|
neplodnost, preizkave, čakalna doba,...mah vse 30.11.2009 12:52:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene punce, na vas se obračam v upanju, da mi bo katera izmed vas lahko pomagala, svetovala,.. Stara bom 21 let, z mojim že 1 leto delava na otročku, ki ga ni na spregled. Zato sva se že 2 meseca nazaj odločila, da gre on na spermiogram, ki pa je bil tak: spolni post: 3 dni količina: 0,4 ph: 8 barva: belkasta utekočinjenje: da viskoznost: 0 v smeri gibljivih semenčic - hitro: 0,35 - počasi: 0,15 vitalnost::neobarvanih-živih: 0,58 na mestu gibljivih: 0,05 negibljivih: 0,45 obarvanih:0,42 stopnje gibljivosti:2 agulintacija: 0 zlepljene glave,repi,mešano koncentracija: 38x10 (9) število semenčic: 15,2x10(6) Morfologija: -normalnih 0,18 - nenormalnih: 0,82 nepravilne glave: 0,82(pomanjš.temne,konč.) levkociti:precej bakterije:malo okrogle celice:precej imunološki test:0 testna kapaciteta: količinsko premalo za t.k. Skratka za tiste, ki se ne spoznate je to zelo slab spermiogram, kar pomeni da verjetno tukaj tiči razlog. Zato sva od ginekologa dobila napotnico za ginekološko kliniko v LJ (dr.Zorn).Čakalna doba na prvi pregled je 3 mesece. In sedaj čakava, kot verjetno tudi marsikdo od vas. Zanima me kaj bi mi ve svetovale iz vaših izkušenj. S partnerjem sva pripravljena plačati umetno oploditev (dr.Reš v Dravljah), čeprav je nama zaenkrat še nihče ni direktno priporočil. Kako poteka vse to na GK ali pri dr.Rešu. Kakšen je vaš nasvet. Kako poteka vse skupaj?....Toliko različnih informacij sem slišala, prebrala na forumih glede čakalnih dob, glede ginekologov, glede cen. Kamorkoli se obrnem dobim drugačne informacije. Verjamem da ste tukaj tudi tiste, ki imate informacije iz prve roke od različnih klinik, na napotnico, samoplačniško, čakalne dobe, preizkave, ali obstaja kakšna ovira za umetno oploditev glede na to da sem stara 21 let?....Lepo vas prosim, če se kateri ljubi malo razpisati o teh stvareh. Prečesala sem vse forume, se pogovarjala z vsemi mogočimi....in moja zadnja beseda je : Jst sm čisto zmedena Upam, da mi bo katera od vas dala vsaj tisti majhen občutek, da se mi malo razjasni v glavi, da si malo popredalčkam stvari,....ah sej verjetno nisem edina taka tukaj.... Lepo se imejte in uživajte vsak dan posebej,papa
|
|
|