|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 7:59:29   
Natka85
Pozdravljene!
sinko mi je star 8 mesecev in do zdaj je bil zdrav.vceraj pa mu je začelo z noska tečt,malo tudi kiha in kašlja.ponoči smo malo bolj slabo spali,ker ga je nosek jezil.
kako naj mu sama pomagam?ali ga naj k zdravniku peljem?
drugače pa vročine nima in razpoložen je kot ponavadi.
hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 8:02:49   
tikatonka
Jaz ga k zdravniku še ne bi vozila, ker tam pa res lahko pobere še marsikaj. Čimvečkrat mu sčisti nosek z fiziološko pa veliko naj pije.

_____________________________

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

(odgovor članu Natka85)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 8:17:41   
zmajaz
Dokler nima vročine ni potrebe hodit k zdravniku. Lepo čistit s fiziološko, če nosek ni zelo poln, bo verjetno dovolj če našpricaš s fiziološko v pršilu (kaka Nisita ali Aqua maris), če boš pa videla, da to ne pomaga, pa kar lepo kupi pol litra fiziološke in eno (najmanj 10 ml) brizgo, pa otroka nagni nad umivalnik in v vsako nosnico v več obrokih sprazni po 1 celo brizgo, po potrebi tudi več, pa boš videla da bo šlo čuda packarije ven. Pri 8-mesečnem lahko tudi že uporabiš Operil za otroke (vsaj zvečer, preden gre spat) - čeprav ti bodo v lekarni verjetno rekli, da ne, ampak eni pediatri rečejo, da se lahko da že od 3. meseca, je pa treba nosek vlažiti, da ga operil ne izsuši preveč. Jaz ga uporabljam pri našem nekje od 6. meseca, pa ni nobenih problemov.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 30.11.2009 8:20:58 >

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 10:43:04   
Naja31
Verjetno tudi ti nehodiš k zdravniku zaradi prehlada.

Če bo imel vročino nad 38,5 jo zbijaj s calopolom. Če vročina traja 3 dni, k zdravniku. Če imaš občutek, da ga kaj boli (ušes), k zdravniku. Če bo težko dihal, k zdravniku.


Če pa ima samo poln nos, pa res ni treba k zdravniku hoditi.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 10:47:04   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
Če bo imel vročino nad 38,5 jo zbijaj s calopolom.


Calpol je meni kr neki no - nobenemu od mojih otrok do zdaj še nikoli ni pomagal NIČ. Ta mali je imel zadnič 39,4 vročine, sem mu dala Calpol in čez 1 uro je še kar imel 39,4. user posted image  Enim pa sicer pomaga - samo mojima dvema žal ne.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 10:54:46   
Alenka-8
Naredi mu inhalacijo iz kamilic. Kar po domače - v loncu skuhaj kamilice in ga drži nad soparo. Pa pazi, da ga ne opečeš. Ko pa se kopate, pa tudi naredi malo bolj soparno kopalnico.
DRugače pa, kot so punce že rekle - noska čistit s fiziološko, vročino se zbija nad 38,5 (Paracetamol svečke v ritko). K zdravniku pa zaradi prehlada res ni treba.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 13:18:50   
tasa_m
Mi smo delali inhalacije in zvečer smo ji p lonec dali pri posteljci, ko je šla spat. Drugače pa čim več z fiziološko čisti nosek.

Pa user posted image user posted image vam pošiljam..

(odgovor članu Alenka-8)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 14:16:06   
Anonimen
Zaradi svečke iz noska pa res ne k zdravniku no.
Večkrat na dan mu nosek spiraj s fiziološko in če samo s tem ne bo šel smrkelj ven, uporabi še aspiratorček (najbolje onega za na sesalec). Pa zvečer zavri liter vode in daj notri žlico kamelic pa pol žlice timijana in to vri 10 minut, potem pa postavi poleg posteljice. Mogoče mu lahko tut ležišče rahlo privzdigneš, da se mui nosek ne bo tako hitro zabasal ...

(odgovor članu tasa_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prvič prehlajen-kaj naj?
30.11.2009 14:25:24   
Natka85
hvala vam za nasvete...
drugače pa je trenutno kar dobro,razpoloženje je glede na prehlad odlično.še kar dobro je spal,pa jedel je rad tak kot ponavadi.trenutno pa se veselo igra.
ker sma pač prvič "bolana" nisem vedla kaj naj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?