Tinky
|
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa joj kak dober članek sem zdej našla.. o nepravilnosti pri hoji... me tko lepo opiše da imajo pediatri največkrat obiske zaskrbljenih staršev ravno zaradi hoje. nobena druga stvar načeloma ni taka, da bi starši večkrat prišli na posvet... da starši pridejo panični, ker otroci hodijo smešno... in da se to največkrat pokaže, ko začnejo otroci tekat. ampak v tem članku piše, da je treba take otroke pogledat tudi ortopedsko, ker je velikokrat možnost kakih rotiranih kolkov, kolen, gležnjev... in kako je staršem težko, ko okolica nonstop komentira, kako njihov otrok hecno hodi, pa ne vejo točno povedat kaj je narobe, samo vidijo da hodijo otroci drugače od ostalih... in tako je pri nas... jaz skoz poslušam komentarje, da luka hecn hodi.. že mal pozabim na to in spet... da hodi kot: charlie chaplin, pingvin, ptičke, rački, hecno.... pišem to zato, ker vem da sem ful sitna včasih s to hojo in da težim že ene pol leta s tem, ampak mogoče bo katera bolj razumela, zakaj je tako težko čakat, da se vse samo od sebe porihta... in potem se pomiriš in si skuliran in spet pride nov podvig otroka, ki ga spet ne more opravit in spet vidiš, da je nekaj čudno pri njem... mah sej včasih bi rada počakala, da se stvari umirijo, samo potem si mislim, zakaj.... sej zato so tam, da ga pregledajo, zakaj bi se vse čakalo do drugega leta... sej itak so samo štiri možnosti: da je luka res maksimalno neroden oziroma motorično nespreten da ima kakšen problem fizični da rabi mogoče še malo fizioterapije, ker je mogoče tu težava al pa res zaostaja pač tolk za ostalimi časovno, pa bo res porihtal v parih mesecih to... vas samo prosim, da ko naslednjič spet napišem tle gor kej o tem (nimam res kje drugje jamrat), da me razumete lukca so sam prehitro v razvojni skenslali. Če bi una koza ne bla tko pametna, Luki teh težav ne bi mel, ker bi jih že par mesec nazaj rešil.