nananaja -> RE: socialna podpora in starševsko nadomestilo (10.12.2009 0:04:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Ja tole, če te zaposli zananec, ki ima d.d., bi bila itak najboljša in najenostavnejša varianta. Pri gospodinjski pomočnici, se mi zdi, da sem nekje prebrala, da te ne more zaposliti starš ali sorodnik - ni pa to preverjena informacija. Delovno mesto naj bi se po pravem razpisalo 15 dni preden te zaposli, čeprav midva s tastom sva naredila tako, da je potrebo po delavcu dal tisti dan, ko me je zaposlil, pa ni nihče nič kompliciral. No - znanec, ki ima d.d., te bi isto zaposlil za določen čas (recimo 3 mesece - v glavnem tako, da se pogodba izteče med porodniško) in če te zaposli za minimalno plačo in samo nekaj dni preden nastopiš porodniški dopust ima istosamo cca. 11 eur stroškov na dan, od dne, ko nastopiš porodniški dopust (kar je obvezno 28 dni pred PDP), pa nima več niti centa stroškov s tabo, potem se pa itak med porodniškim dopustom izteče pogodba in te enostavno odjavi in je to to. Znanec naj te zaposli za eno leto, da ti med porodniško ne bo potrebno letat in urejat zavarovanja na CSD, on nima nič več težav. Jaz sem se samo formalno zaposlila pri sp. Brez problemov. Vse je po zakonu. Pa po porodniški imaš še 3 mesece nadomestila na zavodu za zaposlovanje.
|
|
|
|