudi!!!!

Kar se tiče vprašanje o viskoki TT? pediater ti lahko predpiše voltaren svečke(mislim da je doza 2mg/TT, kar ti bo seveda pediater izračunal)...ta svečka vsaj malo pomaga..drugače pa čimveč se dojit, da ne dehidrira, in pokliči v ZD ter se posvetuj z zdravnikom!!! Pa srečno!!!



aha eva, in pediater ji bo posla po mailu svecke, ane???
1 bo moral jit ponje, al kaj ti pravis?

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 1.12.2009 11:13:13 >

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 11:23:47   
aprilčica07
meni je rekla P. da ko ima 3.dan vročino,naj pridem, prej pa naj probavam zbijat.

Probaj mu zbijat tudi z kopeljo.


Isto pr nas.

Provaj mu namočit cunjo v ksi in mu s tem obložit nogice.. nam je pomagalo. pa čimprej s pozdravite-vsi!


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 11:43:56   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute
aha eva, in pediater ji bo posla po mailu svecke, ane???
1 bo moral jit ponje, al kaj ti pravis?
v določenih krajih, pride zdravnik tudi na dom.
Ko je moj brat imel visoko temperaturo (40°C) je zdravnik prišel na dom ga pogledat, ker je mami bila sama doma z njim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 12:25:08   
Angel_Tian
Res grozno, kako so nekatere napadalno pametne, če se pojavi kako tako vprašanje. Pa kr paničarite potem za k zdravniku it. Itak bo vsak zdravnik rekel, da najprej sam poskušaj zbijat temperaturo. Pa 39 še tudi ni neka groza, saj otroci veliko lažje prenašajo vročino od nas odraslih in pri njih se v bistvu vročina začne komaj pri 38.
Tako da brigita23 - poskusi s kisovimi obkladki, pa če imaš mogoče Calpol sirup.
Pa kot so že napisale, kakšna kopel (ne predolgo - bolj tuš varianta). Pa ne pregrevat otroka, tudi zaradi tega lahko dobi vročino.
Ne pustit, da te naredijo panično vse tiste, ki imajo prvega dojenčka že za sabo. Jaz tudi že imam enega pa ne paničarim za vsako figo k zdravniku.

Lepo se čimprej pozdravite vsi trije, pa mamco ali taščo tudi lahko za pomoč prosiš - naj ti malo olajšajo, če si bolj brez moči...

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 12:36:52   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: jasnika



Oprosti samo se včasih ne morem vzdržat ko pa take neumnosti sprašujete tukaj,mogoče bom res nesramno izpadla, ampak najbolje da še tukaj gor sprašuješ za nasvete, namesto da se TAKOJ spraviš z njim k zdravnikuuser posted image
ti še noben ni povedal da če ma tak visoko vročino in noče pit, ...da lahko tak otrok v zelo kratkem času dehidrirauser posted image

Kakorkoli želim vama zdravja


bolje da se vzdržiš takšnih komntarjev, nisem neumna. Za svojega otroka bi vse naredila. Drugo pa je če te zdravnik pošlje domov češ da je tako visoka temperatura normalna za gripo in naj jo še naprej zbijam z Paracentamolom. Mislim halo, prosila sem za nasvete mamic s kakšno metodo lahko še zbijamo vročino.
Bolano res. Ne bi pisala če ne bi bila tako panična in obupana. hvala


_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 12:39:08   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

JASNIKA; MIŠKa M......Ja nekatere ste pa res brihtre..ona in mož prebolevata gripo, prav tajko otrok in tak človek naj bi šel v ZD? Ne POKLIČE SE ZDRAVNIKA, KAR VSI POVDARJAJO in se nikamor ne hodi, če pa zdravnik reče da se priditre pokazat, vsa bodo sigurno dali nekam v karanteno in ne boste čakali tam med drugimi otroci! Joj sem jezna na take starše ki ob vseh priporočilih gredo z vsemi znaki gripe med polno čakalnico ljudi!!!!

Kar se tiče vprašanje o viskoki TT? pediater ti lahko predpiše voltaren svečke(mislim da je doza 2mg/TT, kar ti bo seveda pediater izračunal)...ta svečka vsaj malo pomaga..drugače pa čimveč se dojit, da ne dehidrira, in pokliči v ZD ter se posvetuj z zdravnikom!!! Pa srečno!!!



aha eva, in pediater ji bo posla po mailu svecke, ane???
1 bo moral jit ponje, al kaj ti pravis?


babica, prijatlejica, znanec, soseda.... nekdo, ki je pripravljen pomagat ... a ne???

Brigita, upam, da ste ze malo bolje in da si izluscila dobronamerne nasvete. Pocajtejte se hitro.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 13:11:16   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23





 

Drugo pa je če te zdravnik pošlje domov češ da je tako visoka temperatura normalna za gripo in naj jo še naprej zbijam z Paracentamolom. Mislim halo, prosila sem za nasvete mamic s kakšno metodo lahko še zbijamo vročino.


Sam res, te pediatri! Naš ma tud že tri dni vročino okrog 38, samo ponoči narase, pa je P rekla da če meriš v ritki, da je 38 povsem normalna temperatura...Ma sej menda ja poznam svojga otroka in vidim da ni normalen, če ma skoz ful rdeča lička, mrzle rokice in mu peče čelo! Pa jest noče, pa skoz je siten, da ne omenjam noči...če je zdrav, se ne obnaša tko. Sem tud sama mislna pisat na forum, kaj nardit, ker če pokličem P, bo spet rekla da je zdrav...user posted image   

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 13:20:26   
ledenaa
S sumom na novo gripo je JASNO  kot beli dan da ne boš šel kar do P
Se pokliče in ja tudi zdravniki hodijo na dom
marjetica če meriš  v ritki odšteješ pol stopinje
Seveda da se drugače obnaša ko je zdrav-to je logično kajne :)
Dokler otrok lepo pije,ni mlahav ipd potem ima tvoja P prav .
otrok naj doma počiva

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 13:30:02   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

S sumom na novo gripo je JASNO  kot beli dan da ne boš šel kar do P
Se pokliče in ja tudi zdravniki hodijo na dom
marjetica če meriš  v ritki odšteješ pol stopinje
Seveda da se drugače obnaša ko je zdrav-to je logično kajne :)
Dokler otrok lepo pije,ni mlahav ipd potem ima tvoja P prav .
otrok naj doma počiva



Ravno to, da noče pit je problem! Tudi ko je zdrav, noče pit nič, razen AM. In zdej je isto. A se vam zdi možno da z mlekom dobi dovolj tekočine in noče pit zato, ker ne rabi? Eni to zagovarjajo, drugi ne...tko da ne vem kaj misltuser posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 13:30:59   
ledenaa
Mleko je tudi tekočina

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
1.12.2009 13:49:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 20:43:31   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

JASNIKA; MIŠKa M......Ja nekatere ste pa res brihtre..ona in mož prebolevata gripo, prav tajko otrok in tak človek naj bi šel v ZD? Ne POKLIČE SE ZDRAVNIKA, KAR VSI POVDARJAJO in se nikamor ne hodi, če pa zdravnik reče da se priditre pokazat, vsa bodo sigurno dali nekam v karanteno in ne boste čakali tam med drugimi otroci! Joj sem jezna na take starše ki ob vseh priporočilih gredo z vsemi znaki gripe med polno čakalnico ljudi!!!!

Kar se tiče vprašanje o viskoki TT? pediater ti lahko predpiše voltaren svečke(mislim da je doza 2mg/TT, kar ti bo seveda pediater izračunal)...ta svečka vsaj malo pomaga..drugače pa čimveč se dojit, da ne dehidrira, in pokliči v ZD ter se posvetuj z zdravnikom!!! Pa srečno!!!



aha eva, in pediater ji bo posla po mailu svecke, ane???
1 bo moral jit ponje, al kaj ti pravis?


ja pa dobr..a ti bi izpostavila ves folk okoli sebe da bi šla na pregled k zdravniku, če je jasno kot beli dan, da ima  mali gripo, ki jo je dobil od staršev(pa tudi onedva jo imata)??? Pa seveda okuži pol ZD, ves folk v lekarni..pa še ene 3 vmes, ko boš zakašljala...matr nekateri gremo v lekrno sam po kakšno žaubo..a res normo vsi zboleti zaradi ljudi ki ne upoštevajo navodil stroke in HODIJO BOLNI OKOLI!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mislim..hudiča menda pa imaš koga, ki bo pomagal..pa šel do zdravnika in v lekarno...sej pol pa ni čudno da se tako lahko širi okoli...bilo koga..sosedo, babico, prijateljico..100% se nekdo najde...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: na pomoč visoka TT
1.12.2009 21:23:38   
Urska09
Obstajajo tud zaščitne maske. Se dobijo v vsaki lekarni in na vhodu zdravstvenega doma. Sem bila ravno danes tam, ker sva se z možem cepila. Pa je kar nekaj zamaskiranih hodilo po ZD. Tud moja nečakinja je dobila gripo, poklicala svojega zdravnika in šla naslednji dan k njemu v ZD. Z masko seveda. So jo vsi mimoidoči zdravniki in sestre pohvalili, češ tako se dela.

Tko da ni treba pretiravat.

Aja, pa še to: kako pa misliš, da se neguje družinskega člana, ki je zbolel za pandemsko gripo? Masko si natakneš, pa vse fajn razkužuješ (roke, kljuke, ograjo,...).

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




V katerem poskusu?
Matejčika

V katerem poskusu vam je uspelo prvič ´naredit´otroka?

Prvič (54%)

Drugič (10%)

Tretjič (7%)

Četrtič (4%)

Petič (1%)

Več kot Petič (24%)


Število vseh glasov: 484

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!