Nekaj na žlico (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tiat -> Nekaj na žlico (27.11.2009 9:21:26)

Živijo,

mene pa zanima, če ima katera kakšen dober recept za kosilo
na žlico... Tukaj mi vedno zmanjka idej, tak da dobrodošli preprosti
in hitri recepti.

Hvala.




čmrgelj -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 9:24:20)

krompirjev golaž
mineštra
čufte
filane paprike
sarme
................




tiat -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 9:31:10)

Krompirjev golaž....to pa res že dolgo nisem jedla.. Kako pa ga pripravite?




bučkabb -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 9:48:31)

čebulo prepražim dodam na kocke narezan krompir in korenček zalijem z vodo in kuham, dodam še svežo petršilo, sol, poper, origano, malo vegete in na koncu papriko v prahu, postim da je krompir kuhan in podmetim

zraven mamo kakšno hrenovko al pa če mi ostane kakšna govedina jo pred koncem kr noter v golaž umešam

pa dober tek!

tak na hitrco, delaš pa po svojem okusu 




Felicita -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 9:57:08)

pašta fižol
jota
mineštra (iz pripravljene mešanice)
paprikaš (to ne vem če je glih na žlico)
svaštara (juha v katero namečeš vse kar maš v špajzi in hladilniku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
piščančja obara (z žličniki al pa kot prilogo žgance nardiš)




gigi1 -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 10:34:39)

segedin
segedin s suhimi rebrci
jota
svadbarski kupus (na večje kose narezana glava kislega zelja in različne vrste mesa)
pasulj
leča (jaz zeleno lečo skuham isto kot pasulj s suhimi rebrci in zelenjavo)
ješprenj
telečja obara
piščančja obara
gosta porova, grahova juha (zmiksano s paličnim, na koncu dodaš malo popražene na koške narezane slanine ali hrenovke)
gosta brokolijeva, bučna juha (zmiksano s paličnim, na krožnik dodaš na grobo nariban sir in popečene kockice kruha)




Hope2 -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 12:11:28)

bograč

Gigi, nekaj super idej si dala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




veselka -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 13:32:39)

jaz delam tole:

800 g krompirja
250 g šampinjonov ali drugih gob
1 kumara
čebula
zelenjavna jušna osnova

krompir olupiš, narežeš na kocke, manjše šampinjone razpploviš, večje še na četrtinke, olupiš kumaro, po dolžini daš na pol, po želji izdolbeš, narežeš na pribl. 0,5 cm "kolobarčke". prepražiš čebulo, krompir, dodaš gobe in na koncu še kumaro, malo pražiš in zaliješ z jušno osnovo, da je prekrito, kuhaš dokler ni krompir skuhan. postrežeš s kislo smetano in drobnjakom, po želji - gre super zraven - malo čilija v prahu.




Hope2 -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 15:34:01)

Juha iz ajdove kaše in jurčkov




Metuljček Cekinček -> RE: Nekaj na žlico (27.11.2009 15:51:53)

Naša najljubša je piščančja obara, dobro pa gre v promet še ričet in kitajski lonec (zelje, mleto meso, riž , testenine, korenček, stročji fižol).




tiat -> RE: Nekaj na žlico (28.11.2009 14:11:08)

Res super ideje...
Zdaj bi pa prosila še za en recept za piščančjo obaro...
Sej vem, da sem zahtevna, ampak hvala že vnaprej....




Metuljček Cekinček -> RE: Nekaj na žlico (30.11.2009 10:47:36)

Popražiš čebulo, dodaš piščančje meso in malo majarona (jaz običajno uporabim piščančja stegna brez kosti) in nekaj časa dušiš. nato čez preliješ vodo in dodaš na kocke narezan krompir in korenček. Če imam, na koncu dodam še malo cvetače ali brokolija.

Na koncu lahko zgostiš s prežganjem, ampak jaz običajno dam toliko mesa in zelenjave, da je dovolj gosto brez prežganja.




Felicita -> RE: Nekaj na žlico (30.11.2009 10:50:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček

Naša najljubša je piščančja obara, dobro pa gre v promet še ričet in kitajski lonec (zelje, mleto meso, riž , testenine, korenček, stročji fižol).


mene tale kitajski lonec zanima... jest bi to nardila tko da bi popražla čebulo, meso, dodala riž, zelenjavo, zalila z vodo/jušno osnovo in na koncu še testenine pa kako kitajsko začimbo? al je kej bolj komplicirano? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Metuljček Cekinček -> RE: Nekaj na žlico (30.11.2009 14:21:16)

Ja, Felicita, nekako takole kot opisuješ.

Prepražim čebulo, dodam mleto meso, nato še žličko rdeče paprike in žličko curryja v prahu, nato zalijem z ogromno količino vode in dodam narezano zelje, korenček in stročji fižol. Tole se potem enih 10 min kuha, nato dodam še nekaj testenin (mini polžke ali mini peresnike) in nekaj riža in spet kuham 15 min.

Ne vem, zakaj se imenuje kitajski lonec, ker v njem ni kitajskih začimb, je pa zelo okusno.




Stran: [1]