organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Tajmahal -> organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (22.11.2009 22:18:25)

Imam težavo, da se mi doma kopičijo stvari. Morda je stvar v tem, da se od stvari težko ločim. Že nekaj časa razmišljam, da bi prosila nekoga, da mi pomaga očistiti in urediti dom – skratka se organizirati dolgoročno (da se mi ne bo podobno ponovilo čez 1 leto), a vztrajno iščem izgovore, da morda še ni čas. Ima še katera podoben problem? Hkrati pa imam težavo tudi pri računih in osebnih financah: jih ne vodim. Se mi zdi, da bi mi tudi tu prav prišla kakšna pomoč.

melanija -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 8:36:15)

Tudi jaz ne vodim financ, ker ne vidim potrebe po tem. Vem koliko imam in koliko lahko zapravim. Imam pa en predal kamor mečem vse račune, katere rabim če pride do reklamacije. Tisti predal enkrat na leto pregledam in zmečem vse račune proč - od oblačil, obutve, od hrane jih mečem takoj. Račune in garancije od večjih stvari imam spravljene v fasciklih - vsak posebej v mapi-tako da se mi ne mešajo posebej.
Kar se tiče organiziranosti gospodinjstva pa ti ne morem pomagat ker vse kar ne rabimo gre proč, nisem tip za spravljanje ala saj bo kdaj prišlo prav.

Če veš da to rabiš naredi čimprej, boš videla kako boš lahžje zadihala ko se boš znebila odvečne krame in bo v omarah ostalo veliko praznega prostora.

ALWAYS LARA -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 8:40:15)

lahko me najameš..pridem in ti vržem v kanto tričetrt stanovanja :)

Anonimen -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 8:41:43)

IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA

lahko me najameš..pridem in ti vržem v kanto tričetrt stanovanja :)

kolk racunas? tudi jst rabim eno tako!

ALWAYS LARA -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 9:01:02)

če si resna pol na zs

Tajmahal -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 21:19:36)

Melanija,

hvala za pomoč. Sej, to sem že kdaj pa kdaj naredila, samo enostavno nimam reda, da bi to delala sproti. Potem pa je tak kaos kot je. 3/4 stanovanja bi verjetno prišlo prav, samo ko ne vem katere 1/4 bi obdržala. Pa imam težavo!

ajsek -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 21:25:49)

To mora nekdo narest namesto tebe, pa ne smeš bit zraven :)

maja1488 -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (23.11.2009 21:37:21)

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

To mora nekdo narest namesto tebe, pa ne smeš bit zraven :)

Pa najboljše, da ne veš kdo je in iz kje je, ker je velika možnost, da se kasneje odpelješ do njega in mu zaviješ vrat.

Meggi -> RE: organiziranje doma in osebnih financ - VEČNA MUKA! (24.11.2009 23:02:55)

Ojoj, Maja sem se narežala.

Ma nisi edina, veš! Midve s taščo sva imele zadnjič take pogovore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Za druge si pameten, kaj vse bi drugače obrno, kaj uredil, kaj vse stran dal,.. doma te pa večkrat zmanjka. No, vsaj mene. No, razlika je, koliko m2 imaš na voljo. A imaš kam dat sezonske stvari. Npr. smuči pa pancerje pa kak pvc bazen, ne boš menda izven sezone kr stran vrgu ker ga pač ne rabiš. Moraš ga nekje skladiščit. A zato mora bit ustrezen prostor, brez vlage npr. za kake zimske plašče,..

Sama sem kar ponosna, sem ravn pred 14 dnevi nardila rabuku v spod. štuku. Posortirala stvari. Končno smo po 3letih dobili en dodaten končan prostor- aleluja. Je čist drugač.
No, o tem kako je moje "sortiranje" komentiral mož ne bom. Seveda bi on vse drgač naredu. Sem mu pa prepustila da si svojo 10m2 delavnico najprej pošlihta za izziv, pol pa naj preide na druge place [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

No, uspešno "kidanje"! Moraš pa natroft na primeren čas, ko boš za akcijo. Na silo ko ni filinga ne bo šlo. Vsaj pr men je tak. Včasih pa tud sam da začnem, pol me pa tak potegne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Stran: [1]