|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neplodnost, preizkave, čakalna doba,...mah vse
30.11.2009 12:52:00   
Anonimen
Pozdravljene punce,

na vas se obračam v upanju, da mi bo katera izmed vas lahko pomagala, svetovala,..

Stara bom 21 let, z mojim že 1 leto delava na otročku, ki ga ni na spregled. Zato sva se že 2 meseca nazaj odločila, da gre on na spermiogram, ki pa je bil tak:

spolni post: 3 dni
količina: 0,4
ph: 8
barva: belkasta
utekočinjenje: da
viskoznost: 0

v smeri gibljivih semenčic
- hitro: 0,35
- počasi: 0,15

vitalnost::neobarvanih-živih: 0,58
na mestu gibljivih: 0,05
negibljivih: 0,45
obarvanih:0,42

stopnje gibljivosti:2
agulintacija: 0 zlepljene glave,repi,mešano

koncentracija: 38x10 (9)
število semenčic: 15,2x10(6)

Morfologija:
-normalnih 0,18
- nenormalnih: 0,82
nepravilne glave: 0,82(pomanjš.temne,konč.)

levkociti:precej
bakterije:malo
okrogle celice:precej
imunološki test:0
testna kapaciteta: količinsko premalo za t.k.

Skratka za tiste, ki se ne spoznate je to zelo slab spermiogram, kar pomeni da verjetno tukaj tiči razlog.

Zato sva od ginekologa dobila napotnico za ginekološko kliniko v LJ (dr.Zorn).Čakalna doba na prvi pregled je 3 mesece. In sedaj čakava, kot verjetno tudi marsikdo od vas.

Zanima me kaj bi mi ve svetovale iz vaših izkušenj.
S partnerjem sva pripravljena plačati umetno oploditev (dr.Reš v Dravljah), čeprav je nama zaenkrat še nihče ni direktno priporočil. Kako poteka vse to na GK ali pri dr.Rešu. Kakšen je vaš nasvet.

Kako poteka vse skupaj?....Toliko različnih informacij sem slišala, prebrala na forumih glede čakalnih dob, glede ginekologov, glede cen. Kamorkoli se obrnem dobim drugačne informacije. Verjamem da ste tukaj tudi tiste, ki imate informacije iz prve roke od različnih klinik, na napotnico, samoplačniško, čakalne dobe, preizkave, ali obstaja kakšna ovira za umetno oploditev glede na to da sem stara 21 let?....Lepo vas prosim, če se  kateri ljubi malo razpisati o teh stvareh. Prečesala sem vse forume, se pogovarjala z vsemi mogočimi....in moja zadnja beseda je : Jst sm čisto zmedena user posted image

Upam, da mi bo katera od vas dala vsaj tisti majhen občutek, da se mi malo razjasni v glavi, da si malo popredalčkam stvari,....ah sej verjetno nisem edina taka tukaj....

Lepo se imejte in uživajte vsak dan posebej,papa

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neplodnost, preizkave, čakalna doba,...ma...
30.11.2009 13:40:58   
Anonimen
Starost tukaj ni nobena ovira.

Če se vama ful mudi, pojdita k Rešu - tam sta na vrsti nekje v 14 dneh če se ne motim in greš lahko že ful kmalu v postopek.
Na GK pa potekajo stvari bolj počasi. Najprej imata najbrž posvet pri dr. Zornu (če nista delala spermiograma na GK, ga bo potrebno ponoviti).  Mislim, da preiskav pri tebi ne bodo delali, ker je očitno, pri komu so težave (če se motim, naj me punce popravijo user posted image ), tako, da boš potem dobila pošto od konzilija. To je cca. 14-30 dni, tako, da je kar hitro. DAti morata tudi kri za spolno prenosljive bolezni. Skratka, jaz mislim, da bi lahko bila v postopku že nekje maja, če ne bodo delali preiskave še pri tebi.

Vem, da se ti zdi maj neskončno daleč, ampak verjemi, da gre hitro. user posted image Sem bila lani v tem času na istem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2009 16:20:44   
tecnobica
Kako pa to, da sta dobila dr. Zorna? A si sama zahtevala njega? Jaz sem bila pri dr. Šalamun, in sem dobila datum v roku enega tedna.

Glede na tvojo starost pa ne bi še plačevala pri dr. Rešu, mogoče je bolje prišparat tistih dobrih 1000€, pa raj počakat par mesecev.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2009 18:28:45   
Anonimen
tecnobica, pri dr. Zornu zato, ker je androlog.

Kdo je naročen k Zornu? Ti ali partner? Ker če je partner se lahko ti naročiš pri kakšnemu drugemu zdravniku (mogoče dr. Šalamon), kjer boš prej na vrsti. In pri njej že vse preglede poštimaš in čakaš samo še androloga. Potem pa samo na konzilij.

(odgovor članu tecnobica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2009 7:30:06   
Anonimen
Hvala vsem, ki ste si vzele malo časa in mi odpisale na moja vprašanja.

Naj povem da sem klicala dr. Reša v ambulanto in so nas naročili konec januarja ( 2 meseca čakalne dobe na prvi posvet in pregleduser posted image Če bi pa prišli samoplačniško na pregled pa 10 dni prej, kot če gremo na napotnicouser posted image

Spermiogram sva delala na GK 2 meseca nazaj, ki pa ni bil obetaven.  Čeprav sem se z g. Pušenjakom pogovarjala pa je rekel, da če bi bil volumen vsaj 3 kraten, spermiogram sploh ne bi bil tako kritičen. Kaj to pomeni pa ne vem, da b bila možnost zanositve v 10ih letih' hmm..res ne vem

Pa tudi ne vem, če je tak izvid dovolj da naju pošljejo na umetno oploditev. Ali nama bodo rekli da možnost obstaja da naj še poskušava, že ki sm jst tako mlada?user posted image

Aja dr. Zorna sva dobila, ker naju je moj ginekolog k njemu poslal zaradi partnerjevega spermiograma. Tako da ...ja 3 mesece čakava.

Res ne veva kaj narediti in po kateri poti in na kateri kliniki bi šlo hitreje. Za dr. Reša morava čakati še dva meseca( samoplačniko), dr.Zorna pa 1 mesec(2 meseca že čakava). Kaj naj narediva, katero pot naj ubereva? Če odpoveva konec decembra prvi posvet pri dr.Zornu grem lahko jst do mojega ginekologa in ga prosum če mi da drugačno napotnico in sicer za dr.Reša in ne za dr.Zorna..moj ima pa itak splošno napotnico. Tako, da bi lahko imeli tudi prvi pregled in posvet pri dr. Rešu konec januarja preko napotnice, če se seveda odpoveva GK (dr.Zornu)

Res ne veva kako naj se določiva,...potrebujem vaše nasvete iz prve roke.

Lep dan vam želim,papa

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2009 9:13:21   
mlinčka
Pozdravljena!

Če imaš posvet pri Zornu čez en mesec, ga nikar ne odpoveduj! Sploh, ker sta že 2 meseca čakala nanj. Pri Rešu je verjetno zdajle malo več za čakat zaradi iztekanja leta pa prazniki so vmes. Tale posvet skratka spelji, sploh, če imaš že napotnico zanj, pa se lahko po njem dokončno odločiš, kam. Boš imela več informacij pa bo odločitev verjetno vsaj malo lažja.

Glej, mislim, da morata malo ustaviti konje user posted image . Pa to mislim popolnoma dobronamerno! Vem, da vaju skrbi, vem, da je želja močna, ampak nima smisla z glavo skozi zid. Vsekakor pa ne bezlaj iz enega konca na drugega samo zaradi tega, kje bo prej. K sreči si res še zelo mlada in žal boš to veliko preposlušala (jaz sem bla 26, ko sva začela okol dohtarjev zaradi tega hodit pa sem do 30. leta vsakič, ko sem bla tam, to poslušala user posted image ), ampak resnično ni potrebe po hitenju. Naj vaju pogledajo, povejo, kake so opcije in potem veselo dalje user posted image ! Srečno!

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2009 9:31:46   
Anonimen
tudi jaz se strinjam z mlinčko. Počakaj Zorna.

Vem, da te nervira, ko ti kdo reče, da si še mlada, da imaš še čas, da ne hitet... Tud mene, ker sem samo malo starejša od tebe.user posted image

Ampak enostavno je res! Meni se je tudi precej mudilo v prvi postopek (april/maj), potem sem komaj čakala september, da bi šla spet v akcijo. No, pa se je nekaj zalomilo in sem potem hotela štartati šele novembra. In so mi na UZju odkrili cisto in sem morala počakat dva meseca, se pravi do januarja. Pa ni hudo.. Poskušaj malo pazit na prehrano, pa malo več se gibaj na zraku.. Poskusi si tako zapolnit tisti čas vmes!

(odgovor članu mlinčka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
1.12.2009 16:09:42   
latka

Kot sem že večkrat omenila, sva marca naročena na prvi posvet v Mb v ambulanti za neplodnost, pa bi vas prosila, če mi razložite, kako poteka prvi razgovor in kaj sledi po tistem!Glede na to, da imam jaz neprehodne jajcevode in tudi možev spermiogram ni ravno ok, kaj bo sledilo v tem primeru, in ali je možno, da bova dokaj hitro prišla na vrsto za umetno oploditev po teh izvidih?Prosim če mi razložite in mi dajte kako lepo novico in upanje ter mi polepšajte te dolge mesece!
Lep pozdrav pa čim več !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Oskar, Adam, Izak ali Manuel
TLF

Katero ime bi izbrali za sina?

Oskar (17%)

Adam (5%)

Izak (15%)

Manuel (9%)

nobeno (54%)

vseeno (1%)

Število vseh glasov: 551

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!