Težke misli... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

sarči -> Težke misli... (18.6.2005 13:37:42)

Ne vem,če me boste razumele,ker me do sedaj še nihče ni(:love: in pa sestre),ampak jaz imam same grde misli čez cel dan!Ko Sara spi več kot eno uro čez dan se že vključi moja domišljija,kaj pa če je MRTVA??? Dane je spala 14 ur,vmes se je le dvakrat dojila,zjutro se jo dala na trebušček spat,ker ji je pašalo in čez eno uro sem šla gledat,če še diha,ko sem prišla v sobo,je čučala palc in gledala nekam proti gor in sem jo začela trest,ker sem mislila....mislim,grozno,mi kar solze lijejo zdaj,ko se spomnim,kakšen občutek!!! Zakaj tolko razmišlam od tega???Kaj mi je???Resnično,ne lažem cel dan študiram samo to! Ko gremo pohajat cel čas mislim samo na nesrečo in celo cel scenarij naredim,kako se bo vse odvijalo,če se Sara zbudi zgodaj ob petih in pol,pol se previjemo,pojemo in hoče nazaj spančkat,ampak z mano,me je strah it,ker že vem kaj bom razmišlala in še,če zaspim,me potem al v sanjah,al v resnici tako močno nekaj preganja,me začne oblivat pot po celem telesu in se hočem zbudit in kričim,oz.hočem zakričat in se zbudit PA SE NE MOREM,zato si mislim,da sem že za psihjatru!!!
Prosim ne se mi posmehovat,ker se mi že :love: zadosti!
A me sploh katera razume kaj čem povedat,kaj doživljam???

Se opravičujem,a se res ne obvladujem več,zato vas prosim,povejte mi,a sem normalna sploh???

mammika -> Težke misli... (18.6.2005 13:43:19)

Ne vem če ti bom lahko kaj pomagala ampak ravno prebrala sem knjigo ki govori o tem kako nam misli uničujejo življenje.Streniraj misli in jih preusmeri na nekaj lepega-ne misli na nesrečo ker jo boš priklicala.Je mene tud to preganjalo in zdaj se veliko bolj počutim in sem malo bolj "normalna"
preberi si knjigo od Louise L. Hay meni je spremenila mišljenje in življenje. Človek se sploh ne zaveda kaj pomenijo misli....
MIsli na dobre stvari-ko gresta na sprehod ne misli kako te bo en zbil z avtom ampak kako lep dan je in kako si srečna, zadovoljna, vesela,....misli lahko streniraš tko da probaj izgubiti nimaš kaj pa tud manj strah te bo ker ne boš mislila na to....

LP

mammika -> Težke misli... (18.6.2005 13:44:55)

naslov knjige je: Življenje je tvoje...druga njena knjiga je pa: Moč je v tebi -obe sta napisani v tem smislu

LP

Margareta -> Težke misli... (18.6.2005 13:50:40)

Ja vem kaj misliš, moj je star dobre tri tedne in se tudi bojim, da bo kar dihat nehal pa taki čudni scenariji se mi po glavi podijo. Pa jih čez dan še nekako preženem. Potem se mi pa ponoči sanja, da hoče nekdo ubit mojega otroka al pa kaj takega, za **** (sem kar napisala).

Ampak mislim, oz. vem da bo to minilo, drugače lahko preraste v obsesijo. Si bom pa sigurno izposodila ti dve knjigi, ki jih predlaga mammika.

sarči -> Težke misli... (18.6.2005 13:52:01)

Ma men se zdi,da jih imam nekje doma,vsaj mislim,moram it iskat...

mammika -> Težke misli... (18.6.2005 13:57:48)

No pa sej tudi če ne najdeta knjig-misli lahko nadzorujemo ane?? In če jih lahko nadzorujemo smo mi njihovi šefi.tko da misliš lahko tisto kar hočeš kr probajta pa bosta vidle. u bistvu gre za to da ne govorit v misli zdaj se bo pa nesreča zgodila ampak si ponavljajta vse je dobro vse je ok-tko sem začela jaz.Pa mi je uspelo. mislim da vsem lahko..
LP

ZARA -> Težke misli... (18.6.2005 19:00:05)

No men se je to dogajal,ko je bla še čisto mala tja do enega 6 meseca,ko je nehala spat po cele dneve...NON-stop sem razmišljala,kaj pa če...ker je skoz spala,100 na dan sem jo hodila gledat...ampak tako hudo kot pri tebi pa ni bilo...
Zakaj se ti pa tvoj posmehuje,meni se to ne zdi nič smešno??!!
Ker je grozno živet s takimi mislimi...in cel dan samo čakaš kaj bo...
Sarči PREVEČ te skrbi...mal odmisli,se zamoti,ber knjige...no men RR-ja res pomaga v takih trenutkih...

k1 -> Težke misli... (18.6.2005 20:27:30)

mi hvala bogu nimamo teh težav - ker je nika nedonošenček imamo baby sense - dihalno blazino in bi nam takoj alarmirala, če ne bi zaznala dihanja. če pa je ne bi imeli, bi verjetno skozi letala gledat, ali je vse ok....

upam, da te črne misli čimprej odženeš nekam stran...

CatJa -> Težke misli... (18.6.2005 21:47:53)

Po moje si cist normalna, ker vsako mamico skrbi za otrocka. Poglej, jaz sem pred nosecnostjo in porodom spala "kot top". Po Janovem rojstvu se zbudim ob vsakem sumu. Tudi mene je eno obdobje preganjalo npr. da ga imam v postelji in da sem ga pokrila s kovtrom in da se je zadusil. Pa recimo ni nikoli spal v moji postelji. Zbudila sem se cisto panicna in dokler nisem vidla, da mirno spi v svoji postlici, nisem mogla zaspati. Ali pa ko se je zacel plaziti, me je ponoci naenkrat presinilo, da se potika nekje po stanovanju. In spet auf.
Mislim, da pac z rojstvom :duda: pridejo skrbi in strahovi, ki se ti pac vsedejo v podzavest in jih ni tako lahko pregnati.
Bos videla, da bo tudi to "crno" obdobje minilo, glej le, da ne bos postala popolnoma paranoicna. Kot so ti ze ostale napisale, poskusi se sprostit in zivljenje gledat s pozitivne plati. Ker, saj ves, ce se ima karkoli zgoditi, se bo itak zgodilo in na to zal nimamo vpliva.

Srecno! :rozica:

Anonimen -> Težke misli... (18.6.2005 21:57:34)

Če sama misliš, da si zrela za psihiatra, potem pojdi po pomoč. On ti bo bolje od nas znal povedati, kako si pomagaj. Si predstavljam, da mora biti to nekaj takega kot depresija. To mora biti grozno, živeti cele dneve in noči s takimi mislimi. Pa gotovo se da pomagat, strokovnjaki to zadevo poznajo in vedo, kako. Jaz bi šla.

Stran: [1]