RE: Razlika v letih pri otrocih (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

zmajaz -> RE: Razlika v letih pri otrocih (29.11.2009 10:39:28)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa
Jaz sem mnenja da se naj bi mama konkretno posvečala otroku vsaj prva 3 leta, v katerih si otrok oblikuje svojo samopodobo.In se mi ne zdi prav da bi bil za 100% pozornost prikrajšan.Potem pa drugi.Tudi fizično je lažje.

Jaz se pa s tem ne strinjam. Oba otroka še vedno lahko dobita več kot dovolj pozornosti. Sem prepričana, da je otroku, ki je cela 3 leta ali še več imel 100% pozornost staršev in se je vse okoli njega vrtelo, potem še toliko večji šok, ko pride novi član in se ta večjemu svet obrne na glavo - sem imela priložnost že pri večih videti, kako to izgleda, in mi ni bilo čisto nič všeč. Moja dva sta zdaj stara 23 in 7 mesecev in ta večja ni imela nobenih težav pri sprejemanju novega člana, pravzaprav bratca naravnost obožuje, on pa njo. Kar se pa fizičnega dela tiče pa tudi - glede na to, da je naš ta drugi precej živahen otrok, je veliko lažje čuvati oba skupaj kot pa samo njega, ker se že zdaj pri 7 mesecih zelo zamoti s sestrico, z navdušenjem jo opazuje in se tudi že poskuša igrati z njo, pa večji kot bo več se bo lahko igral z njo. Pa še to - ta večja je po eni strani deležna dosti več moje pozornosti, kot bi je bila, če ne bi tako hitro dobila bratca, ker je nisem dala v vrtec in je ves čas, ko sem na 2. porodniški doma z mano, v vrtec bo šla pa šele po drugem letu, sicer bi pa morala iti z 11 meseci.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]