Petka09 -> RE: hojica (23.11.2009 8:47:37)
|
Jaz res ne vem, zakaj je treba za otroke met toliko pripomočkov, npr. hojica. Sej, a ni lepšega, če ga pustiš, da se sam premika kokr mu paše in da sam začne hodit, ko je za to pripravljen? Malo si po stanovanju tako urediš, da ima otrok dovolj prostora in to je to. Hojica je najslabše kar mu lahko nardiš. Marsikdo pol jamra, kako otrok grdo hodi, pa ne ve zakaj. Pa stajice in ležalniki tut. No, naša je imela ležalnik, ampak samo prve tri mesce, ko res še nič ni mogla in je sam ležala in ji je v ležalniku blo zanimivo gledat igračke, se jih dotikat. Stajica pa pride prav samo za takrat, ko res recimo rabiš čas zase (greš na wc, po pošto, v klet...). Ker vsi ti pripomočki otroka samo omejujejo in pol ni čudno, da marsikateri ne plazi, ne kobaca, grdo hodi. Otroka se da lepo na tla in se potem vidi, česa je sposoben in kako mu gre razvoj naprej. Našo, čim sem dala na tla, je v 14 dneh tako ojačala mišice, da sem bla prav presenečena. Naenkrat se je začela obračat, plazit..... Če bi jo pa v hojico postavla, bi jo spet zavrla oz. ji pokvarla hojo. No, sicer sem pa na forumih mamic brala že to, da 5 ali 6-mesečnike dajejo v hojico in so še prav ponosne na to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
|
|
|
|