vodene koze in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

biga -> vodene koze in nosečnost (29.11.2009 12:25:51)

A je lahko nevarno za nosečnico? Moja mami ni sigurna, ali sem jih v otroštvu prebolela, danes smo pa povabljeni na kosilo k tašči, kjer je tudi njena vnukinja z vodenimi kozami. Če ne bi šlo tudi zame, bi verjetno kar šli z mojim 2,5 letnim sinkom, ker je menda dobro, da jih čim prej preboli. Sicer pa tudi ni nujno, da bi jih dobil.

K_a_t_i -> RE: vodene koze in nosečnost (29.11.2009 13:00:45)

nevarno je

Ileus -> RE: vodene koze in nosečnost (29.11.2009 14:15:39)

Če jih nisi prebolela, je lahko še kako nevarno! Saj verjetno si jih, ampak raje ne tvegaj, ni vredno!

nokiamb -> RE: vodene koze in nosečnost (29.11.2009 22:57:33)

Ja! seveda je nevarno, saj se lahko prenese na še nerojenega otroka.
Ko si noseča si pa še posebej dojemljiva za te viruse!
Jaz sem dobila vodene koze v 7 tednu nosečnosti in hvala bogu
jih otrok ni dobil preko mene, ker je bila nosečnost še tako zgodnja...
in ker sem imela tudi ogromno ''sreče'' se temu reče  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LP

naja78 -> RE: vodene koze in nosečnost (30.11.2009 9:17:45)

glih fajn ni.prav v prvih mesecih in čisto na koncu,ob porodu.baje pa je več mnenj.moja kolegica jih je normalno prebolela v nosečnosti,noseča je bila cca 30 tednov.
fajn je če veš.kako boš vedla?? daj se testirat,naj ti v laboratoriju vzamejo kri na norice ki in jo potem odnesi na mikro.lahko kar sama.tako boš mirna in boš 100 posto vedla.
jaz pa vsekakor ne bi šla na obisk.j.ga.tako je.

endrina -> RE: vodene koze in nosečnost (30.11.2009 12:31:27)

No jaz na tvojem mestu ne bi tvegala.
Vodene koze odrasli veliko težje prebolevamo kot otroci.
Razvije s ti lahko celo v herpes pasavec, ki pomeni vnetje živca, kar ne izgine bolečina 6 mesecev Vem kako to izgleda, ker ga je dobil tast in je trpel ko kristus. Poleg tega pa lahko vodene koze imaš tudi po notranjosti telesa, ne samo zunaj na koži. Klinc pa kosilo. Men bi blo bolj važno tvoje zdravje in zdravje nerojenega otroka. PA saj ti nima kdo kaj za zamerit, če ne boš šla.
Je pa kolegica ugotovila, da je prebolela vodene koze tako, da je šla v arhivo zdravstvenega doma iskat svojo otroško kartoteko, pa je not pisalo, da jih je prebolela. TAkoj je bila pomirjena.
Ko sem jaz bila prvič noseča je k nam prišla ena na obisk, ko je imali imel ustno slinavko. Po ustih je imel afte, da joj. Sem kar zginila v zgornje nadstropje ko je povedala kaj ima. Pa še nalezljivo je, šmenta no jaz pa visoko noseča, ona pa je tako z malim hodla okrog, da bi jo lahko na luno vstrelila.Eni so res smotani no, da hodijo z bolanimi otroci naokrog. Glih kar sem si želela na koncu nosečnosti bi blo, da bi še tega hudiča kje fasala.

Srčica32 -> RE: vodene koze in nosečnost (25.1.2010 21:17:23)

Pozdravljene!
sem v 6.tednu nosečnosti in mali mi je iz vrtca prnesu koze [sm=smiley13.gif]...sama jih nisem prebolela in me pošteno skrbi kaj se lahko zgodi če jih dobim?!Tudi če grem at kri in mi ugootovijoda nimam teh proti telesc kaj temu sledi(splav)...sem prebirala mal tle na netu in piše od vsega,da ni panike ,do splava,tako da sem res čist adijo....

vsakega vašega odgovora in nasveta bom zelo vesela![sm=nosecka.gif]

Stran: [1]