Dihanje skozi usta (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tasika12 -> Dihanje skozi usta (22.11.2009 10:18:21)

Pozdravljene,

jaz pa že nekaj časa opažam, da naša punčka, star 4 leta večinoma časa diha skozi usta namesto skozi nos. Ima katera kakšno idejo kako jo naj odvadim tega. Če ji rečem da naj zapre usta pravi da ji zmanjka zraka. Pa čeprav vem da sedaj ji ne teče iz noska - torej nima zamašenega, pa vseeno. Je imela katera takšne težave in kako jih odpraviti? Saj imam v mislih da bi stopila do zdravnice, ampak je sedaj tam toliko virusov in se bojim da bi kaj fasali.

Lep pozdrav
Tasika

poli* -> RE: Dihanje skozi usta (22.11.2009 10:57:17)

Hja, ena možnost je, da ima lahko povečane mandlje ali žrelnico.
Sicer nism 100%, ampak jaz vem, da sem kot 6 letni otrok že zelo težko dihala in imela inhalatorje, potem mi je zdravnica šele pogledala v grlo in opazila povečanje. Po operaciji ni bilo nikoli več težav.
Ne rečem, da ima tvoja to, ampak možno pa je. Sicer se pa ne mudi in raje počakaj, da minejo tahujše viroze.

naja78 -> RE: Dihanje skozi usta (22.11.2009 11:07:04)

žrelnica definittivno.,pelji jo na orl pregled.če si iz LJ priporočam metelkovo,dr.Godino.na polikliniki je obup dolga vrsta za čakanje.

pa je to sveže ali traja že dalj časa.????

pr enih otrocih se žrelnica max poveča v tej starosti.prav boščki so,dovzetni so bolj za vse.jaz to otroku ne privoščim,se mi smili.ukrepaj.

tinaaja -> RE: Dihanje skozi usta (22.11.2009 11:07:19)

Ponavadi je vzrok zrelnica. Nasa tudi diha skozi usta in smo (poleg drugih tezav) zaradi tega napoteni na odstanitev.

rainbow -> RE: Dihanje skozi usta (22.11.2009 19:58:47)

Naša je tudi to počela in je imela povečano žrelnico in mandlje. Od operacije dalje lepo diha skozi nos.

Opazuj jo tudi ponoči. Če smrči, to je tudi znak.

urskavaup -> RE: Dihanje skozi usta (22.11.2009 20:01:57)

Tudi pri nas je bilo enako. Smo odstranili žrelnico in je bilo OK.

tasika12 -> RE: Dihanje skozi usta (23.11.2009 8:10:52)

Ja to traja že kar nekaj časa, opažam pa že od poletja naprej. tudi ponoči ima usta večinoma odprta in smrči.

Hvala vsem za odgovore, bom stopila do zdravnice.

Lep pozdrav
Tasika

noranate -> RE: Dihanje skozi usta (23.11.2009 10:16:33)

definitivno žrelnica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]