malika -> JULY (19.6.2005 11:42:42)
|
Japonke sem kupila v DM in to čisto navadne-plastik fantastik, stale so 690 sit.Za po porodnišnici in za pod tuš bodo več kot super. Mandljevo ali olivno olje rabiš na začetku za dojenčka, ker mu po vsakem umivanju namažeš z oljem gubice (zapestne, pod koleni, komolčke, med bedrci,...) in če ima zelo suho kožico-na začetku se večini vrhnja plast kože prav lušči; ga lahko kar celega namažeš s tem oljem.Je pa olivno olje skoraj 1x dražje od mandljevega. No kupila sem ga tudi zato, ker super vlaži kožo in pomaga pri elastičnosti; to bo pa kar prav prišlo zadnji mesec.Mleko pa sem kupila bolj za večjega in zame. Za prvo kopanje pa se rabi samo eno trdo otroško milo(Johnson, Nivea, Bubchen, Bepanten,...), nobenega šampona.Mislim, da sem vas tukaj malo zmedla, ker sem tudi šampon kupila za večjega. Katera firma je boljša pa ne zman svetovat. Jaz sem pri prvem dobesedno eksperimenitrala od nacenejšega do najdražjega, pa je bilo vse OK-mislim glede kože. Drugače pa rada kupim Johnsons in Bubchen. Sta malo dražja od ostalih,lepo dišita, pa tudi koža je potem mehkejša. Tudi kremico za ritko sem kupila kar od Bubchen, ker sem pač kar tam nakupovala, drugače priporočam tudi lekarniško lamprehtovo mazilo(v Mb je Babyval).Je pa zelo vredu tudi Dm-jeva kozmetika Baby love, ampak meni ne diši najbolj, zato je skoraj nikoli ne kupim. Obvezno pa kupujem njihove "čistilne" robčke za ritko, so cenovno ugodni in ne dražijo, pa še mastni niso tako kot pampers in nivea. Ja pa vate si kar precej nabavite, ker se na začetku umiva samo z vatico, šele nato s krpicami in rokavicami. ja, pa vzela sem tudi en instant čajek komarček, za vsak slučaj krceč, da bo pomoč takoj pri roki,čeprav prvi ni hotel do 6 meseca pit po flaši. Če katero še kaj zanima, pa sem tukaj. Lp
|
|
|
|