..malo v razmislek....(tema obračanje) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sebtan -> ..malo v razmislek....(tema obračanje) (19.6.2005 20:28:11)

OPROŠČAM se vsem ki sem jih lahko kakor koli užalila ali spravila v slabo voljo ali karkoli že. Nisem nameravala, da se bo razvila takšna grooozna debata o vsem tem, morda je bilo jutro prezgodnje, pa kaj...v prvem postu sem tudi napisala....TO JE MOJE MNENJE in jaz nisem nikakeršen strokovnjak ampak mami skoraj sedemmesečne normalno razvite punčke, ki ni fouš nikomur, še manj pa da hoče koga žalit. Ne vem zakaj pa so nekatere med vami..(same veste kire) to tako vzele k srcu..saj če je res, nima veze kdo kaj reče, ali??
No kakorkoli že, mislila sem da mam opravka z zrelejšimi za pogovor, ne za prepir...sicer pa konckoncu........to je internet in vsak lahko napoše kar hoče:))))
Še enkrat se opravičujem predvsem cinični Ireni*
LEP VEČER




Errai -> ..malo v razmislek....(tema obračanje) (19.6.2005 20:46:26)

Nisem cinična, me pa razjezi, ker me nekdo na podlagi enega sporočila razglasi za slabo, preambiciozno mamo. Saj mogoče sem res preveč občutljiva, ampak na nekaj kar očitno leti name, pač moram odgovorit. Pa ne, da bi se kregala, samo povem svoje stališče.




Anonimen -> ..malo v razmislek....(tema obračanje) (19.6.2005 20:57:38)

Da še jaz pristavim svoj piskrček.
Danes zjutraj sem na hitro prebrala septanin post. Pred dnevi, ko sem brala tista sporočila na temo "kdo je kdaj kaj", sem si mislila podobno.
Problem je v tem, da različne osebe pod enakimi pojmi smatrajo različne stvari. Nekdo govori o kobacanju, ko se otrok nekoliko premakne naprej v stilu vojaškega puzanja, zame je kobacanje izključno gibanje po štirih tako da je otrok oprt na iztegnjene roke, kolena pa so pokrčena. Ostalo je plazenje, tako kot plazilci.
Ali pa hoja - nekdo smatra, da je otrok shodil, ko ga prime za roke in otrok stopica naprej, drugi pa smatra za hojo trenutek, ko se otrok sam dvigne in začne hodit.
Potemtakem se je tudi moj otrok samostojno obračal pri nekaj tednih, ko se je s težo glavice prekopicnil s trebuha na hrbet. Ampak obračanje je vse kaj drugega, zato pravim, da se še danes ne obrača.

Tako da tudi jaz mislim, da marsikateri malo bolj realističen pogled na zadevo ne bi škodil. Verjamem pa, da je marsikateri otrok v določeni motorični dejavnosti zelo spreten in zmožen določenega giba več mesecev pred ostalimi. Ampak vse preveč postov sem prebrala, kjer mamice opisujejo določene stvari, ki niti približno niso to, kar piše.

p.s. na hipertoničnost pa sem marsikatero opozorila tudi sama, ne zaradi fovšije ampak zato, ker vem, da veliko pediatrov tega sploh ne opazi in ne zazna (vsaj glede mejnih primerov) in da se stvar kar prezre oz. pride na dan veliko kasneje, ko bi bilo na stvari lahko že veliko narejenega.




Gina -> ..malo v razmislek....(tema obračanje) (19.6.2005 21:40:47)

Pa saj to ni res. Na vsak način me hočejo prepričat, da ne vem, kaj pomeni plazit in drugi izrazi. Če sem rekla, da je otrok plazil, sem mislila, da se je po vseh štirih stabilno in po celem prostoru premikal naprej in nič drugega. Če sem rekla, da je hodil, sem mislila, da je samostojno prehodil cel prostor brez kakršnekoli pomoči, pa ne enkrat, ampak večkrat. Če rečem, da se je obrnil, je to počel na svojo željo in vsak dan. Če rečem, da je sedel minuto brez opore ali še dlje, potem to mislim točno tako. Če rečem, da se je dvignil ob opori, mislim točno to, prijel se je in se sam dvignil. A moram še kaj utemeljit?! Bolano, kaj se gremo.


Pa kaj vam je, da ne morete verjet, da eni otroci pač to počnejo prej, drugi pa kasneje, to je tako, kot se nekateri rodijo z eno kilo, drugi pa s petimi?! Logično, da je povprečje potem 3.300.- Ampak niso vsi tam. V povprečju mislim. In prav je tako.





TaRe* -> ..malo v razmislek....(tema obračanje) (19.6.2005 22:03:05)

ojoj...kakšna debata.
Jaz sem tudi ponosna na svoji punci,ki sta bili prav tako zelo hitri pri razvijanju.

Naprimer...pa rečte da lažem,kaj pa pol.:sloncek:...moja Tamara je pri enem letu govorila že v stavkih.

Tisti dan ,ko je imela rojstni dan,je prodajalki,ki je vzela njeno punčko,da bi blokirala, rekla...daj sem,to je moje,kej imam jojstni dan...

Seveda smo jo od rojstva učili ta stavek;),na žalost pa nam do danes ni uspelo,da bi izgovorila črko R.:(




Anonimen -> ..malo v razmislek....(tema obračanje) (20.6.2005 7:35:04)

Gina, glede na to, da pišeš neposredno za mano, sklepam, da se tvoj post nanaša na mojega.
Zagotovo nisem jaz tista, ki te želim prepričati v to, ker nisem pisala o tebi. Še enkrat preberi moje sporočilo, v njem ni ničesar med vrsticami. Prepričana sem, da marsikateri otrok osvoji določeno gibanje mesece in mesece pred drugim. Kot imajo nekateri prvi zob že ob rojstvu, povprečje pa je 7 mesec - kar pomeni, da nekateri otroci dobijo prvi zob tudi pri 14 mesecu ali pa še kasneje! Enako je z motoriko.
Vendar to ne spremeni dejstva, da nekatere malo pretiravajo (povdarek na nekatere) - v katerem primeru sem si to mislila, sem natančno zapisala v svojem sporočilu.

Ne strinjam ;) pa se s tem, kaj je plazenje (vendar pa ne vztrajam, da je moj način pojmovanja natančen, se nisem še pozanimala). Zame je plazenje to, kar počnejo plazilci, torej premikanje z zvijanjem telesa, ki je sploščeno na tleh.
Ko otrok dvigne rit v zrak, se opira na roke in kolena, pa kobaca.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]