Klemy82 -> RE: nujno!! Prošnja za službo (27.11.2009 13:49:45)
|
Ja pa saj CV je življenjepis. Samo v obliki tabele, po alinejah, če hočete, kar je za delodajalca veliko bolj pregledno in mu vzame manj časa za pregled prošnje, kot pa brat spise in romane. Ni nobena nova stvar, nas so že v srednji šoli učili pisat Cvje, je pa res, da je zadeva prišla iz anglosaškega prostora, se je pa že konkretno prijela in vem sama za primere, ko je delodajalec življenjepise v obliki spisa enostavno dal na kupček 'ne', brez da bi ga sploh prebral. Na CV pa vržeš uč za dve minuti in je stvar opravljena. Europass življenjepis je za moje pojme res eden bolj preglednih in fajn in ga tudi sama uporabljam. Sem bila že pohvaljena, da je zelo pregleden CV in da je delodajalcu všeč... no, bi bila bolj vesela, če bi mi ta delodajalec dal službo kot hvalil moj CV..pa kaj čmo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zraven se doda spremno pismo ali po starem prošnja/prijava/ponudba in noter pač napišeš, zakaj se priajvljaš na delovno mesto, malo povdariš kakšno dejstvo in lastnost...itd.
|
|
|
|