vaney -> bolniška,dopust,porodniška-je monžno? (30.11.2009 5:23:28)
|
Živjo. Zanima me sledeče; trenutno sem na bolniški (že 3 mesece) pred porodniško. Porodniško naj bi nastopila sredi januarja. V službi mi je ostalo še 4 dni letošnjega dopusta, po novem letu pa dobim še okrog 30 dni novega. Ker se bom v službo vrnila šele leta 2011, prenesem pa lahko samo 10 dni starega dopusta, ne bi rada, da mi 20 dni dopusta propade. Zanima me, če lahko jaz bolniško prekinem in grem konec decembra na dopust, do novega leta porabim starega, po novem letu do nastopa porodniške pa novega. Delam v vzgoji in izobraževanju. Ko sem to omenila zadnjič tajnici, me je samo debelo gledala in je rekla, da ji sploh ni jasno, zakaj bi to rada, da ne vidi smisla v tem in da glede na to, da so namesto mene vzeli za čas moje bolniške in porodniške drugo delavko, to tudi ni možno[sm=zmeden.gif], ker ne morejo obrazložiti dopusta, če je pa delavka na delovnem mestu[sm=zmeden.gif]sploh ne razumem. No, jaz pa bi rada porabila vsaj del dopusta, ker izplačali mi ga sigurno ne bodo, pa še plača je potem malo večja in vsaj tiste 3 tedne ne bi bila "obsojena" na bivanje med 4 stenami zaradi bolniške in bi si še kaj nabavila, uredila za bebiko. Torej, je možno ali ni? Hvala.
|
|
|
|