Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kepica83 Mati kuha, tvoj pomiva posodo, vsak drug teden počisti stanovanje, pazi otroka... kaj pa delaš ti ta čas??? Soliš mu pamet? Če pomita posoda ne ustreza tvojim standardem si jo pomij sama- logično. Kaj se pa otroka tiče... pusti mu proste roke in bo med njima veliko bolje zalaufalo, kot pa da mu visiš za vratom pa kontroliraš vsako njegovo kretnjo. Občutek imam da si malo preveč razvajena in totalen kontrol freak. Jaz se pa strinjam s kepico. Tale mož dela veliko. Naredi vsaj polovico v gospodinjstvu, ukvarja se z otrokom, hodi v službo in zihr naredi še kaj moških del. Po moje je težava v tem, da ona tega ne ceni dovolj. Moški niso vsi talentirani za ukvarjat se z otrokom na način, kot to dela ženska, delajo to po svoje, pravzaprav je povprečen moški z vsakim otrokovim letom več bolj sposoben se z njim ukvarjat, ker marsikateri prej nima pojma, kaj z dojenčkom počet. Pa kaj potem, če zraven tv gleda? Nikdar nisem razumela žensk, ki jim ni bilo dovolj, da so one lahko v miru knjigo brale, šle s frendico na kavo, ker so zahtevale, da oče medtem ves čas otroka zabava. V resnici s tem, ko otroka ves čas zabavaš, navajaš samo na to, da se nikdar v lajfu ne bo znal sam zamotit, da sam sebi ne bo dovolj, ampak bo večno iskal, da ga zabavajo drugi, sicer bo pa sireno vklopil. Potem pa beremo na forumu: Ne zna se sam zamotit. Le zakaj? Pa ne pravim, da ni prav, da se nekaj časa na dan z otrokom tudi ukvarjamo bolj intenzivno, seveda je prav, ampak ves čas pa res ne. Celo škodljivo je to. Druga reč, prebrala sem ogromno knjig, med drugim tudi na temo, kako naj se otroka hrani - kot on hoče ali na ure. Leta so zagovarjali en sistem, leta drugega. Kaj je boljše? V resnici je dokazano, da ne en ne drug sistem ne škodujeta. V resnici to, da se otrok navadi počakat, kvečjemu otroka navadi na en red in ne povzroča dolgoročnih psihičnih travm ali posledic. Ne vem zakaj bi se tega fotra linčalo, ker bi to rad? V resnici gre samo za dva različna sistema, dve različni vzgoji. Težava je, ker ne en ne drug od njiju ne popustita. Oba vesta najboljše in bosta doživela živčni zlom, če ga drugi ne uboga. Ne štekam. Tretja stvar je postavljanje na nogice oz. sedenje. Tega se ne smeš dopuščat. Je škodljivo. Če bi ona vztrajala samo pri eni stvari, ne pa kar naprej težila kaj vse narobe dela, bi jo morda poslušal. Ker pa ji nič ni prav, pa jasno da kontrira. Čeprav je to, da na tem področju kontrira ena velika groza. Četrta stvar je, da on ni kotrol freek. Nič ni hudega, če otrok kdaj doživi, da se mu kaj zgodi, četudi kaj pade nanj - pač ne bo več vsega nase povlekel dolgoročno. Nikdar tudi ne moreš otroka zaščititi pred vsem. Če bi mu ona priznala njegovo fotrovo vlogo, pa ga kdaj pohvalila, ker je veliko z otrokom, ap ker doma pomaga, bi dosegla tudi to, da bi on znal bolje razlikovati, kaj je za otroka nevarno pa kaj ni, ker bi užival v svoji vlogi. Dokler mu pa ves cajt pod roke gleda in ga kritizira, pa vsak normalen človek zgubi in voljo in razsodnost. Povzetek: meni bi se ob tebi zmešalo. Pri nas: - moj prevzame ogromen del vzgoje, z otroki se veliko ukvarja - prevzame vse reči okol bajte in v njej, ki so navadno moška domena - za gospodinjstvo ni talentiran preveč, govorim o pospravljanju in pucanju, naredi pa tudi to, če je treba, čeprav raje ne - gre v nabavo kadarkoli je treba - pomiva tla, velikokrat skuha kosilo, večerjo, posesa, nese smeti... - vozi otroke okrog po krožkih, dejavnostih, v glavnem jih tudi bolj on vozi k zdravnikom
|