dskubin
|
Kam se pa selite? Jaz bi takoj šla! V Lancaster. Smo vedli, da bomo šli še preden sem zanosila, pa smo pol odlašali s tatretjim, ker me je blo malo strah, da bom sama v tujem okolju s 3mi. Pa smo pol malo pretuhtali in dognali da al zdej, ali nikoli. Pa oba sva si vedno želela 3 otročke, tko da zdej bomo imeli, kar smo želeli. Sej vem, da bo na začetku težko, ma se navadiš vsega, pol se pa čez leta spominjaš samo lepih stvari. Hvala. Mogoče bom pa rabila. Mož sicer pravi, da sem čudna, da bi rinila 100 km stran rodit, če grem lahko samo 25km.... Ampak EA ... Strah me pa je, da bi prišla recimo v Postojno že preveč odprta in prepozna za EA.... Se odločam. Bolj verjetno bo NM... Meni je Postojna bliže, kot tebi, pa me je vseeno strah rinit gor in bom zato tudi v tatretje rodila v Izoli (če bom utegnila gor prit). Že v drugo je šlo tko ekspresno, da bi težko prigurali do Postojne Ja mene pa to skrbi, ker bom čisto sama... brez pomoči user posted image ... Sej moja mami živi 15 min stran z avtom, sam vseeno ... Sej se prepričujem da je to v moje dobro, da se bom pač morala malo bolj znajti... Uf, ko berem, kako vas je strah, kako bo z 2 otroci ... jah, mora biti kar zanimivo. Mene bi bilo tudi pošteno strah. Mene je še za enega ... ker ne vem, kako izgleda vse to. Ko bo drugi, pa vas bom malo povprašala za nasvete ... se je kar treba znajti, ane? Sem imela v taprvo iste skrbi, pa se pol izkažejo za brez veze, se tako hitro navadiš. Pol, ko pride drugi, je potrebno malo več prilagajanja, ampak gre. Pred dvema tednoma smo tamalo (marca bo 3) pustili na počitnicah pri mojih za par dni in je bil doma samo tavelik (4 leta), pa se nama je zdelo, kot, da sva brez otrok. Pr otrocih 1+1 ni 2 ampak je 3, zdej pa ne vem, kako zgleda 2+1, bom poročala, kos se malo ustalimo Je pa tako, da pri taprvem te čisto vse skrbi, vsak premik, kašeljček, pol pa več, kot je otrok, bolj si skuliran. Manj se živciraš, ugotoviš, da so nekatere stvari, ki so se ti pri prvem zdele gromozanski problem, čisto nepomembne ipd. Mi je prav všeč, ko tle od prvorodk izvem v kakem tednu sploh sem, pa premiki, pa ščipanja - jaz za to nimam več časa, važno, da se detece premika. V taprvo pa sem štela, pa vse do dneva vedla točno, pa kaj ma že razvito pa.... zdej pa vem samo PDP pa upam, da bom kak dan prej :D. Sem opazila, da vas ima kar precej možove, ki so po dalj časa službeno odsotni ... kaj pa delajo - pa v tujini? Ma, meni bi se to zmešalo. Sem ful tak tip človeka, navezan na dom, na domače ... recimo, meni je že bedno ponoči, ko sem sama, ko ima moj nočne ... ni mi prav fajn. Da ga ne bi blo pol leta, se mi pa totalno zmeša. Kot bi opisovala mene pred recimo 10 leti na faksu. Če sem ostala slučajno čez vikend sama v apartmaju v LJ, mi je šlo zvečer na jok, ker sem bla sama (ni melo veze, če je bil sosednji apartma poln). Še dandanes mi je grozno brez družbe, ampak kaj češ, življenje te včasih pripelje v situacijo, ko moraš sprejet kakšen kompromis. Sicer pa imam zdej (pre)poln dan otrok ČikaPika moj je tudi devica, pa je ful rad sam, pa kr sam je hodil po svetu, pa okrog študirat, že pred diplomo, pa na magisterij,... No, zdej ga ne vleče več samega, če ne bi šli vsi, on ne bi šel, ni šans, da pusti otroke. S tem, da se še nismo dokončno odločili, kaj bomo po koncu moje porodniške. Al jaz dam odpoved v službi in ostanemo gor z njim, al se vrnem z vsemi 3 otroci domov in smo 1,5 leta narazen s tem, da bi on hodil pogosteje domov. Trenutno se bolj nagibava k drugi opciji zaradi moje službe, v kateri sem res zadovoljna, bo pa sigurno težko, ko se bo treba zares odločit. Vsaka stran ima pač + in -, pol je treba samo stuhtat, česa je več za vse udeležene. Katere boste še rodile naravno? In katere ste že kdaj rodile naravno? Prvič grooooooozni umetni popadki (celih 9 ur na 5 minut, pa nič se nisem odpirala) in potem zadnji 2 uri EA (resnično olajšanje). Drugič naravno, lastni popadki ene 4 ure doma, pol pa v porodnišnici v 50 minutah fertik. Veliko manj boleče, čeprav porod boli, tko je. Ampak se da preživet. Tretjič - nisem se še odločla, al naj zahtevam EA al ne, imam pa napotnico in moram it še na pogovor, da podpišem un list. Če bi vedla, da jo dobim dovolj zgodaj, bi takoj plačala teh 190€, če mi jo vstavijo kot v prvo čisto na koncu, ko sem tahujše bolečine že sprobala, brez veze. Itak pa ne moreš vedet, kakšen bo porod, nekatere že v prvo tko brzinsko končajo, da ne morš verjet.