barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: barni Meni je pa samo smesno, da tako locite moska in zenska opravila. Jaz sem si pri starem avtu sama zamenjala olje, svecke in filtre (vcasih mi je asistiral moj oce) - zdaj gre pac na servis. Zadnjic, ko je zunaj skusal zamenjati zarnico na avtu in mu nekaj ni slo, sem pac jaz to naredila, ker mi je pac slo, pa sem bila umazana od smira, ker je res treba kar nekaj podreti, da prides zraven. In kaj zdaj? BI morala pustiti, ker je mosko delo? Si zenska ne sme umazati rok s smirom? Tudi centralno sem ze popravljala in tudi radiatorje vsako sezono sama odzracim, napolnim vodo v centralni sistem, ce je premalo pritiska, pri gradnji hise sem ravno tako imela Hilti v rokah (za tiste, ki ne veste kaj je Hilti - stroj za stemanje), ravno tako sem polagala in fugirala ploscice, vlekla kable za strom in vezala vticnice, se dogovarjala z majstri kako naj kaj naredijo... in kaj zdaj? Ne bi smela? So nasteta dela moska? A termostat v dnevni znate programirat, da vam je primerno toplo? Res mi je smesno, kako se vedno locujete moska in zenska opravila. Pri nama imam jaz vec pojma, kje je kaksno orodje v delavnici, ker ga tudi pospravljam sama. Ce se vrata ne zapirajo dobro, jih snamem s tecajev (ja sama!) in privijem ali odvijem pante, da se lepse zapirajo. A se ve resnicno ne pritaknete nicesar od nastetega? Mene moj oce vedno poklice, kadar rabi kaksno tehnicno informacijo ali pa moram z njim po nakupih, kadar kaj kupuje za hiso v smislu gradbenih zadev. Sploh ne bi o teh forah, da pograbis listje zunaj ali pokosis travo?! Halo a to je mosko delo? Jaz sem tudi tlake polagala, pa ne pricakujem spomenika za to. Je narobe, ce naj bi potem se moski kdaj pa kdaj kaj skuhal in dal prat? Jaz sem pac tak bolj tehnicni tip zenske, me ne zanima kozmetika in modne revije. Pa potem vseeno tudi skuham, kaj zlikam, kaj operem. Je narobe ce vse to pricakujem tudi od partnerja? Meni enakopravnost sploh ne predstavlja problema, se lotim marsicesa, ce ne gre poiscem pomoc. Enakopravnost pricakujem tudi pri gospodinjstvu. Priznam pa, da je to malo tezje uveljaviti, zal tudi pri nas.
|