DURS (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

zvesta -> DURS (26.11.2009 10:05:24)

A lahko grem jaz točno na DURS vprašat, kaj sem jaz kao dobila in oni vodijo pod ne vem kaj?

Prejela naj bi lani določen znesek pod točko Dobiček iz kapitala, obresti, dividende.

Jaz sme pa prejela samo petino tega zneska, pa ne vem od kod jim ostalo.

Pa me zanima, kdo mi je še kaj dolžan, oni pa veselo beležijo. A mi bojo dali ta podatek?

@lina -> RE: DURS (26.11.2009 10:08:31)

kaj ni temu namenjen ugovor informativnemu izračunu?

po moje bi ti morali dati to informacijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
kaj pa preveriti pri izplačevalcu te petine zneska - a so ti oni tudi poslali obvestilo o tej petini zneska ali kak drug znesek?

katjes -> RE: DURS (26.11.2009 10:09:56)

Pa kje si dobila ta podatek? Ali imaš navedene dohodke vpisane v dohodninski odločbi ali pa si razbrala iz odločbe za otroške doklade?

liliana -> RE: DURS (26.11.2009 10:12:51)

Vedno lahko greš vprašat na DURS v času uradnih ur.....

zvesta -> RE: DURS (26.11.2009 10:13:27)

Danes sem dobila od SCD novo odločbo, za OD, da nisem navedla vseh podatkov in jim moram sedaj kao vrniti denar. V redu in prav, ampak rada bi vedela kje in zakaj.

Bojda nisme vnesla obresti, ki jih je sinek dobil na varčevalni račun (8 €).

Pa te moje nebuloze. 52 € nekega dobička ali ne evm česa še... Sme šla gledat izpiske banke in sme dobila samo 7 €.

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Sem pa analfabet na tem področju, res...

katjes -> RE: DURS (26.11.2009 10:17:29)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Danes sem dobila od SCD novo odločbo, za OD, da nisem navedla vseh podatkov in jim moram sedaj kao vrniti denar. V redu in prav, ampak rada bi vedela kje in zakaj.

Pa te moje nebuloze. 52 € nekega dobička ali ne evm česa še... Sme šla gledat izpiske banke in sme dobila samo 7 €.

[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]

V dohodninski odločbi res niso navedeni ti davki, ker je to dokončen davek.  Obresti na denarne depozite, izplačane dividende, dosežen dobiček pri prodaji vrednostnih papirjev - vse te dohodke moraš vpisati v vlogo za otroški dodatek - si pa v janurju morala dobiti od izplačevelcev obvestilo o doseženih dohodkih v letu 2008.

zmajaz -> RE: DURS (26.11.2009 10:19:11)

A se prejete obresti ne vpisujejo samo, če presegajo 1000 eur???? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

zvesta -> RE: DURS (26.11.2009 10:19:45)

IZVIRNO SPOROČILO: katjes

V dohodninski odločbi res niso navedeni ti davki, ker je to dokončen davek.  Obresti na denarne depozite, izplačane dividende, dosežen dobiček pri prodaji vrednostnih papirjev - vse te dohodke moraš vpisati v vlogo za otroški dodatek - si pa v janurju morala dobiti od izplačevelcev obvestilo o doseženih dohodkih v letu 2008.

Ja, saj to bo šola za drugič, ker res nisem vedela. za sina vem, da sem dobila izpisek s tem zneskom, ampak zase pa ga trenutno ne najdem, pa tudi če sem ga, me zanima kje je preostanek denarja od 52 €, ker nakazanih sme dobila celih 7 €. Zato me točno zanima kje in kaj in koliko.

zvesta -> RE: DURS (26.11.2009 10:20:09)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

A se prejete obresti ne vpisujejo samo, če presegajo 1000 eur???? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ja, tudi jaz sme tako mislila, pa očitno ni tako...

katjes -> RE: DURS (26.11.2009 10:22:21)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja, tudi jaz sme tako mislila, pa očitno ni tako...

Če imaš izlačanih obresti na denarne depozite do 1000 EUR, potem ti ni potrebno do 28. februarja vložiti napovedi za odmero dohodnine na obresti od denarnih depozitov.

Stran: [1]