smuči za 4 letnika (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


zita -> smuči za 4 letnika (27.11.2009 12:54:32)

nisem smučarksa, tudi oči je smučar bolj slabo, naš štiriletnik pa si želi, da bi miklavž prinesel smučke. Zamudili smo smučasrski sejem snežninka v Lj, bi pa vseeno kje kupili kakšne rabljene smučke (glede na to, da bo prvič stal na smučeh).

A mi lahko kdo svetuje kakšne moramo kupiti?
Mogoče res ni vprašanje za na forum, prej za kakšno trgovino, kjer prodajajo smuči, ampak tam dobiš nove...mi bi rabljene in je veliko lažje potem malo posrfat po netu pa kaj poiskati.

hvala vam,




bskrle -> RE: smuči za 4 letnika (27.11.2009 14:34:32)

Sejem v domžalah bo naslednji vikend, vsi so nam lepo svetovali.




livia -> RE: smuči za 4 letnika (27.11.2009 15:05:40)

Tukaj si lahko kaj več prebereš na to temo:
http://www.ski-teacher.com/modules.php?name=FAQ

Smučke kupiš pač ene otroške, prave, in ne plastičnih. Tu neke znanosti ni. Velikost je odvisna od višine otroka. Smuči naj bi otroku segale do brade. Je pa par dejavnikov, vsled katerih dolžino korigiramo. In sicer: če je otrok čisti začetnik, se optimalna dolžina zmanjša tam nekje do otrokovih prsi. Enako velja, če je otrok šibak po konstituciji oziroma neodločen, neagresiven. Če pa je otrok že vešč osnovnih dejavnosti na snegu, močan, odločen, potem se dolžina določi do otrokovega nosu oziroma tudi čela.

Bolj je važno, da mu kupiš udoben in topel pancar. Hkrati ne sme biti premajhen ali prevelik. Otroške opreme ni težko prodati oz kupiti, zatorej ni priporočljivo kupovati čevljev za več let, (beri) prevelikih. Velikost naj bo kvečjemu eno številko večja, kot vsakodnevni čevlji.

Smučarskih palic za moje pojme še ne rabi. Če se boste pa odločili zanje pa naj velja naslednje.
Ko otrok stoji vzravnano in ima roko pokrčeno v komolcu, naj s prsti prime narobe obrnjeno smučarsko palico pod krpljico. Ročaj palice je na tleh. Če je kot v komolcu 90 stopinj, je dolžina prava, če je kot večji, je palica prekratka in obratno.




nananaja -> RE: smuči za 4 letnika (27.11.2009 22:17:19)

Ta vikend je sejem v Škofji Loki (športna dvorana Poden), če se vam ne zdi predaleč. Se menda kar dobi, samo mene je presenetilo lani, ker so imeli vstopnino (1€ se mi zdi).




Stran: [1]