Cel dan me že kuha (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


pika** -> Cel dan me že kuha (19.6.2005 21:19:02)

Moj Gašper ( dopolnil 6 tednov) je začel malce dlje spati. Zaradi tega je en obrok čez dan kar izginil, pa tudi ponoči se hraniva samo enkrat - prej 2 ali 3x. Prej sva papala na 2-3 ure, zdaj pa tudi že na 4. Moje zize se nikakor ne morejo s tem sprijaznit. Pa še bradavice me spet bolijo kot:hudicek:
Zato sem si začela izbrizgavat mleko in mu ga spet dajem po flaški.:ups:

Se mi pa zdi, da se mi nekaj kuha. Že cel dan imam vročino med 37 in 37,5. Je to začetek mastitisa ali samo reakcija telesa zaradi vročine zunaj ali "viška mleka" zaradi manjkajočega obroka ???:duda:
Kaj naj naredim?




Naty*Taja -> Cel dan me že kuha (19.6.2005 21:46:25)

Če imaš zatrdline v dojkah, je to čist možno začetek mastitisa. Pomaga masaža pod vročim tušem in izstiskanje mlekca. Najbolje pa to opravi tvoj pikec.
Jaz sem začetno mleko izstisnila, on pa je potem potegnu ven one zatrdline. Sicer boli ko hudič, sam se pa splača in je po dveh dneh že bolje.




mia-1 -> Cel dan me že kuha (20.6.2005 7:43:45)

Mozno da se ti je zacel mastitis.Jest sm tud dobila temperaturo tolk kot ti sem je pol se sam narascala.Pri meni pa je bilo tako da nisem mela nc rdece,nobenih zatrdlin da bi jih cutla pa se bolelo me ni-so mislal da je postlca not ostala pa je le bil mastitis.Fajn si izbrizgaj mleko, pojdi pod vroc tus in masiraj ter na koncu daj gor hladen odkladek.LP




pika** -> Cel dan me že kuha (20.6.2005 10:49:58)

Hvala za pomoč:duda:

Preden sem šla spat sem se kar dolgo polivala z vročo vodo, pa še izbrizgala sem polno flaško - 110 ml.

Potem si je Gašper privoščil svojo dozico. Od kje mi toliko mleka, nimam pojma. Zatrdline so ostale ( problem je desna dojka), vendar bolj notri.:ups:

Dons zjutraj sem še imela vročino, zdaj pa nič več.
Upam, da ne bo mastitisa. :((
Bebi je ponoči spet spal ta dolgo turo od polnoči do 6 zjutraj. :duda:
Večkrat zasledim , da se mora hranit pri teh tednih na cca 3-4 ure, tudi ponoči.
A ve svoje zbujate, ali jih pustite spat, dokler hočejo? :muca:




Anol -> Cel dan me že kuha (20.6.2005 13:20:26)

Moj :duda: je bil bolj zaspanček in sem ga morala čez dan buditi, da je sploh jedel, so mi pa rekli, da ponoči ga naj pa nikar ne zbujam, če spi celo noč naj spi. Kar se pa tiče mastitisa, sem ga imela dvakrat in sem obakrat mogla po antibiotike, imela pa sem tudi vozličke, pri vozlički se da pomagat, kot so ti svetovale s toplo vodo in iztiskanjem oz. dojenjem, če pa boš še dobila vročino hitro k zdravniku, ker se s temi stvarmi ni za hecat, po nasvetu zdravnikov pa lahko dojiš kljub antibiotikom.




Stran: [1]