|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   JULIJKE
20.6.2005 6:57:02   
CIPRESA
Dobro jutro!!!

jaz sem že pokonci in sedaj me čaka pospravljanje pa polnjenje omar. Končno sem dobila kuhinjo in sedaj sledi seljenje vsega v spodnje stanovanje.

Danes sem pogledala trakec in tam piše še36 dni do konca :ups::ups::ups: me je kar malo zmrazilo kmalu bomo mamice in kmalu se bo začelo pa jaz sem še med zadnjimi, vse ostale ste kar pred mano, če seveda ne bo šlo kaj narobe, in bomo prej z našimi sončki.

Sem pogledala slikice od Bobka njenega malega Aneja, pa sem kar jokala zraven ful lepe slikice in komaj čakam da dam tudi jaz svojega na svoj trebušček in ga tkole gledam kako bo spal.

Drugače pa moje noge ni da bi govoril groza mi zatekajo pomoje samo od te vročine in pol jih hodim hladit z mrzlo vodo. Zvečer me bolijo kot :hudicek: mislim da to zaradi tega ker sem res sedaj veliko na nogah. Upam da nebo to kaj vplivalo na našega :duda: pa saj si vsak dan merim pritisk in je čisto vredu pa tudi urin je O.K. tko da ni panike s tem zatekanjem.

Aja pa še nekaj drugi teden na pregledu mi je rekla da me bodo priklopile na CTG in pa da bom mogla tokrat dat urin kar tam sestri. A katera ve kaj to gledajo??' Ker prej sem mogla to dajat v laboratorij zjutraj kateri drugi dan pa so pol prišli izvidi sedaj bom mogla dat pa to pri njej???? Me prav zanima zakaj.

Uf sem se pa razpisala!!! Se še kaj pišemo danes.
LP CIPRESA :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   JULIJKE
20.6.2005 7:55:32   
PBJ
Ja, CIPRESA, potem pa boš danes polno zaposlena:sloncek:...ampak je to eno fajno delo, ko je kuhinja nova...samo vmes kaj počivaj,da bodo nogice manj obremenjene. Jaz imam tudi spet tako otečene, da samo teniske in še ene čevlje za nataknit lahko nosim... ne vem, kaj naj še naredim. Verjetno bo to res od vročine. V petek imam G in potem paniko zganja okoli tega, tako da ji še jaz rečem, da pač ni tako hudo. Moram do takrat noge malo "k sebi" spravit;)(ananas, bučke,....še kaj?).
Spala sem pa zaniiiiiiiiiiiič. Krči, sparina, WC, potem pa je še moj začel smrčati, pa sem imela:hudicek:.
Jaz zmeraj dam urin v malo posodico in nesem k sestri. Potem pa zdravnica v ordinaciji na vsakem pregledu pogleda urin (menda ima neki test)in pove, če je vse ok, če je voda čista.
Mi je že vroče pa še rahlo slabo in grem malo na balkon po sveži zrak.

Držite se.:rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   JULIJKE
20.6.2005 7:57:45   
PBJ
CIPRESA, a nisi rekla, da boš kuhinjo poslikala??

Že tečnarim:)-:)

Lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   JULIJKE
20.6.2005 8:23:05   
Talči
Dobro jutro!
Jaz sem malo prej prilezla iz postelje. Danes imam g in se bom morala počasi odpraviti.
Cipresa, JUHU za zmontirano kuhinjo! Pa si le dočakala...
Kar zadeva urin: tudi jaz sem vedno dala urin na WC kar v mali lonček in potem je sestra z nekim testom (prašek ali trakec, ne vem točno) preverila, če je vse o.k. Nikdar nisem šla dati urina v laboratorij. Kri pa mi vzamejo v ponedeljek ali v torek (danes mi bodo, še zadnjič) in potem spravijo v laboratorij (ki je tam kar blizu), čez nekaj dni pa pokličem za izvid. Tako mi ni treba nikjer dodatno čakati, samo toliko, kot pač čakam pri G.
Ni mi jasno, kako sem čez vikend dobila zraven 2 kg. Mogoče me spet malo prebava jezi, ampak 2KG?
Zdaj jih imam +14 :((.
Počasi čutim tudi jaz, da mi noge in prsti na rokah nekam naraščajo in se debelijo... upam, da ne bom taka revica kot ste nekatere ve.:zmeden:
Včeraj zvečer sem oprala prvi stroj plenic. In zdaj je cel balkon v belem. Danes pa bom verjetno likala. Se je že začelo... kak fajn.
Cipresa, jaz sem še malo za teboj, imam še 40 dni, tako da sva skupaj med tazadnjimi. Ampak nikoli ne veš, kdaj te preseneti...
Pridne bodite (kar tako zmeraj ste).
LP
:nosecka:Talči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   JULIJKE
20.6.2005 8:48:17   
CIPRESA
Ja obljubim vam da bom poslikala (bo poslikal moj :love: se malo bolj spozna na to) kuhinjo takoj ko bo čas.

Talči zaradi KG jaz jih imam že +16KG NORO pa nevem kam grejo po pravici povedano res ne. Ker če je vse to bolj kot ne voda, potem imamo že morje doma mi ni potrebno hodit na primorsko.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   JULIJKE
20.6.2005 9:06:42   
Anonimen
Jutro :rozica:
Danes se tudi jaz malo javljam :bravo:
Se pa moram považit, da imamo mi SAMO 18 days to go 9nebesa
Komaj že čakam!!
Moje kile so precej nespremenjene +12 je že kar nekaj časa...malo niha...pa glede na to, da imam prebavo precej super (3x na dan), je tole kar okej.
Zatekam pa ne več pretirano, ker tud delam nič več ne.
Zdej sem se odločila, da tud avta ne bom več vozila :bravo: kaj pa če me zagrabi sredi Celovške, pol pa panika :)-
KOmaj čakam...bi pa tudi jaz Julijka najrajši postala JUNIJKA :ups:
Cipresa, čestitam za kuhinjo...pa tud jaz čakam na slikce :)-
Bobkov Anej je pa cortek...uf uf še malo, pa bomo tudi mi eno tako štruco pestvali 9nebesa

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   JULIJKE
20.6.2005 9:41:26   
Meceno
Dober dan

Bobek05 bo kmalu doma z tem prelepim :angel:, ko takole gledam bi tudi jaz že imela bebico v rokah 9nebesa

Ma ne vem no, mami me prosi naj se kaj oglasim v KK, dokler še sama nisem mamica, mislim da jo nekaj tišči oz bi rada hščerkico še zadnjič pocartala, pa da pri njej zaspim ,...SEM PAČ ZADNJI OTROK ,....
Bojim se ker nama full vpliva polna luna da nebi jaz kakšne popadke dobila,....Sicer bi lahko mami prišla gor, samo tukaj je še mojih pet nečakinj oz en nečak, pa tete in strici,... VSI BI ME RADI VIDELI ,...

V glavnem, če grem v KK se lahko zgodi da me kakšna dva do tri dni ne bo na RR, če pa se ne javim niti peti dan, sem pa veste kje ne ? :)-:)-:)-

Kilogrami so + 12,5 sicer danes:bravo:, včeraj so bili +14:)- ,
se sploh ne sekiram, bo že potem bolje, obseg trebuščka je že 101cm :bravo::bravo::bravo:
celulit prisoten, strije prisotne vendar te ziher niso z mano prisebne :)- , zatekam niti ne ,obcasno imam trdi trebuh, pa če veliko skačem na okoli me začne tiščati navzdol, pa vsake toliko časa ne morem hodit ker mi kolek zašteka :)-

To je to :nosecka::nosecka::nosecka::nosecka:

Cipresa ti priporočam da lepo na izzi pospravljaš, meni morejo priti še na omarico desko našraufat, da bom imela končno previjalno, žal pa se nisva z :love: nič slikala, je moj posodil prijatelju v soboto digitalca, ko se bom, vam sporočim ,...

Lp Meceno

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   JULIJKE
20.6.2005 10:03:18   
malika
Joj ste videle, še rouzi nas je zapustila; bemtiš vedno manj nas je. Jaz tudi že prav komaj čakam, da vidim tega mojega brckota. Pregled imam v sredo in sploh nimam veselja it, ker moje gin ni in jo nadomešča en tredpotopen gin, ki bi moral bit že najmanj 30 let v penziji. Pa še tečen je in prav nič ga ne smeš vprašat, ker takoj pop...

Naš bebek se je kar precej umiril in tudi trebuh imam več ali manj skoz trd, pa tudi ogromen. V soboto sva se primerjali s sestrično, ki ima isti dan rok kot jaz in sem proti njej videti, kot da imam dvojčke. Pa saj bo.

Imena še vedno nimamo, zdaj sva nekak prišla na idejo Tomo ali Tomas; klicali pa bi ga Tomi. Ne vem!!!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   JULIJKE
20.6.2005 10:21:20   
Grascakinja
Ojla, vse moje somesečnice :nosecka:,

da se vam še jaz pridružim:

Kile +12 (od kod kar naenkrat???? :zmeden: čez vikend???), buša je 1 cm manjši :zmeden::zmeden::zmeden: (se je spustil dol), gležnji pa strašansko otečeni, ni za govort :grrr:. Pa ne sam gležnji, tudi cele noge imam ful težje in napihnjene, sploh si nisem podobna. Obujem tudi jaz samo ene natikače še, pa še to ne vem, kako bo. :((

Ta vikend smo betonirali in jaz sem spet bila taglavna kuharca za 12 folka, madona, komaj sem preživela :(. Dobro, da sem se včeraj malo spočila. Danes imam pa likanje in malo pospravljanja na sporedu.

Vozit se je tudi meni mal kriza, nikol ne veš. Konc koncev je samo še 17 dni :bravo: do naše štručke :duda:! Grem samo po bližnjih opravkih, tisto kar je nujno (čeprav sem v soboto v šparu "nujno" napolnila voziček do vrha).

Cipresa, lepo si poštimaj kuhnco, ko si jo končno dobila :bravo:, potem se pa nehaj naprezat zaradi sebe in zarad gležnjev, kar velja tudi za ostale (in mene). V MATERINSKI ŠOLI SO REKLI, DA JE TREBA PRED PORODOM POČIVAT!

Aja, KAJ ODVAJA VODO IZ TELESA?
- BUČKE
- ANANAS
- ŠPARGLJI
- LUBENICE IN MELONE
- ČAJ IZ NJIVSKE PRESLICE
- ZELENI ČAJ
- držanje nog v luft
- mrzli obkladki ali kopeli

Sam kolk to pr nosečkah v 9 mescu tzaleže, je pa drugo....

Malika, meni je tvoj izbor (Tomas) všeč, ful se mi dopade tudi ime Tomaž in bi ga z veseljem dala mojemu sončku, če bi bil fantek, samo nerodno je, ko ima to ime že moj možek....:ups:

No, saj se še kaj beremo, ne? Bodite v cvetju :rozica:!

Pupa:rozica:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   JULIJKE
20.6.2005 10:24:00   
Pia73
:rozica: Hojla! :rozica:

Pa še jaz malo po kratkem premoru. Čez vikend se ni bilo časa oglašat. Se toliko dogaja. Sva bila s tamalim v soboto v kinu in v nedeljo smo bili cel dan bolj ali manj odsotni, je tast praznoval roj. dan pa smo imeli piknik, pa jaz sem še preostale škatle s cunjami ipd. od starejšega pregledala. Nekaj stvari sem zmetala stran, veliko cunj za punčko sem že včeraj odpeljala stran, ker mi jih je sestra dajala sedaj pa jih ne bomo rabili,.... In potem še doma cel kup opravil,.. Danes pa bom bolj na easy!

Sicer pa imam jaz še 32 dni do konca, po zadnejm UZ pa 35 dni! :bravo: Saj bo, že komaj čakam!!! 9nebesa

Jaz sem pa danes super spala. :bravo::bravo::bravo: Samo 1x ali 2x sem šla na WC. Verjetno zato, ker se je čez noč kar fajn ohladilo, to kar pomaga. Predvčerajšnjim pa skoraj nisem spala. :(

Napovedujejo pa nore temperature, v sredo do 30 stopinj,... :(( Ta bo huda po mojem,..... Jaz pa moram vsako popoldne ven po sina v vrtec, pa potem še biti par ur zunaj,... Saj bo! Vse mine na koncu.

Glede urina; meni pa za vsak, ko mam pregled, da sestra tak listek na katerega se moram polulati, kot nekakšen test izgleda, ki potem spremeni barvo in ta test potem pokažem sestri. Za sedaj je bil test še za vsak v redu! :bravo:

Noge pa meni skoraj ne zatekajo. :bravo: Kg pa najmanj +16 kg, obsega pa je bil nazadnje 114 cm.

Aja, še tole, pravljica zadnjič sva se pogovarjale za presnemavanje iz VHS kaset na DVD-je. Sem moža vprašala, če imajo še kakšno drugo šrev. - stacionarno pa mi je dal tole: 03/7810254. Delajo pa popoldne.

Skratka julijke imejte se! :rozica::rozica::rozica:

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 35t 3/7

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   JULIJKE
20.6.2005 11:06:12   
LONA13
:bravo:Dober dan:bravo:
Kot ponavadi vedno zadnja, celo noč nisem spala, zjutraj pa vstat nisem mogla :((:((.
Sicer pa - only 19 days to go :bravo::bravo:. Tud jest bi že rada pestvala mojga :duda:.

Zdravstveno stanje je kr uredu kg + 22, obseg trebuščka 102 cm, pa vsi mi že govorijo,da se mi je že spustil trebušček - a potem kej kmal rodiš!????

Zdej grem mal pozajtrkovat pa pospravit, potem se pa še pišemo.

Lp, Lona

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   JULIJKE
20.6.2005 11:41:59   
Talči
No, sem že nazaj od G.
Rekel je, da je vse o.k. Materinični vrat je dolg 2,5 cm, vse še lepo zaprto, posteljica spredaj, nič spuščena, mali pa naj bi imel 2460g, kar pomeni, da je v cca 3 tednih pridobil 600 g. Dobila napotnico za porodnišnico in nalog za prevoz (za rešilca od doma do porodnišnice).
Vprašal, če mi noge kaj zatekajo - niti ne, samo podplati me bolijo in prste na rokah imam bolj trde, pa je rekel, da je to normalno.
Torej, moj :duda::modri: pridno raste, tak da mi je zdaj bolj jasno, od kod tistih +14kg. Pa celo nič me ni kregal, ker sem v 3 tednih dobila zraven 2 kg. Prej pa me je za 5 tednov, ko sem dobila 3 kg dvakrat zaporedoma kregal. Zanimivo...
No, tak, naslednji pregled šele čez 3 tedne, nič bolj pogosto zgleda da ne bo naročal. Potem pa tak gre na dopust, tak da bom morala verjetno v porodnišnico na naslednje preglede. Če pa bi bile težave, je rekel naj seveda pridem prej kot v 3 tednih.
Se še kaj javim...
LP
Talči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   JULIJKE
20.6.2005 11:45:04   
Talči
Še to sem pozabila:
moj :duda: je že na glavico obrnjen, pridno čaka na dan D in je G tudi rekel, da ne pričakuje, da bi se še zdaj nazaj obrnil. Zato pa dobim vsake toliko med rebra... Pa te bunke, ki mi občasno ven pogledajo, naj bi bila kolena. Kak je meni to fajn, tudi če malo boli, samo da :duda: miga in da je vse o.k.:bravo:

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   JULIJKE
20.6.2005 11:50:44   
LONA13
Talči :bravo::bravo::bravo::bravo: za tvojga korenjaka.

a ti je g. ultrazvok naredu, da ti je povedal za kg.

Jest pa nč ne vem kolk je moj težek, pravi moja g. da ne bova delali nobenga ultrazvoka več :((:((:((:((

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   JULIJKE
20.6.2005 12:00:50   
Talči
Lona13, hvala!
Meni moj G vedno naredi par minut UZ, pogleda lego in posluša srčka - tako da ga še jaz slišim. Imam srečo, da ga na vsakem pregledu lahko vidim, samo slikic mi zadnje čase nič več ne naredi. Sicer pa, še 40 dni. Komaj čakam!
LP
Talči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   JULIJKE
20.6.2005 12:08:21   
LONA13
Moja pa že po ctg-ju ve al je vse ok.
Mi je rekla ko sem bila v 33t da se :duda:ful dobr počut in uživa 100 na uro/ bo že držal.

Boš vidla Talči kolk se bodo ti zadnji tedni vlekl....

No zdej grem pa mal noge posončt.

Lp, Lona

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   JULIJKE
20.6.2005 12:16:38   
Talči
Lona13:
Meni pa še nikoli ni CTG-ja delal. Niti ga še ni nič napovedal.
Da pa se zadnji tedni, kaj šele dnevi, vlečejo, pa si kar mislim... pa bo že kako. Če smo tako daleč uspele, bomo tudi te tedne in dneve že kako preživele...
Naj ti hitro mine. To si tudi jaz želim.
LP
Talči

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   JULIJKE
20.6.2005 12:47:06   
LONA13
Vsak dan si govorim, da večno ne bo mogu not ostat.
Dan ma pa tud 24 ur pa nič več in nič manj - čas gre naprej.

Pišuka sem bila zdle pol ure na soncu in me je tolk zažgal po nogah, sa sem čist flekasta pa vse me srbi.

Uživajte!
Lp, Polona

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   JULIJKE
20.6.2005 13:57:21   
valentina.
evo še mene!

Meni pa tako čas beži, da je kar groza. Še 20 dni, jaz pa polna straha :ups:. Jutri imam pregled; meni ni nič CTG-ja omenjal?! Pa te premiki od malega so ful čudni. Sicer jih naštejem deset, ampak to je neko švoh podrsavanje ali trzanje, včasih pa se mu kolca. Sem že zadnjič omenila mojemu G, pa mi je rekel da je :duda: bolj miren. :zmeden2:
Ja, pa poroda se ful bojim. Sicer sem se nekaj dogovarjala za EA, ampak nisem prepričana, pa tudi slišim da je raje ne dajo. Ma, nekako bo že!

Lep dan vsem, valentina

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   JULIJKE
20.6.2005 14:25:30   
LONA13
Valentina, sej mene je tud ful strah, kako bo to vse skupi zgledal. Sploh si nočem nč predstavljat, ker še skor po 9 m nosečnosti ne morem verjet da je to res. Skoz mislm da se bo kej zalomil, al da ne bom dobra mama; ampak cajt ne gre pa nikamor.

Dobr da so ti forumi, da vidm da nisem edina s težavami in strahovi. Joj, kok sm dons pesimistična.

Lp

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   JULIJKE
20.6.2005 14:47:47   
Grascakinja
Zanimivo, mene pa poroda samga ni strah. Tist v porodni sobi bom že nekak, tam imaš vsaj strokovne pomagače in not tud ni še noben ostal, boli itak, pa kaj čmo... dobr, da sploh niti prbližno ne vem, kaj me čaka, čeprav sem prebrala vse porodne izkušnje tuki gor - dok sam ne probaš, ne morš vedet.

Me je pa strah vsega tistga, preden pridem do porodnišnce - a bom znala ločt prave popadke od lažnih, kaj če se mi ponoč ulije voda pa ne poštekam, kaj če mojga :love: ne bo blizu, kaj če rešilca ne bo, pa če pridem prezgodi, pa prepozn... pa k ne vem, kdaj bo. Pomoje bi raj vidla, da mi rečejo, gospa, vi pa pridte lepo takrat pa takrat, pa boste rodil. Evo. To bi blo zame.:)-

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   JULIJKE
20.6.2005 15:10:48   
LONA13
jest bi tud rada vidla da mi g. reče: jutri ob 7h zjutraj bodte v porodnišnci. to bi blo supr.
Tko pa ne vem a mi že voda vn kaplja al mam že kakšn popadk - se mi kr blede/ bi mela rada že vse za sabo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?