Anonimen -> RE: Par informacij o vpisu (21.11.2009 22:49:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belika Pozdravljene, mene pa zanima če katera ve, kako je s tem, da vpišeš otroka v vrtec (jasli), in je sprejet, potem pa ga zaradi določenih razlogov ne bi vpisali, ali to pomeni, da imaš zaradi tega, naslednje leto pri vpisu kaj manj možnosti ali jih imaš toliko, kot če ga vpisuješ prvič ali morda celo kakšno točko več? Ne igraj se s temi igricami. Ko ga vpišeš in če je sprejet, potem naj vrtec obiskuje. Če ga izpišeš si seveda spet na začetku. Zanima me še, kako do podatka - koliko točk imaš za v vrtec. Ali obstaja kakšna tabela oz. izračun, da si lahko že sam približno izračunaš, ali ti to lahko naredijo le v vrtcu? Kateri kriteriji se sploh upoštevajo za dodelitev teh točk? Otroka prijaviš, vloge pregleda komisija, vrtec sporoči koliko oddelkov bo, potem dobiš novo vlogo, kjer dodaš podatke in na podlagi teh te ocenjujejo. Točkovnik je v sami dopolnilni vlogi. Pa še nekaj - trenutno sem na porodniški in mi je med tem časom potekla pogodba, ki mi ni bila podaljšana. Glede na to, da bom potem pri vpisu brezposelna, vem, da imamo takoj manj točk oz. možnosti, kot če sta oba starša zaposlena. Kako pa je s tem, če mi bo do konca porodniške uspelo najti službo (junij)? Kriteriji in točke so takrat verjetno že določeni, starši pa tudi že obveščeni o sprejetju / nesprejetju in potem, ne dobim nič dodatnih točk za vpis? Isto frko sem imela jaz. Sem bila še na porodniški, tako da sem jim samo napisala dopis, da do tega dne, ko oddajam vlogo nisem ne s zaposlitvijo niti brez, zato podatkov ne morem razpolagat. Ker potem sem res takoj dobila službo.HB. Joj če sem zakomplicirala, da malo poenostavim: v primeru, da bi imeli premalo točk za vpis samo zato (samo teoretično), ker bom v času vpisov (marca) brezposelna, potem junija, ko mi poteče porodniška, bi le zaradi morebitne zaposlitve npr. zbrala dovolj točk, oz. toliko, da bi bili v tem primeru marca sprejeti, junija enostavno izvisimo, saj so mesta napolnili že otročki, ki so imeli že marca dovolj točk. Ali razmišljam pravilno, ali to kako drugače gledajo? No govorim pa o vpisu za september in ne sredi leta.... Sicer pa malčka, ki bo julija star eno leto, verjetno lahko vpišemo že marca - za september seveda, (saj so takrat vpisi, če se ne motim?), ali je treba za vpis čakati do dopolnjega 11 meseca? NE.- Ne čakaj. Jaz sem malo vpisala takoj ko se je rodila in sem dobila nazaj odgovor, da pač to ni možno, ker so vpisi komaj aprila meseca za september. No, ko sem pa potem naslednje leto vpisala normalno in ko sem dobila odgovor za dopolnitev vloge, sem tam okljukala dodatnih 5 točk, ker se ne vpisujemo prvič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Starost otroka se šteje ob vstopu v vrtec, naj te to ne zmede.
|
|
|
|