Duda, namesto vedno le manj bi jo imeli vedno le več (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

kallia -> Duda, namesto vedno le manj bi jo imeli vedno le več (30.11.2009 7:43:35)

Stari smo 22 mesecev. Od vedno imamo dudo samo za spanje, pa seveda takrat ko smo bolni in nikoli nismo imeli problemov s tem. Vedno smo jo pustili v postelji in čez dan se niti spomnil ni nikoli nanjo. Zadnji teden pa je postal obupen. Vedno bi jo imel po ustih, kar naprej prosi zanjo, ker mu jo nočem dati, seveda joče, večkrat dnevno stoji pred vrati sobe in jo hoče imeti. Sploh ne vem zakaj se je zdaj to začelo dogajat. Namesto, da bi jo imeli vedno le manj, bi jo on imel vedno le več časa.

V vrtcu jo ima samo za spanje, sem vprašala vzgojiteljico in mu je ne dajejo čez dan, je pa možno, ker so v skupini tudi mlajši od njega in jo imajo tudi čez dan, da jo zaradi tega hoče imeti tudi on.

Drugače se pri nas doma ni nič spremenilo, kar bi ga ''iztirilo'', v vrtec hodi zelo rad in brez joka, popoldne ko ga pridem iskat, se mu niti domov ne mudi, bolan zadnje čase tudi ni bil nič. Res ne vem več kaj.

Enkrat do dveh let sem mu jo hotela vzeti, ampak če to naredim zdaj, bom najbrž naredila le slabše. In verjamem, da bo tudi vsak dan le težje odvajanje od dude. A jo kar ukinemo, ker to res že presega vse meje, popolnoma se je spremenil, tudi trmarit se je začel in hoče vse ukazati. Ali naj počakam še kakšen mesec z odvajanjem?

skuštrana -> RE: Duda, namesto vedno le manj bi jo imeli vedno le več (30.11.2009 8:24:00)

Pri nas je bilo isto, L je pri 2 letih hotela dudo non stop, pa ponoči se je zbujala in jokala ker je ni našla..
Mi smo jo ukinili, bzez velikih problemov in travm, 3 dni pa smo bili na konju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vaney -> RE: Duda, namesto vedno le manj bi jo imeli vedno le več (30.11.2009 8:40:34)

Meni je šla duda tudi že pošteno na živce, ker je ponoči ni našel in je začel klicat dudi, dudi in sem morala vstajat zaradi te dude. Čez dan je niti ni pogrešal, če je ni videl, drugače bi pa kar cmokal. Zadnjič, prejšnji teden, jo je pa pregriznil ponoči in mi je bilo bedasto pri 22 mesecih kupovat novo dudo, pa še nobena, razen točno tiste, ni bila dobra in sem jo vrgla v smeti še isti dan. Pa kar bo, bo. Razložila pa sem mu, da mu jo je pojedla naša psička (ki itak vse poje). Prvi večer se je okrog 23h zbudil in začel jooookat, trajalo je 10 minut in je zaspal nazaj. Pa naslednjo noč še 1x za 5 minut joka, sem mu povedala, da mu je dudo kužika pojedla, ga pokrila, pobožala in je zaspal nazaj do jutra. To je bilo to. Od takrat se zaradi dude več ne zbudi, tudi v vrtcu smo jo še isti dan ukinili in odnesli domov. Če pa ga kdo vpraša, kje ima dudo, pa reče "dudi hov hov am" in s tem je problem rešen. Jaz bi jo na tvojem mestu vzela takoj (z eno dokaj verjetno razlago pač) in se psihično pripravila na kakšen dan sitnarjenja, iskanja dude in mogoče zbujanja ponoči. Ampak verjemi, je vredno.

mateyka -> RE: Duda, namesto vedno le manj bi jo imeli vedno le več (30.11.2009 9:06:00)

čisto možno da zatoo ker vidi druge otroke. naša se je sama odvadila dude pri 2h letih, se pa spomni nanjo vsake toliko in to takrat ko sreča kake dojenčke čez dan - z dudo seveda in tudi komentira, da majo oni pa dudico in da (bi/jo ma) ona tudi (neki v tem smislu v glavnem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). jaz jo sicer dam kdaj (zvečer - sabo jo nikoli nimamo), samo takoj ko jo spusti, roma izpred oči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley17.gif[/image]

naja78 -> RE: Duda, namesto vedno le manj bi jo imeli vedno le več (30.11.2009 9:37:39)

pri nas je bilo isto.začel je trmarit,izsiljevat,....tudi pri teh mesecih nekje.no pri 3 letih mi je poču film,dudo smo odvzeli,3 dni je bilo bolj tko-tko,potem pa dobro.
starejši bo,težje bo.sicer pa je odvisno od karakterja,ti ga najbolj poznaš.ene zlahka prepričaš da so veliki,naj jo dajo mucam,jo odnese balon,....no pri nam ni palilo.smo naredili AMEN in je zdaj mir.tudi umiril se je,je bolj vesel in zadovoljen.se pa še spomni in zdej ko jo ima mami spravljeno jo bomo dali dedku mrazu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.11.2009 15:41:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]