Anonimen
|
Notranjost je vsaj taka kot zunanjost, če ne še bolj čudna. En del oddelkov, za otročnice (to so tiste, ki so že rodile), je sicer prenovljen ali pa je še celo nov prizidek, ne vem točno. Tam je lepo, sobe so luštne, kombinirane z roza. Pa tudi po dve sta v sobi, kjer je tudi previjalna miza in lijak, tako da ni take gužve. Une druge, tastare sobe, so za tri mamice z otročki, previjat jih morajo pa vozit v previjalnico. Tudi nadstandardne sobe so, samo tam pa ne vem, kako je. Vprašanje tudi, če so takrat, ko rodiš, proste. Ampak tako je povsod. Porodne so tudi precej v slabem stanju, razen tiste nove z moderno posteljo, glasbo in ne vem čim še. Jaz sem bila notri, pa me ni nič zanimalo, kaj se tam še dogaja, poleg tega, da bi rada čimprej rodila. Verjetno je drugače, če je ob trebi partner. Ne vem, če nisem nekje brala, da imajo sedaj sdve taki sobi, lahko pa, da se motim. Sicer je pa ena porodna soba se mi zdi, da za tri porodnice, vmes so samo pregrader. Potem je vmes en steklen prostor, na drugi strani pa spet tri postelje. Ni prijetno poslušat "sosede", kako rojeva. Mene je postalo zelo strah. Drugače so pa tudi aparature v slabem stanju. CTG-ji nagajajo, premalo jih je, pri sodelavčevi ženi so potrebovali neke elektrode za pripeti otroku na glavico med porodom, pa so bile v tako slabem stanju, da so skozi padale dol... Ja, res je bolj revščina. Mogoče je že kaj bolje, taklo je bilo pred tremi leti. Ampak se mi zdi, da ne, saj bi kaj brala o tem, ker profesionalno moram, pa še zanima me. Sicer pa ne vem, kako je drugje. Glede na stanje v našem zdravstvu, se mi nekako zdi, da ni dosti bolje. No, bodo punce napisale.
|